RETEAUA BANCHERILOR, sprijinita de Vechea Securitate: case conspirative, falsificatori de acte si oameni-cheie in toate institutiile statului.Un general de 73 de ani a pus in practica ce a invatat in timpul Razboiului Rece. Metodele Securitatii comuniste, case conspirative si instrumente de falsifi cat, au fost folosite pentru a tepui mai multe banci comerciale Fostul general al Directiei de Informatii Externe (DIE), Dragos Diaconescu (73 de ani), nu a uitat ce a facut o viata si s-a lansat in afacerile mari cu imprumuturi bancare de milioane de euro cu acte false. Procurorii DIICOT l-au descris drept un personaj extrem de influent. Dragos Diaconescu a pus la dispozitia bancherilor penali mai multe locuinte conspirative, sediul central fiind pe strada Carol I din Capitala. In aceste locuri, se tineau asa numitele intalniri si se puneau la cale urmatoarele lovituri. Batranul securist iesea rar din casa, cele mai importante astfel de "sedinte" fiind tinute chiar in propria locuinta de frica unor eventuale interceptari. Schimbate frecvent, locurile de intalnire erau dotate cu intreaga aparatura necesara falsificarii actelor, inclusiv stampilele ANAF, dezvaluieEVZ.ro

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Tanarul care s-a batut 6 luni cu craterele din Gara Craiova. A ajuns pana la UE. Si a invins. "Vreau ca toti sa afle ca se poate daca te implici", spune Claudiu Cornoiu. Timp de sase luni a scris petitii, ajungand pana la organismele europene. Ar fi putut sa uite dupa o zi, sa renunte si sa nu-i pese. Insistenta sa a modificat bugetul de cheltuieli pe 2013 ale CFR. Aceasta dupa ce compania nationala pierde milioane de euro din furturile "Piramidei nasilor". Un tanar din Craiova a reusit, dupa sase luni de insistente, sa determine reprezentantii CFR sa plombeze craterele peronului intai al Garii Craiova. CFR a promis reparatii capitale in 2013. Peroanele in care iti rupi picioarele Craioveanul a trimis petitii la sapte institutii, printre care Ministerul Transporturilor si Comisia Europeana. CFR a investit 4,5 milioane de euro in modernizarea garii, dar s-a impiedicat la final, relateazaGazeta de Sud.

Iliescu: USL poate repeta propunerea de premier, Basescu trebuie sa inghita galusca.Fostul presedinte Ion Iliescu a fost intrebat, vineri seara, la RTV, ce poate face USL daca Traian Basescu refuza, dupa alegeri, propunerea de premier din partea Uniunii, el raspunzand ca USL poate repeta propunerea, iar a treia oara seful statului "trebuie sa inghita galusca", potrivit Mediafax. El a precizat ca seful statului poate judeca de o maniera subiectiva propunerea majoritatii pentru functia de premier, dar si majoritatea poate refuza in Parlament persoana desemnata de presedinte. Iliescu a precizat ca majoritatea poate propune aceeasi persoana din nou, pana cand aceasta este acceptata. "Majoritatea respectiva are posibilitatea legala sa isi impuna punctul de vedere. Cum? Repeta aceeasi propunere inca o data la presedinte. O refuza si a doua oara? O repeta a treia oara, acelasi nume, si presedintele nu poate sa mai refuze", a spus Iliescu, intrebat despre ce poate face USL daca va castiga alegerile, scrieRomania libera.

ROMANCA INCENDIATA LA ROMA de o grupare criminala ca MESAJ PENTU O BANDA RIVALA de proxeneti romani.Autoritatile de la Roma suspecteaza ca, la jumatatea lunii septembrie, o grupare criminala i-a dat foc, pe strada, unei prostituate, care provine din Botosani, pentru a trimite astfel un mesaj infricosator unei bande rivale, formata din proxeneti romani, femeia fiind complet mutilata. Incidentul a avut loc pe strada Rocca Cencia, o zona aproape rurala, situata intre bulevardele Prenestina si Casilina, la periferia Romei, unde obisnuiau sa-si faca aparitia mai multe prostituate, intre care si Mihaela Roznov, in varsta de 22 de ani, din Botosani, potrivit unui raport al Politiei italiene. Orfana de tata, fata a plecat in Italia imediat dupa ce a implinit 18 ani pentru a-si castiga existenta ca prostituata. La data de 11 septembrie 2012, aceasta a iesit, ca de obicei, in locul in care obisnuia mearga pentru a-si gasi clienti, scrieGandul.

Chiliman, discurs fulminant: "Nu mai impartiti romanii in basisti si antibasisti".Andrei Chiliman a vorbit la lansarea candidatilor USL din sectorul 1 la alegerile parlamentare. Potrivit unor surse liberale, Antonescu nu a fost invitat astazi la lansarea candidatilor din colegiile acestui sector, in alegerile parlamentare. Discursul lui Andrei Chiliman a inceput fulminant: "Oamenii vor unitate, nu dezbinare. Vor oprirea razboiului politicianist. Incetati sa-i mai impartiti in doua tabere: in basisti si in anti-basisti. Nu copiati naravurile lui Traian Basescu! Aveti grija sa nu-l inlocuiti pe Traian Basescu cu un individ mai slab pregatit decat el, mai rau decat el, fara caracter, fara bun-simt. Oamenii cer un proiect national, care sa uneasca fortele romanilor, pentru a scoate tara la liman. Puneti interesul national mai presus de interesele marunte, de multe ori personale sau politicianiste! Stati la aceeasi masa si gasiti solutiile de iesire din criza economica si in care se zbate, inca, Romania. Romanii asteapta solutii in economie, nu razboaie politice sterile, vor masuri pentru crestere economica si solutii pentru agentii economici care sa duca la crearea de locuri de munca", a spus Chiliman, potrivitEVZ.ro

"Topul celor mai vechi cantece despre Bucuresti."Adevarul"va prezinta o selectie de cinci melodii care au fost celebre in anii `50 sau chiar mai devreme si care au legatura cu Capitala. Topul realizat de "Adevarul" prezinta cinci melodii, ordonate in functie de anul in care au aparut. Clasificarea nu se refera la valoarea melodiilor, ci la cronologia lor. 5. Luigi Ionescu a fost un cantaret roman de muzica usoara, devenit faimos pentru melodiile "Lalele". Melodia "Calea Victoriei" a fost compusa in anul 1961. 4. "In Targul Mosilor" este melodia Mariei Tanase, iar "actiunea", dupa cum ii spune si titlul, se petrece in Bucuresti. Cantecul a fost compus in 1957, de catre Temistocle Popa.