Armaghedonul lui ''Mos Teaca'': Dobritoiu si Antonescu s-au cunoscut pe o canapea. Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, si-ar datora cariera politica unei intamplari fericite: pe canapeaua unui psiholog, unde primea consultatii, l-ar fi cunoscut pe Crin Antonescu. ''Armaghedonul'' prezinta si legaturile familiei Dobritoiu cu lumea afacerilor. In document se sustine ca, in perioada in care a fost secretar de stat in ministerul Apararii, ar fi fost implicat in activitati de lobby in favoarea unor firme care doreau obtinerea unor contracte cu acest minister. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Fabuloasa poveste a romanului care, in ultimul an, a semnat contracte de 1 miliard de euro cu statul. Nelu Iordache este acum anchetat de DNA pentru ca ar fi deturnat fondurile europene platite pentru constructia autostrazii Arad-Nadlac. Iordache, cunoscut ca unul dintre cei mai bogati ''regi ai asfaltului'' din Romania, are de altfel un apetit incredibil pentru afacerile cu statul. Potrivit unei analize RL, in ultima perioada, din dorinta de a acumula cat mai multe lucrari, afaceristul a scapat lucrurile de sub control. Astfel, numai in perioada noiembrie 2011- iunie 2012, patronul Romstrade a incheiat contracte cu diverse institutii publice (singur sau in asociere), in valoare de un miliard de euro. Integral in Romania Libera.

De veghe prin carciumi: Sa mananci ca un arab, sa bei ca un grec si sa simti ca un indian! Daca intrebi zece romani ce stiu ei despre bucataria arabeasca, noua dintre ei iti vor spune invariabil saorma, falafel si kebab. Procentul se mentine cam la fel si daca vine vorba despre greci. Aici, tzatzikiul si musacaua sunt cuvintele de baza. Cat despre gastronomia indiana, in afara de faptul ca vaca nu e aliment pentru indieni si ca mancarea lor e foarte picanta, restul ramane invaluit in mister, relateaza EVZ.

Romania si votul privind Palestina. Romania nu sustine solicitarea Palestinei de a primi statutul de stat observator nemembru ONU, dar nu spune un nu categoric ca SUA, ci unul mai nuantat ca Germania. MAE nu a precizat exact care va fi votul Romaniei in cadrul Adunarii Generale a ONU, daca va fi vorba de o abtinere sau de un vot impotriva, dar a precizat ca nu sustine solicitarea palestiniana: "Demersurile unilaterale nu sunt de natura sa contribuie la instaurarea unei paci durabile - obiectivul fundamental al intregii comunitati internationale", se spune intr-un comunicat oficial difuzat astazi, scrie Deutsche Welle.

Copiii lui Szoby Cseh, aruncati in strada de primarul Negoita. Cunoscutul cascador si regizor Szoby Cseh este intr-o situatie disperata. Chiar daca este chinuit de citostatice, el continua sa aiba grija de copiii saraci din Asociatia ''Gladiator''. Edilul sectorului 3, insa, vrea sa-i evacueze in prag de iarna. Intre orgoliile politice dintre fostul si actualul primar al sectorului 3 - primul Liviu, al doilea Robert, ambii Negoita - , copiii saraci antrenati de Szoby Cseh si colegii lui din cadrul Asociatiei ''Gladiator'' isi vad spulberate sansele la o viata mai buna, anunta EVZ.

Calea cartii: cum a plecat Aurora Simionescu din Braila sa descopere universul la NASA. Aurora Simionescu are 29 de ani si si-a petrecut aproape jumatate din viata studiind astrofizica si cercetand "materia intunecata": cosmosul. Americanii de la NASA i-au dat o bursa ca sa lucreze pentru ei, iar de la anul japonezii de la Agentia Spatiala din Tokyo au cooptat-o deja in echipa lor. Totul a inceput din Braila, de la o carte prafuita, cumparata la mana a doua, de parintii ei. Aurora Simionescu se ridica de pe scaun si se urca pe scena, cu aceeasi hotarare cu care a facut toate lucrurile in viata, pana acum, la 29 de ani. Continuarea in Gandul.

Ce rol joaca Traian Basescu in campania electorala. Potrivit analistilor, Traian Basescu a intrat in campanie electorala dupa doar trei zile de la debutul ei, prilejul fiindu-i dat de prima declaratie de la Palatul Cotroceni, dupa referendumul din 29 iulie. Pe 12 noiembrie, seful statului a dat startul atacurilor dure la adresa USL, lovindu-i unde ii doare mai tare: nominalizarea premierului. Replicile celor de la USL nu au intarziat sa apara, acestia amenintand cu o noua suspendare in eventualitatea in care Victor Ponta nu va fi numit premier, relateaza Adevarul.