Premiera in politica romaneasca. Povestea tanarului curajos care se bate cu Voiculescu la alegeri. Cand iti propui sa ai atitudine de invingator, doar cerul e limita ta", spune Iulian Craciun, tanarul care are curajul sa-l infrunte la parlamentare pe mogulul Dan Voiculescu. Vorbele vin de la un om ce sufera de o boala teribila, ce l-a condamnat sa-si traiasca viata imobilizat intr- un scaun cu rotile. Cand ai "Atrofie Spinala Musculara Tip 3" esti aproape "leguma", pentru ca nu poti face nimic de unul singur, ci depinzi de ceilalti din jurul tau. Dar nu este si cazul lui Iulian, care in ciuda tuturor greutatilor intinse de viata a reusit sa-si intemeieze o familie, sa devina tatal unei fetite de doi ani si sa-si deschida o mica afacere, relateaza EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Relatiile dintre Ceausesti si personal: stapani si slugi. Amintirile menajerei analfabete. Angajatilor de le resedintele din Primaverii, Snagov, Predeal si Neptun li se interzicea sa discute in exterior despre locul si obiectul muncii. Selectati, instruiti si urmariti de Securitate, membrii personalului de la resedintele Ceausestilor munceau si relationau cu ceilalti dupa reguli mai stricte decat cele aplicate in castelele lorzilor englezi. Suzana Andreias, menajera lui Nicolae si a Elenei Ceausescu, a dezvaluit intimitati si preferinte ale cuplului, asa cum le vazuse ea. Continuarea in Adevarul.

Oprescu a parafat o promisiune de concesionare a unui teren ce apartine Municipalitatii, fara acordul alesilor generali. Desi a primit avize negative de la majoritatea comisiilor de specialitate ale Primariei Capitalei, edilil-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, este chitit sa concesioneze 1.500 de metri patrati langa Gara de Nord unor firme private. Primarul propune, pentru a doua oara, alesilor generali sa voteze un proiect privind contruirea unui imobil cu destinatia de birouri, servicii, hotel, comert, locuinte, servicii bancare, multiplex-cinema, desi propunerea a primit aviz negativ de la Comisia Juridica si de Disciplina a Consiliului General al Capitalei, iar alesii generali din comisia de Patromoniu a Municipalitatii au decis amanarea avizarii proiectului la sfarsitul lunii septembrie. Integral in EVZ.

Candidatii lui Dan Diaconescu sunt pusi sa semneze contract: daca pleaca din partid platesc doua milioane de euro. Dan Diaconescu ii obliga pe candidatii partidului sau sa semneze un "contract" cu clauza de reziliere inainte de a intra in cursa pentru un loc de deputat sau senator. Potrivit reprezentantilor PPDD "contractul" este un pact comisoriu care spune ca parlamentarul ales pe listele partidului nu poate migra la un alt partid. In cazul in care o face trebuie sa vireze in contul PPDD suma de 2 milioane de euro, anunta Gandul.

Obama, acuzat de musamalizare in scandalul ''Benghazi gate". O serie de dezvaluiri publicate la sfarsitul saptamanii trecute de canalul de televiziune Fox News schimba tot ceea ce se stia pana acum despre atacul terorist impotriva consulatului american de la Benghazi in care au murit patru persoane, inclusiv ambasadorul Christopher Stevens. Citand surse prezente la fata locului in Benghazi, Fox News a sustinut ca agentii ucisi in timpul atacului au solicitat de doua ori sprijin militar, dar au fost refuzati. Casa Alba nu a dezmintit informatiile, scrie Romania Libera.

Romanii din America, despre Uraganul Sandy: Dumnezeu sa ne ajute! E tot ce pot sa spun. Andrea Teja traieste la New York, unde Uraganul Sandy urmeaza sa ajunga peste cateva ore, iar Simona Botezan la Washington, exact unde se intalnesc cele doua fronturi atmosferice. Andrea Teja locuieste in Bronx, la etajul noua al unui bloc, astfel ca spera sa nu aiba parte de experiente nedorite cu uraganul Sandy. ''Problemele de acum incep. Eu locuiesc in Bronx si suntem mult deasupra nivelului apei, sper sa fim mai in siguranta. Insa vantul este extrem de puternic. Doar ce am mancat o mamaliguta cu niste felii de pastrama, asa ca suntem inca OK'', a declarat Andrea pentru Adevarul.

Vizita lui Martin Schulz provoaca dispute la Bucuresti. Presedintele Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, va rosti miercuri la Bucuresti un discurs in fata Camerelor reunite. Este de asteptat sa se refere la momentul de cumpana in care se gaseste Uniunea Europeana si la proiectul unificarii politice. Mai mult ca altadata, asistam la decizii politice care pretind optiuni clare si definitive. De exemplu, reformele solicitate de ministrul german de finante privitoare la controlul Comisiei Europene asupra bugetelor nationale, se inscriu pe o linie ireversibila a unificarii politice. Cine crede ca are motive sa ezite, asa cum este in primul rand Marea Britanie, va trebui sa ia decizii clare si lipsite de echivoc, scrie Deutsche Welle.

Dupa 130 de ani, fabrica ''Partizanul'' Bacau a fost daramata si transformata in mall. Dupa o istorie de 130 de ani, fabrica de incaltaminte ''Partizanul" Bacau a ajuns in anii tranzitiei pe mana afaceristului Ovidiu Budeanu, fost marinar imbogatit din bisnita. In 2006, acesta a daramat-o si a construit un mare centru comercial. Ieri ati putut citi epopeea unei fabrici de legenda din Romania: Textila Cisnadie. Azi, in cadrul serialului ''Prin cenusa industriei", un caz simbolic si definitoriu pentru ce s-a intamplat cu industria romaneasca dupa Revolutie. Productia a fost inlocuita cu piata de consum, informeaza Adevarul.

Cand primim caldura in apartamente? Cine doreste caldura in apartament poate sa faca o cerere la distribuitorul local, anunta reprezentantii regiei bucurestene RADET. Furnizarea caldurii in regim permanent va fi facuta in functie de evolutia vremii. Problema principala ramane insa pretul gigacaloriei, pentru ca au crescut costurile de productie, relateaza RFI.ro