Super-radarul pe care nu il mai poti contesta in instanta. Cum va fi masurata viteza in 2,5 metri. Suprize neplacute pentru soferii care vor merge in acest an pe litoral. Sase radare ii vor filma, zi si noapte, pe cei care vor depasi 130 de kilometri pe ora. Autostrada Soarelui este prima sosea de viteza cu radare fixe din Romania. Aceste aparate au fost montate pana acum doar pe drumurile nationale si, pentru ca folosesc un sistem inteligent, sunt imposibil de detectat. Detectorul radar atentioneaza imediat soferul cand surprinde undele emise de un radar. Reporterii ProTv au incercat sa afle daca "vede" si camerele care vor fi montate pe autostrada Soarelui, relateaza stirileprotv.ro.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Consilierul navetist de la Sanatate, contracte grase cu spitale. Firmele la care este actionar Victor Mora, consilierul ministrului Sanatatii care face naveta saptamanal cu avionul pe bani publici, au incasat peste 5,2 milioane de lei din contracte cu spitalele din Targu-Mures. Mana dreapta a ministrului Sanatatii pare un om de afaceri foarte descurcaret. Pe langa faptul ca merge acasa saptamanal cu avionul din banii Ministerului Sanatatii, Victor Mora a facut si afaceri fructuoase cu spitalele care, la acea vreme, erau subordonate ministerului. Mora a fost consilierul ministrului Eugen Nicolaescu si intre anii 2006 - 2008. In acelasi timp era actionar la nu mai putin de patru firme din Mures si Bistrita (Moragroind SRL, Hoptrade SRL, MRG Fatade SRL si Natur Fruct SA), scrie Adevarul.

DW: Ungaria - adio stat de drept. In ciuda protestelor masive din interior si din afara tarii, Parlamentul de la Budapesta a votat modificarea Constitutiei. Curtea Constitutionala, ultima institutie care a mai tinut piept guvernului maghiar, a fost vaduvita de putere. Demonstratii si proteste ale opozitiei de la Budapesta, critici din strainatate si, in cele din urma, un apel personal al presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, adresat premierului Viktor Orban: desi uriase, presiunile asupra conducerii maghiare n-au ajutat la nimic, scrie Deutsche Welle.

Cum raspunde Ana Diculescu Sova acuzatiilor de incompatibilitate. Inspectorii ANI au fost sesizati in legatura cu faptul ca mama vitrega a ministrului Dan Sova este avocatul Bechtel. Cunoscutul avocat Ana Diculescu Sova a raspuns acuzatiilor de incompatibilitate formulate de presedintele Ligii Intreprinzatorului Roman din Cluj, Adrian Coroian. Acesta a acuzat "cel putin o incompatibilitate morala" legata de faptul ca ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, gestioneaza situatia Autostrazii Transilvania, construita de compania americana Bechtel, al carei avocat este Ana Diculescu Sova, scrie Romania libera.

Revolta la Metrou: sindicalistii il contesta pe directorul numit ilegal. Dupa ce "Evenimentul zilei" a dezvaluit faptul ca directorul Metrorex, Aurel Radu, ocupa ilegal functia, publicand in exclusivitate CV-ul si cererea de angajare a acestuia, liderii sindicali de la Metrou s-au aratat revoltati. "S-a incalcat flagrant Contractul Colectiv de Munca. Directorul general trebuie sa aiba cel putin 12 ani experienta in Metrorex", a declarat secretarul general al Sindicatului Liber din Metrou, Florin Crisu. Si angajatii Metrorex au ramas uimiti cand au aflat ce experienta are directorul lor, scrie EVZ.

Englezii de la Al Jazeera, pacaliti de presa internationala. Au batut de pomana drumul pana la Baia Mare. Dupa o vizita de mai bine de patru ore prin toate imprejurimile municipiului Baia Mare, reporterii televiziunii Al Jazeera English s-au aratat putin dezamagiti fata de ceea ce stiu ca ar trebui sa fie la Baia Mare. Povestile aparute prin mai multe ziare internationale au fost demontate chiar de reporterul televiziunii britanice care recunoaste ca gardul de pe strada Horea "nu este chiar un gard", relateaza Adevarul.

Ambitiile hegemonice ale Moscovei. Publicatia Kommersant a obtinut documentul privind noua "conceptie de politica externa a Federatiei Ruse", elaborata de Ministerul de Externe la ordinul presedintelui Vladimir Putin. Prioritatea politicii externe in doctrina Putin este spatiul postsovietic, inaintea Europei si a SUA. Din document rezulta ca Rusia se vede ca un pivot de stabilitate intr-o lume "turbulenta" sau "imprevizibila fara incetare" si sunt citati cinci factori de turbulenta, relateaza Romania libera.

Medicii de familie vor sa acorde si servicii de sanatate mintala. Medicii de familie ar putea suplini deficitul de medici psihiatri pentru a indeplini planul si strategia nationala de sanatate mintala, cerute obligatoriu inainte de aderarea la Uniunea Europeana. Unu din trei pacienti care se prezinta la medicul de familie are o problema psihica sau emotionala, spune medicul Cristian Oana, membru al comitetului de organizare al Congresului Asociatiei Mondiale de Psihiatrie, eveniment care va avea loc pentru prima data la Bucuresti, in perioada 10 - 13 aprilie, la Palatul Parlamentului, scrie EVZ.

Interviu Dorin Tudoran: "Sunt vinovat, am terorizat valori de care romanii sunt fascinati". Scriitorul si disidentul Dorin Tudoran vorbeste in seria publicistica "Ce facem cu Romania" despre tara pe care inca o cauta, la aproape trei decenii de cand a pierdut-o. Desi e la mii de kilometri distanta de Romania, sau poate tocmai din acest motiv, Dorin Tudoran n-are nevoie de ochelari pentru a citi tara pe care a parasit-o la mijlocul anilor '80, schimband Bucurestiul pe Washington, comunismul pe libertate si disidenta pe exil, relateaza Adevarul.