Otrava la 7 lei/kg pe rafturi. Bomna ficateilor brazilieni. Romania a devenit in ultimul timp piata ideala de desfacere pentru organele de pasare refuzate in afara. Preturile sunt mici, dar te pasc toxiinfectiile si bolile cronice Cand tocmai credeam ca am scapat de pulpele americane congelate, alte doua produse de import fac "ravagii" printre romanii cu bani putini si bugete diminuate de criza: ficateii si pipotele congelate, la preturi de nimic: variaza intre 6-7 lei/kg la ficatei si 10 lei/ kg la pipote. Adaugand termenele mari de valabilitate, "chilipirurile" nu au cum sa lase consumatorii indiferenti. Pe piata romaneasca, oferta de produse congelate s-a imbogatit in ultima vreme cu tone de ficatei, pipote, pulpe de pasare si pui congelati aduse din Brazilia, Argentina, Spania. In Brazilia, puii sunt crescuti in sistem intensiv si hraniti de multe ori cu fainuri proteice ("mortaciuni"). Pe multe piete din afara nu mai exista de mult timp cerere pentru astfel de produse. Asa ca...ajung in Romania, scrie EVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

O noua stampila pe alimente: "Garantat de Ministerul Agriculturii". Producatorii de alimente se vor putea inscrie, incepand din decembrie, intr-un registru electronic postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, pentru a le fi atestate calitatea si compozitia autentica a produselor. Producatorii vor fi monitorizati, dupa ce le vor fi verificate calitatea, compozitia produselor si procesul tehnologic, potrivit unui proiect de ordonanta de Guvern. Acestia se vor inscrie in registru cu datele de identificare si de contact, activitatea economica si denumirea produselor. Registrul va fi infiintat pentru a monitoriza activitatea producatorilor alimentari, pentru a putea avea acces la statistici si pentru a cunoaste ce alimente se produc si in ce cantitati. Inscrierea in registru este gratuita, anunta Adevarul.

Reteaua magistratilor. Cum se primesc informatii secrete prin parcari si restaurante. Informatii secrete din dosare penale - note informative cu continutul unor interceptari, spre exemplu, avertismente de interceptari telefonice si filaje, precum si anuntarea unor perchezitii iminente - erau scoase de RETEA fie de la un sef de serviciu secret, fie de la o judecatoare de la Inalta Curte si erau transmise, in locuri precum parcari sau restaurante, unor magistrati care voiau sa ajunga procuror general al Romaniei si sef DNA. Ancheta procurorilor in dosarul de coruptie al inaltilor magistrati care foloseau informatii secrete din dosare pentru a proteja oameni politici sau oameni de afacedri sau pentru santaj precum si pentru a obtine posturi importante este in faza finala. Acuzatilor li se prezinta materialele de urmarire penala, inclusiv toate probele procurorilor DNA. Urmeaza apoi redactarea rechizitoriului de trimitere in judecata, informeaza Romania Libera.

Deutsche Welle: Opozitia refuza dezbaterea pe teme europene. Cu cateva decenii in urma romanii puteau da vina pe comunism, dar astazi nu mai e nimic care sa-i impiedice sa-si dea determinari si sa contribuie cu vointa lor la propria istorie. Seful opozitiei, Vasile Blaga a avut o replica uluitoare. El a spus ca participarea deputatilor PDL la o dezbatere pe tema bugetului Uniunii Europene "este o pierdere de vreme". Liderii USL au programat pentru marti o sedinta a Camerelor reunite in care primul ministru sa expuna punctul sau de vedere cu privire la structura bugetului Uniunii pentru perioada 2014-2020, in contextul disputelor europene pe aceasta tema sensibila. Cu toate ca sunt constienti ca nu pot impune presedintelui Traian Basescu un mandat de reprezentare, militantii USL spera totusi sa creeze asupra acestuia o presiune morala, scrie Deutsche Welle.

Pentagonul a investigat fuga Nadiei Comaneci din 1989. Un document al Pentagonului despre fuga Nadiei Comaneci din Romania, la finalul lunii noiembrie 1989, arata ca gestul gimnastei era un semnal ca la Bucuresti urmau sa se produca curand schimbari politice majore, scrie Q Magazine. Nadia Comaneci a fugit peste granita in noaptea de 27/28 noiembrie 1989, intr-un grup organizat. Gimnasta a trecut prin Ungaria si Austria si a ajuns la New York la 1 decembrie 1989, la bordul unei curse Pan Am. Imediat dupa ce stirea a facut inconjurul planetei, agentii de la Bucuresti ai Pentagonului au inceput sa investigheze care este impactul asupra regimului din Romania. Din documentul obtinut de Q Magazine reiese ca un ofiter american a provocat o convorbire pe marginea evadarii Nadiei cu o sursa de informatii apartinand unui sector de activitate din Romania "foarte conservator si inchis", anunta EVZ.

Cartitele "Sfanta Filofteia" si "Sfanta Varvara" au coborat in maruntaiele metroului din Drumul Taberei. Aniversarea a 33 de ani de la deschiderea primului tronson de metrou din Capitala a fost sarbatorita, luni, 19 noiembrie, pe santierul viitoarei statii de metrou de la Academia Militara, de pe magistrala ce va lega Drumul Taberei de centrul Capitalei. Prima cartita a fost coborata si se lucreaza la asamblarea ei, iar din 2013 vor incepe sapaturile. Pe santierul statiei de metrou Academia Militara se afla tot felul de "jucarii" care mai de care mai impresionante. De la macarale cu brate uriase cu ajutorul carora sunt coborate in subteran cartitele de forat pana la tot felul de utilaje pentru carat materiale. Lucrarile se desfasoara intr-un ritm alert, ca-ntr-un furnicar. Muncitorii isi fac treaba dirijati de specialistii adusi tocmai din Italia. "Sefii nostri sunt italieni, insa cei mai multi dintre noi sunt romani", explica un santierist, informeaza Adevarul.