Un calugar austriac a facut timp de 20 de ani experimente pe ''copiii din canale'' de la Gara de Nord. Rezultatul iti da fiori. Acum e pensionar si-si traieste batranetile undeva in Austria. Pare a fi un batranel blajin si normal, dar numai asta nu e. Sub masca de simplu ''calugar'', austriacul a ascuns timp de 19 ani un personaj care a dat incontinuu tarcoale in jurul Garii de Nord, supunand aurolacii unui experiment ale carui consecinte fac sa ti se faca pielea gaina. Copii scofalciti ca stafidele... Copii scofalciti ca stafidele, condamnati de soarta sa se stinga prin canale au ajuns, prin iubirea parinteasca a calugarului, nu doar oameni normali, ci unii dintre ei "stralucesc" in profesiile lor. Cativa sunt angajati la birourile din Austria la OMV si in Paris, la Mariott, la Radisson si la fabrica Titan, iar ceilalti la mici firme de tamplarie, panificatie si constructii. Continuarea in Romania

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Libera.

De ce vrea Liviu Dragnea sa fie ministrul Dezvoltarii. Baronul din Turnu Magurele a fost la sefia Consiliului Judetean Teleorman timp de 12 ani neintrerupti, iar acum, brusc, vrea sa conduca unul dintre cele mai importante ministere. Ziarul ''Evenimentul zilei'' dezvaluie, in editia de maine, de ce ''baronul'' Liviu Dragnea vrea sa conduca noul minister al Dezvoltarii. Comisia Europeana pentru Programul Operational Regional a descoperit nereguli grave privind licitatiile organizate de Consiliul Teleorman pentru refacerea drumurilor din judet. Integral in EVZ.

Reactia lui Ponta la explicatiile CCR: "Ar fi groaznic ca CC sa nu ne permita decat o lege cu 300 de alesi". Premierul Victor Ponta a reactionat, dupa ce a citit motivarea Curtii Constitutionale privind invalidarea uninominalului pur. Premierul a explicat ca actuala lege electorala ar trebui schimbata in primavara, dar nu vede posibila adoptatea unei legi care sa limiteze numarul de parlamentari la 300 si Parlament unicameral. "E clar ca in primavara trebuie sa decidem care e sistemul de vot. Cel actual e un esec, pentru ca nimeni nu si-a dat seama in 2008 ce se va intampla in 2012", a afirmat Victor Ponta, care se afla la Bruxelles. Continuarea in Adevarul.

Zeci de sefi de banci, oameni de afaceri si notari, acuzati de fraude. Blaga neaga implicarea. Oana Mizil este implicata, dar nu invinuita. Cine este Liviu Pop care apare in dosar. Mai multi bancheri acuzati ca acordau credite in baza unor acte falsificate au fost ridicati, joi dimineata, de DIICOT. Sunt implicati - in afara de sapte directori si sase ofiteri de cont de la BRD si VolksbanK- si patroni influenti de firme din Bucuresti, patru notari, mai multi evaluatori de bunuri. Au fost aduse la DIICOT - structura centrala din Bucuresti-, circa 90 de persoane, dintre care 58 au calitatea de invinuiti, iar celelalte - de faptuitori si martori. Invinuiti disparuti de la domicilii; intre ei si Dumitru Crestin, care s-ar afla in Dubai. Se suspecteaza scurgeri de informatii de la Curtea de Apel Bucuresti sau de la un serviciu secret, informeaza Romania Libera.

Revolutia la Pitesti: cu fanfara impotriva teroristilor. Pe 22 decembrie 1989, din Studioul 4 al Televiziunii Romane se anunta cu titlu de iminenta ''stergerea orasului Pitesti de pe fata pamantului de catre teroristi''. Panica a ramas la televizor. In oras a fost liniste. La fel ca in majoritatea oraselor de provincie, evenimentele din decembrie 1989 au inceput la Pitesti abia in dupa-amiaza de 22 decembrie, dupa ce cuplul Nicolae si Elena Ceausescu fugise din Comitetul Central si pierduse puterea odata pentru totdeauna, scrie Adevarul.

Clasa de mijloc a Germaniei, din ce in ce mai erodata. In Germania, clasa de mijloc este din ce in ce mai fragila, numarul celor care se incadrau in definitia acesteia scazand din 1997 pana in prezent cu aproximativ cinci milioane, respectiv de la 65 la 58 la suta. Recentul studiu, prezentat de Fundatia Bertelsmann si realizat in colaborare cu Institutul de Studii Economice din Germania, trage un semnal de alarma serios privind "numarul din ce in ce mai mic al oamenilor care reusesc sa se desprinda din categoria celor cu venituri scazute si sa faca parte din cea de mijloc", relateaza Deutsche Welle.

Cartea neagra a comunismului scrisa pentru Ceausescu. Excluderea lui Alexandru Draghici din partid a fost precedata de sedinte critice si statistici. Demonstrand abuzurile din vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceausescu a curatat terenul pentru instalarea lui in istoria partidului. In analiza ''primaverii de la Praga'' s-a vorbit prea putin despre efectele condamnarii crimelor stalinismului. La varfurile Partidului Comunist Cehoslovac (PCC) se cerea adevarul despre executia celor 280 de cominternisti dupa procesele trucate din anii '50, informeaza Adevarul.