Securistii care impart dreptatea in justitia din Romania. La doua decenii de la caderea comunismului, doi judecatori de la Tribunalul Prahova au fost deconspirati ca ofiteri ai Securitatii. CNSAS cere Curtii de Apel Bucuresti, sa constate ca magistratii Zinica Trandafirescu si Adrian- Petre Podea au fost lucratori in cadrul politiei politice comuniste.Judecatoarea Zinica (Ionita) Trandafirescu de la Tribunalul Prahova a fost locotenent de securitate. Ea a condus timp d emai multi ani penitenciarul de femei Targsor si este sotia adjunctului de la IPJ Prahova. In 2007, Zinica Trandafirescu a intrat in atentia mass-media dupa ce i-a propus Adrianei Bahmuteanu sa consilieze detinutele de la Targsor, dupa ce a vazut-o pe vedeta TV intr-o emisiune cand a pus la punct o fosta puscariasa. Potrivit CNSAS, Trandafirescu a dat in tinerete dovada de exces de zel, ar fi terorizat o femeie acuzata ca asculta posturile de radio Europe Libera si Vocea Americii, scrie EVZ.ro

ActualitateFoto: Colaj foto

Viitorul apartine capitalismului. Intre prefixele "neo" si "post", o serie de concepte ale lumii moderne sunt supuse dezbaterii: democratia, capitalismul, liberalismul. La cumpana dintre ani, una din cele mai frecvente intrebari care se face auzita este incotro se indreapta omenirea? Desi raspunsurile oscileaza intre optimismul de circumstanta si pesimismul incorigibil, cert este ca, si in viitorul apropiat, vom asista pe mai departe la triumful neabatut al capitalismului. Neabatut din simplul motiv ca, deocamdata, capitalismul nu are adversari, dupa cum recent remarca Colin Crouch, unul din cei mai incitanti politologi si sociologi contemporani, autor, intre altele, al unui tratat despre post-democratie si despre ciudata supravietuire a neoliberalismului, potrivit Deutsche Welle.

Schimburi secrete de "complimente" intre Ceausescu si Brejnev. Discursul lui Nicolae Ceausescu din 21 august 1968 a fost catalogat de Leonid Brejnev, secretarul PCUS, ca "galagie nesanatoasa". Dupa cum demonstreaza documentele de arhiva, conducerea de la Bucuresti nu s-a lasat intimidata de "doctrina Brejnev". In chiar ziua nationala a Romaniei, Ceausescu s-a adresat printr-o scrisoare conducerilor partidelor comuniste din Europa. Le propunea o intalnire - tocmai la Praga! - ca sa dezbata evenimentele. Nici macar gazdele n-aveau cum aproba ideea, liderii praghezi aflandu-se la Moscova atunci, in voiaj fortat. Raspunsul lui Brejnev a venit prin ambasadorul sovietic la Bucuresti. Liderul PCUS il invinuia pe Ceausescu de-a fi numit interventie (in pripa si profund gresit"), ceea ce el definise "actiune internationalista a tarilor socialiste". Mesajul avertiza ca "nu putem sa trecem peste galagia nesanatoasa care se face in Romania", scrie Adevarul.

Cum aratau petrecerile de ANUL NOU la 1800 si 1900. Petrecerile de sfarsit de an reprezinta o traditie cu multa vechime. Dovada sta o serie de fotografii publicate de Business Insider. Site-ul a realizat o galerie foto cu petrecerile de ANUL NOU din perioada 1876 - 1842, in Statele Unite ale Americii. Inca din anul 1907, oamenii si-au fpcut un obicei ca, de ANUL NOU, sa merga la restaurant. In imaginea de mai jos apar o serie de persoane care si-au ales sa petreaca Revelionul la Restaurantul Martin din New York. Business Insider noteaza ca, spre deosebire de imaginea anterioara, in 1907 atmosfera de ANUL NOU era una mult mai animata, citeaza Gandul.

Cum functioneaza mafia tiganeasca din Strehaia, partenerul de afaceri al milionarilor evazionisti. DIICOT: Statul a fost fraudat cu 40 de milioane de euro! Zeci de oameni de afaceri din Romania au fost interceptati de procurorii DIICOT atunci cand negociau cu romii din Strehaia, in schimbul unui comision de 10%, facturi fiscale pentru operatiuni comerciale fictive. Scopul era de a diminua taxele si impozitele aferente bugetului de stat. Printre clientii romilor: Catalin Spataru- supranumit "Regele Asfaltului" din Arges, Rodica Vlad- patroana lantului de farmacii "Vlad" (Timis), Toma Silvan- finantatorul echipei FC Hunedoara sau afaceristul Constantin Badescu- care are o avere de 10 milioane de euro (Mehedinti). Creierul intregii retele, este Gheorghe Mihai, zis Busuioc, originar din Strehaia (Mehedinti). Pe numele lui Busuioc procurorii DIICOT nu au gasit nicio societate comerciala deoarece are cazier judiciar, scrie EVZ.ro

Anul politic german. Alegerile parlamentare din Germania, precum si temele recurente ale politicii interne si internationale promit sa confere anului 2013, pe linga numeroasele atribute ce deja il insotesc, si statutul unei pietre de hotar. In 2013, criza va greva asupra bugetului federal, fiindca se vor face auzite, probabil, noi cereri de ajutor. Daca in dramatica situatie Merkel isi va pierde in ochii cetatenilor statutul de salvatoare a monedei euro, al treilea mandat de cancelar, pe care spera sa-l obtina, risca sa fie periclitat. Deocamdata cel putin, cu noua luni inaintea mersului germanilor la urne, realegerea Angelei Merkel la conducerea viitorului guvern pare sigura, chiar daca, potrivit ultimelor sondaje de opinie, actuala coalitie nu ar mai dispune de majoritatea necesara, partenerii liberali fiind in cadere libera. Angela Merkel are insa mai multe optiuni, partidele unionale raminind forta cea mai puternica. Iar germanii, atrag atentia analistii, par a prefera, mai cu seama in vremuri tulburi, continuitatea, scrie Deutsche Welle.