Coalitia aflata la putere in Romania a obtinut victoria in alegerile parlamentare, duminica, anunta agentii de presa ca AFP si Reuters, dar si Bloomberg si France24, citand exit poll-uri si precizand ca primele rezultate oficiale ale scrutinului sunt asteptate luni, citeaza Mediafax.

Victorie larga a coalitiei aflata la putere in alegerile legislative din Romania (exit-poll)", scrie AFP, anuntand ca Uniunea Social-Liberala (USL) a premierului Victor Ponta, aflata la putere din mai, obtine 57% din voturi - potrivit unui exit-poll difuzat de TVR - si devanseaza opozitia de centru dreapta, apropiata presedintelui Traian Basescu, care obtine 29% din voturi, potrivit acestui sondaj realizat la iesirea de la rune de catre Institutul CURS.

"Este vorba despre o victorie impotriva regimului Traian Basescu", a declarat copresedintele USL Crin Antomescu, la sediul de campanie, continua AFP, subliniind ca alte doua sondaje realizate la iesirea de la urne confirma acest scor "fara precedent de la primele alegeri din Romania postcomunista, in anii '90".

USL va fi nevoita, insa, sa colaboreze cu Basescu, al carui mandat se incheie in 2014, noteaza AFP.

"Alianta aflata la guvernare in Romania obtine o majoritate - exit poll-uri", scrie REUTERS, anuntand ca USL a obtinut o victorie cu 54-57% din voturi si se pregateste sa primeasca o majoritate a mandatelor parlamentare, citand exit poll-uri realizate de GeoPOL si CSOP.

"Coalitia aflata la putere in Romania obtine victoria in alegerile parlamentare, potrivit unor exit poll-uri", scrie BLOOMBERG. USL se afla pe primul loc in urma alegerilor, "ajutandu-l pe premierul Victor Ponta sa domine Parlamentul si oferindu-i o pozitie puternica de negociere in formarea unui nou Guvern cu adversarul sau, presedintele Traian Basescu", comenteaza Bloomberg, citand exit poll-uri realizate de Avangarde si CURS, publicate de TVR.

Ponta, care se afla la putere din mai, "i-a convins pe alegatori sa obtina prima sa victorie in alegeri, promitand restabilirea salariilor si taxelor majorate, (masuri) aprobate de (actuala) opozitie in 2010", continua Bloomberg, adaugand ca "el trebuie, acum, sa il convinga pe Basescu sa il nominalizeze in fruntea Guvernului, in urma unui referendum esuat, la 29 iulie, impotriva presedintelui, care a amplificat lupta pentru putere intre cei doi lideri".

"Partidul la putere in Romania obtine victoria in alegeri, potrivit unor exit poll-uri", scrie FRANCE 24, precizand ca primele rezultate oficiale sunt asteptate luni dimineata.