Creierul gruparii acuzate de procurorii DIICOT de frauda bancara de peste 22 milioane de euro ar fi Dragos Florian Diaconescu, fost general al Centrului de Informatii Externe (actuala Directie de Informatii Externe), scrie EVZ.ro, citand surse apropiate anchetei. Dragos Florian Diaconescu a fost seful Oficiului ARGUS din cadrul Securitatii- care opera angajarile pentru cetatenii romani care activau in comertul exterior pe vremea lui Nicolae Ceausescu, potrivit surselor citate.

Procurorii DIICOT i-ar fi monitorizat pe membrii gruparii in sediul societatii 3D Real Estate SRL, controlata de Dragos Florian Diaconescu, iar la intaniri participau oameni de afaceri si bancheri. Sediul din Bd. Carol I era intesat de aparatura speciala, astfel ca procurorii au monitorizat toate convorbirile, mai sustin sursele citate.

Florian Diaconescu era amic cu Aurel Saramet, seful Fondului National de Garantare, cel care elibera scrisori de garantie pentru membrii gruparii atunci cand voiau sa acceseze credite.

Dupa 1989, fostul general din epoca Ceausescu, impreuna cu sotia si cele doua fiice, conduce un adevarat holding de firme ale familiei, cu cele mai diverse obiecte de activitate: schimb valutar, asigurari, mobilier din lemn, imobiliare, paza si securitate etc.