Culmea Justitiei! Judecatoarele dadeau spaga inapoi cand inculpatul nu era eliberat. Doua magistrate de la Tribunalul Bucuresti sunt acuzate ca au dat verdicte pe euro. Retinute si perchezitionate corporal de catre procurorii DNA, ele au manipulat sistemul de repartizare a dosarelor. Ancheta a dezvaluit ca cele doua magistrate au acceptat bani si in cazurile unor interlopi din clanurile Duduianu si Pian. Cele doua se laudau cu influenta lor asupra colegelor din Sectia a II-a Penala sau de la Curtea de Apel Bucuresti. In combinatie era bagat si grefierul- arhivar Sorin Vasilescu, care era si intermediar al spagii, dar care avea rolul de "a pacali" sistemul informatic astfel incat dosarele sa ajunga la completul de judecata corupt, scrie Evenimentul Zilei. Pentru ca demersurile de punere in libertate a lui Nutu (fost Staicu) Dinel au ESUAT, Dinu Viorica a restituit lui Petre Daniel Costel sumele de bani primite, respectiv totalul de aproximativ 55.000 euro, scrie si Romania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

Parlamentul European nu se vede clar din Romania. Respingerea bugetului european pentru 2014-2020 nu are o legatura directa cu ingrijorarile Romaniei. De aceea modul in care este comentat evenimentul la Bucuresti de catre ambele tabere este impropriu. Partida guvernamentala sugereaza ca obiectiile pe care le formulase anterior privind dimensiunile bugetului si capacitatea de negociere a presedintelui Basescu au fost confirmate. Iar tabara prezidentiala afirma nici mai mult nici mai putin ca deputatii europeni de la PSD si PNL au votat impotriva intereselor Romaniei, respingand un buget favorabil. Este trist ca politica romaneasca se complace cu voluptate in aceste confuzii din imboldul - se pare - irepresibil de a-si discredita adversarii, analizeaza Deutsche Welle.

133 de milioane de euro a supt firma-capusa de la Metrou. Detinuta in mare parte de angajati, dar administrata din umbra de sindicalistii, firma Metroul S.A a ajuns sa incaseze sute de milioane de euro de la Metrorex, potrivit unui raport intocmit de inspectorii Corpului de Control al premierului Victor Ponta. Acum, seful Executivului spune ca nu se mai pot plati milioane de euro pentru consultanta, in timp ce nu sunt bani pentru investitii la metrou. Numai ca, desi a anuntat public cati bani a incasat societatea de-a lungul anilor, 585,6 milioane de lei (133 milioane de euro), seful Executivului nu a luat o masura concreta pentru stoparea irosirii banului public. Infiintata in 1991, fosta Intreprindere Metroul Bucuresti a primit atributii legale de proiectare, servicii de consultanta si a s i s tenta teh nica in legatura cu realiza- rea de investitii la reteaua de metrou, prin Hotarare de Guvern, scrie EVZ.ro

Creditorii pleaca din Grecia nemultumiti de ritmul reformelor. Atena nu si-a facut temele. Misiunea comuna FMI - UE - BCE la Atena s-a incheiat fara rezultat, oficialii straini urmand sa revina in Grecia in aprilie, dupa efectuarea unor noi studii tehnice, potrivit unui comunicat transmis joi de FMI. "Au fost facute progrese semnificative, dar cateva chestiuni au ramas nerezolvate", se spune in comunicat. Este pentru a doua oara in ultimii trei ani cand delegatia creditorilor straini pleaca de la Atena fara sa ajunga la un acord cu guvernul elen privind masuri concrete, potrivit Financial Times. Oficialii troicai au respins propunerile premierului Antonis Samaras pentru modificarea programului de austeritate in urma agravarii tensiunilor sociale, scrie Adevarul.

Cum a sustinut imparatul Francisc I cultura romanilor din Banat. Micutul oras banatean Oravita are unul dintre cele mai vechi teatre romanesti. Initiativa a fost sprijinita de imparatul austriac Francisc I, care a dorit a sa celebreze prin inaugurarea acestei institutii de cultura un secol de la eliberarea Banatului de sub dominatia otomana. Revenind la teatrul din Oravita, amintim ca el s-a inaugurat in 1817, fiind prima institutie culturala din piatra din tot sud-estul Europei, menita a da posibilitatea unor trupe de teatru, opere, operete, mari solisti vocali sau instrumentali din Europa sa dea spectacole, dar si trupei "diletantilor" (amatorilor) din localitate, extrem de activa in acele timpuri. Sala teatrului a fost conceputa de arhitectul Ion Niuny, avand ca model proiectul lui Platzger, inspirat de sala "Burgtheater" din Viena, si decorat de catre pictorul Francisc Knee, scrie Romania libera.

Povestea unui sat care nu ar avea loc in stirile din prime-time. Cand ploua, lumea se sfarseste la Stejarisu. Drumurile ce urca prin sat sunt marcate, la iesirea spre padurea de stejari, cu indicatoare rutiere pe care scrie clar: "Interzis cand drumul este umed". Misch Gierling, unul dintre ultimii sasi care nu au plecat in Germania, dupa 1990, a trait, pe rand, toate etapele minunii de la Stejarisu. Probstdorf, cum ii spune in germana" sau Prostea, cum usor suparator suna traducerea in limba romana a numelui sasesc. Gierling si-a vazut, mai intai, conationalii plecand. A asistat neputincios la rasturnarea dramatica a proportiilor demografice. A primit, mai apoi, de la cei plecati, sarcina de a gasi cumparatori pentru casele ramase in urma. Pe unele le-a maritat, pe altele nu. In vremea aceasta a aparut in sat inginerul austriac Wolfgang Hosiner, hotarat sa nu lase comunitatea sa moara, odata cu prelungita tranzitie catre nicaieri a Romaniei. A adus un strop de konw-how si multa bunavointa, scrie Deutsche Welle.

Ce mai vinde Fiscul: Autoturism "Wolkswagen" Golf 3 cu usa fortata cu levierul si fara bancheta din spate. Cat costa o "Kawasakhi" sparta. Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Olt (DGFP Olt) scot la licitatie, in aceasta perioada, un autoturism "Wolkswagen" (sic!) Golf 3 si doua motociclete, "Kawasakhi" si Ducati. Anuntul a fost postat pe site-ul oficial al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), iar licitatia va fi organizata pe data de 19 martie la sediul DGFP Olt. Autoturismul "Wolkswagen" (corect Volkswagen) Golf 3, de culoare verde, se afla intr-o "stare tehnica nesatisfacatoare", potrivit fisei sale de evaluare, si este scos la vanzare pentru suma de 6.496 de lei. Automobilul are usa din fata stanga fortata cu levierul si un geam de portiera spart, scrie Gandul.