Subiectele Zilei: Puncte tari - puncte slabe ale noului Guvern; Prizonierii iernii. Cum rezista oamenii din varf de munte, in Apuseni, o iarna intreaga, izolati de restul lumii; DW: Ce soarta va avea Constitutia?
DW: Ce soarta va avea Constitutia? Ceea ce liberalii au uitat pur si simplu este ca cei mai entuziasti aliati pe terenul bicameralismului sau al parlamentarismului au fost intotdeauna ungurii, indiferent de formatiunea din care fac parte. Va fi sau nu modificata Constitutia? O anumita indoiala persista, caci tot mai multe grupuri politice par fie sa se teama, fie sa nu mai aiba o motivatie destul de puternica. Primul ministru a anuntat inca din seara alegerilor ca va initia aceasta ampla reforma, dar am vazut ca liberalii si o parte a propriului partid au reusit inca din primele momente sa-i deturneze anumite intentii, relateaza Deutsche Welle.
Irina Margareta Nistor. Femeia care i-a tradus pe Bruce Lee, Chuck Norris si Van Damme. Vocea ei a marcat decisiv anii '80. Securistii o tolerau, copiii o adorau si ceilalti o ascultau cu veneratie. De numele ei se leaga, indisolubil, perioada de aur a casetelor video VHS. I-au dat o dependenta persistenta si azi. N-a cantat niciodata, dar vocea ei e la fel de cunoscuta ca a Loredanei sau a lui Cristi Minculescu. De altfel, timbrul nazal, usor pitigaiat, n-a recomandat-o niciodata ca pe o mare oratoare. Cu toate acestea, aproape ca nu exista ins, care avea televizor in casape timpul lui Ceausescu, sa nu-i recunoasca vocea. Integral in EVZ.
Prizonierii iernii. Cum rezista oamenii din varf de munte, in Apuseni, o iarna intreaga, izolati de restul lumii. O actiune umanitara in plina iarna, in satele izolate de munte, este o experienta unica de viata. Pentru oamenii blocati intre zapezi cel mai frumos cadou il reprezinta gandul ca nu au fost uitati de semenii lor. Am urcat spre cateva sate din Apuseni, acum, in toiul iernii, cand zapada e cat casa pe acolo, gasind doar cateva suflete plapande in fiecare catun. Oamenii au iesit, ca ursii din barlog, surprinsi sa vada chip strain in fata lor. Nu ne mai lasau sa plecam, imbiindu-ne la povestit cu slana si pita. Mai mult ca orice, singuratatea e cea care-i macina pe ultimii supravietuitori ai secularelor catune. Continuarea in Romania Libera.
Vizita generalului de Gaulle la Bucuresti. Prima lui impresie despre Nicolae Ceausescu: 'Un taran mincinos''. In perioada 14-18 mai 1968, Nicolae Ceausescu a trait primul mare triumf. Vizita generalului Charles de Gaulle insemna debutul intalnirilor sale cu mari personalitati. De Gaulle l-a decorat cu Marea Cruce a Legiunii de Onoare, cea mai inalta distinctie a statului francez. Pentru de Gaulle a fost ultima calatorie de purtator al simbolurilor Frantei. Studentii baricadesera Cartierul Latin iar contestatiile tinerei generatii rabufnisera in marile citadele universitare, scrie Adevarul.
Mii de oameni izolati din cauza zapezilor. Cum lupta prefectul de Botosani cu DEX-ul contra nametilor. Ministrul Dusa i-a cerut demisia. Mii de oameni sunt izolati din cauza zapezilor in judetul Botosani. Marti seara, 27 de localitati erau izolate, iar trei drumuri nationale si sapte judetene erau blocate. In acest timp, politicienii de la Bucuresti se certau pe deszapezire. Prefectul de Botosani, Costica Macaleti, a declarat, marti seara, ca o interpretare nefericita a unei declaratii pe care a facut-o a determinat ca presa centrala sa furnizeze o informatie eronata conform careia in Botosani ar fi 80.000 de sinistrati. Potrivit unui comunicat al Cancelariei prefectului de Botosani, intepretarea declaratiei sale prin folosirea cuvantului de sinistrati pentru persoanele afectate de ninsori si viscol este departe de realitate si in masura sa creeze panica in randul populatiei judetului, informeaza Gandul.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul