The New York Times deschide editia online cu o analiza a site-urilor care ofera cursuri gratuite, accentuand diversitatea domeniilor si a subiectelor in care cei interesati se pot perfectiona. De la matematica, la statistica si pana la istoria Greciei Antice, web-ul ofera o varietate de cursuri online oferite de specialistii in domeniu. Daca activitatile mundane pot fi perfectionate accesand videoclipuri pe Youtube sau eHow, seminariile aprofundate pot fi gasite pe CreativeLive, Udacity si Coursera sau Lynda. Odata cu multiplicarea acestor site- uri, investitorii observa un potential de profit in aceasta nisa a educatiei online. Integral pe The New York Times.

Tot in editia de astazi, The New York Times trateaza subiectul scaderii numarului proprietarilor de arme din SUA, de la 50% in 1970, la 35% in anii 2000.

Washington Post pune problema turismului american, scotand in evidenta faptul ca, anul trecut, un miliard de oameni au calatorit in alte tari si, totusi, doar un numar mic dintre acestia a ajuns in SUA. In ultimii zece ani, numarul turistilor care doreau sa vada Hollywood-ul, Marele Canion sau Statuia Libertatii a scazut cu o treime, informeaza publicatia. Vezi Washington Post.

The Telegraph si The Guardian anunta moartea unui ostatic britanic in Nigeria, dupa ce rapitorii islamisti au crezut ca Marea Britanie lanseaza o operatiune de salvare. Brendan Vaughan lucra pentru o companie de constructii libaneza care opera si in Nigeria si a fost rapit in luna februarie. Alaturi de Vaughan au fost omorati si alti sase colegi ai acestuia, originari din Italia, Grecia si Liban.

Le Figaro analizeaza presiunea opiniei publice asupra presedintelui francez Francois Hollande. Publicatia scrie despre lipsa de popularitate a lui Hollande cauzata de sirul de vesti proaste pe care trebuie sa le anunte, de incercarile acestuia de a corecta declaratiile ministrilor si de a rezolva tensiunile din cadrul majoritatii sale. Intr-un alt articol, Le Figaro isi invita cititorii sa isi spuna parerea despre cat va mai dura impopularitatea lui Francois Hollande.

The Telegraph trateaza referendumul din Insulele Falkland in care cetatenii isi vor exprima opinia cu privire la apartenenta acestora de Marea Britanie, subiect tratat si de catre The Economist, care propune cititorilor un material video despre referendumul de astazi.

• Realegerea lui Philipp Rösler in functia de sef al liberalilor germani ocupa prima pagina a publicatiei Frankfurter Allgemeine Zeitung. FAZ noteaza, de asemenea, atacul voalat al lui Rosler la adresa conservatorilor, colegii lor de coalitie de la guvernarea Germaniei, pe teme precum legalizarea casatoriilor dintre cuplurile homosexuale sau oferirea de oportunitati egale imigrantilor.

Sub sloganul "sase milioane de motive impotriva somajului", mai mult de 300.000 de oameni au participat la proteste impotriva politicilor de austeritate ale guvernului spaniol in peste 60 de orase ale tarii, incluzand capitala Madrid, dar si Barcelona sau Valencia, scrie ziarul El Pais.