Procurorii au deschis o investigatie la Ministerul Economiei privind presupuse fapte de coruptie, anunta Romania TV, care precizeaza ca ancheta ii vizeaza pe Remus Vulpescu, consilier al ministrului Economiei si fost sef al Oficiului pentru Privatizare (OPSPI) din Ministerul Economiei, si pe Ioana Apan, secretar general adjunct in acelasi minister. Cei doi ar fi primit de la reprezentantii Fondului Proprietatea bani in conturi offshore, vacante platite si masini de lux inchiriate de Fond.

Potrivit postului de televiziune, exista si persoane de la Fondul Proprietatea vizate de aceasta investigatie: managerul Fondului, Greg Konieczny, dar si Oana Truta, reprezentanta FP in Consiliul de Supraveghere al companiei Hidroelectrica.

De asemenea, mai arata Romania TV, Fondul Proprietatea l-a propus pe Vulpescu ca reprezentant al fondului in Consiliul de Supraveghere al Hidrioelectrica. Practic, un fost angajat al Ministerului Economiei urma sa fie platit sa reprezinte Fondul Proprietatea in relatia cu fostul angajator.

Remus Vulpescu a intervenit telefonic sambata seara, la Romania TV, si a negat toate acuzatiile la adresa sa. Declaratiile lui Vulpescu:

  • Nu am obtinut niciun fel de avantaje, nu am cautat avantaje si subiectul la care faceti referire nu exista.
  • (Care este relatia dvs cu Fondul Proprietatea, au incercat sa va dea anumite facilitati?) Daca cineva, oricine ar fi incercat, as fi refuzat, unii au incercat si nu au reusit, iar relatia mea cu FP este una foarte corecta institutional. In calitate de administrator provizoriu la Hidroelectrica, bineinteles ca am o anumita comunicare cu FP.
  • Mie personal nu mi-a facut nimeni o propunere, au fost acte oficiale, demisionasem de la OPSPI. Fondul m-a propus in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica stiind ca sunt demisionar.
  • (Ati fost in vreo vacanta platita de altcineva?) De cand lucrez la stat, nu am fost in nicio vacanta de niciun fel. Pana atunci am fost in vreo 3-4 vacante, pe care mi le-am platit singur in intregime. De cand lucrez la stat, nu numai ca nu mi-a platit FP vreun ac, dar nici nu am fost in vacanta
  • Nu am conturi in strainatate, nu am primit niciun ban de nicaieri, nici in plic, nici la punga, nici cu cardul. Nu sunt sarac, am destul si mi-am facut singur suma inainte sa intru in administratie. Nu am intrat ca sa fur, ci ca sa rezolv niste probleme.
  • (Aveti masini?) Eu am si masini si motocicleta, achizitionate inainte sa devin angajat la stat.
  • Eu ma bucur cand domnii procurori de la DNA sau alte organe se intereseaza si ma simt confortabil si mai linistit cand ii vad pe mascati in institutii. Probabil cineva a venit si a facut o plangere, care este in cazul meu mincinoasa, o facatura. Sunt niste golani care incearca sa ma discrediteze (...) si daca am reusit sa deranjez pe unii inseamna ca sunt pe drumul cel bun.
  • Sunt in continuare administrator special la Hidroelectrica si am fost si membru in CA la Hidroelectrica.