Andrei Plesu afirma, intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, ca a avut momente in care i s-a parut ca Gigi Becali era mai bun decat Crin Antonescu, argumentand ca, daca in primul caz "macar stii cu cine ai de-a face", in cazul liderului liberal "e un mic ambalaj demagogic sub care se afla lucruri rudimentare".

El a fost intrebat de Adevarul ce persoana vede presedinte al Romaniei in 2014.

"N-as spune ca am o optiune definitiva si unilaterala, dar stam asa de prost la nivelul candidatilor, incat imi vine sa spun: orice om cat de cat normal, cat de cat educat si care stie doua limbi straine e bun. Si care nu este foarte corupt, totusi. As vrea sa fim si noi o data reprezentati de un domn. De un domn adevarat. Cu maniere, cu zambetul adecvat in situatii adecvate, cu sobrietate cand e cazul, cu capacitatea de a intretine o conversatie", a raspuns acesta.

Filosoful a afirmat ca si o femeie ar putea fi potrivita pentru functia de presedinte: "Am vazut unele propuneri in ultima luna care mie mi s-au parut plauzibile".

"Ar fi grozav, numai ca eu ma indoiesc ca romanii sunt destul de copti ca sa voteze presedinte o doamna. Ar fi un eveniment, ar fi o schimbare de mentalitate, nu cred ca va fi usor, dar nu ar fi rau deloc. Dupa ce am avut un concentrat de virilitate, cum e Traian Basescu, o patina feminina la varf n-ar fi rea", a comentat acesta.

Andrei Plesu considera ca votul obligatoriu ar putea fi o solutie pentru Romania, in conditiile in care "adeptii oamenilor de proasta calitate sunt fanatici, in vreme ce oamenii normali, nu se duc" la vot.

"Nu vreau sa spun lucruri grotesti, dar aveam momente cand Gigi Becali mi se parea mai bun decat Crin Antonescu, pentru ca este mai transparent, nu ca ar fi foarte obscur Crin Antonescu, dar cu asta macar stii cu cine ai de-a face, stii ce vrea, o spune raspicat si agresiv. Pe cand dincolo e un mic ambalaj demagogic sub care se afla lucruri rudimentare", a adaugat Plesu.