Conflictul militar dintre armata israeliana si miscarea islamista radicala Hamas face victime colaterale. Civilii israelieni si cei palestinieni sunt primii afectati de rachetele Hamas, respectiv de raidurile israeliene. Pnina Nedivi este o romanca nascuta in Cluj si care traieste acum la Ashkelon, aproape de Gaza. Rachetele Hamasului baga spaima in populatia locala, povesteste ea, la RFI.

"Eu sunt din Ashkelon, care e apropiat de Gaza. Sunt tot timpul bombardamente. O parte dintre rachete cad in imprejurimea noastra si o parte reuseste armata sa le explodeze in aer. Dar totdeauna avem un cod rosu si atunci trebuie repede sa fugim intr-un loc care este mai inchis, nu langa geamuri, sa ne ascundem acolo", spune Pnina Nedivi, care detine o companie de iluminat stradal in Ashkelon.

"Data trecuta cand au fost bombardamente, au cazut (rachete) in casa fratelui meu si n-a fost placut, te baga in spaima!", isi aduce ea aminte.

Pnina Nedivi se plange ca "in fiecare zi, nu poti sa iesi la lucru. Trebuie sa ai grija, cine are copii mici, trebuie sa-i tina acasa, sa aiba grija de ei. Toti oamenii spun ca acum nu mai putem lasa Hamasul sa faca ce vrea el si ca ne costa... spaima, faptul ca nu putem sa lucram cateodata si ca trebuie sa avem grija de copiii nostri".

Continuarea pe www.rfi.ro.