Ambasadorul Olandei: Este posibila amanarea aderarii Romaniei la Schengen cu 5 ani. Ambasadorul Olandei la Bucuresti, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, a declarat, vineri, ca posibilitatea amanarii aderarii Romaniei la spatiul Schengen, chiar si cu cinci ani, este posibila, informeaza Calea Europeana. Potrivit lui Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, o astfel de decizie nu este exclusa daca Romania nu-si va rezolva problemele. Ambasadorul Olandei la Bucuresti a atras atentia si ca indeplinirea anumitor conditii nu duce la uitarea problemelor care blocheaza, in acest moment, aderarea Bucurestiului la Schengen, scrie Romania Libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Papa nou, atacuri mai vechi. Nu toti argentinienii sunt entuziasmati de noul Papa. Ca presedinta Cristina Fernandez de Kirchner l-a felicitat rece si cu intarziere pe fostul arhiepiscop de Buenos Aires pentru alegerea sa in fruntea Bisericii Romano-Catolice, era de asteptat. Presedinta cu inclinatii populiste si prelatul conservator nu au fost niciodata amici politici si, potrivit tuturor probabilitatilor, nici nu vor deveni vreodata. Altii in schimb, nu numai ca se tin la distanta de Papa Francisc, dar sunt ferm incredintati ca alegerea sa a fost o greseala. Articolul integral in Deutsche Welle.

Interviu cu Ambasadorul Irlandei: Este excelent ca exista un acord intre presedinte si premier. um a evoluat Irlanda de la momentul aderarii la Uniunea Europeana, acum 40 de ani, care sunt perspectivele Romaniei, intrata mult mai recent in Uniune, si ce ar putea face politicienii de la Bucuresti pentru a maximiza potentialul oferit de calitatea de membru deplin, inclusiv pentru a integra tara in spatiul Schengen? Despre toate acestea, intr-un interviu acordat "Romaniei libere" de ambasadorul Irlandei la Bucuresti, Oliver Grogan.

Am fost la Casa-buncar a judecatoarei spagare. Antonela Costache, pazita zi si noapte de bodyguarzi pentru 7.000 de lei pe luna. Arestarea judecatoarelor Antonela Costache si Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucuresti, a dezvaluit ca Justitia se negociaza ca la piata. Cele doua magistrate imparteau mita cu mai multi complici. Costache are o casa stil Bauhaus, care este pazita 24 de ore din 24. Un asemenea serviciu de paza costa in jur de 7.000 de lei pe luna Interceptarile procurorilor arata ca Antonela Costache si Viorica Dinu, primele judecatoare perchezitionate la pielea goala, primeau zeci de mii de euro pentru a da sentinte favorabile in dosarele unor afaceristi penali sau in cazul unor interlopi. Ele se rasfatau cu haine de blana scumpe, pe care nu le purtau niciodata, insa investeau si in imobile, dupa cum arata declaratiile lor de avere. Asta, pana joi, cand au fost arestate, noteaza EVZ.

Papa Negru, liderul ordinului iezuitilor din care face parte si noul Suveran Pontif. Incepand de miercuri, lumea are doi Papi: unul alb, in persoana lui Jorge Mario Bergoglio, fost cardinal de Buenos Aires, si unul negru, in persoana spaniolului Nicolas Adolfo. Curios este ca ambii sunt iezuiti. Stiri pe aceeasi tema Cine sunt iezuitii, ordinul din care face parte noul Papa, Jorge Bergo... Papa Francisc, primul Papa care si-a luat un nume nou din 913 incoace... VIDEO Papa Francisc era sa cada in timpul unei intalniri cu cardinalii... Publicitate Noble Markets - iPad mini! www.noblemarkets.ro Testeaza-ti abilitatile de broker, realizeaza un profit de 40% si castiga un iPad mini! Insa cine este Nicolas Adolfo, asa-numitul "Papa Negru"? Spaniolul este Secretarul General al Societatii lui Iisus, liderul ordinului iezuitilor, din care face parte si Papa Francisc. Numele de "Papa Negru" este folosit de presa, insa niciodata de iezuiti, care i se adreseaza lui Nicolas Adolfo cu "Parinte General". Seful iezuitilor este numit "Papa Negru" datorita culorii negre a hainelor pe care le poarta membrii ordinului, dar si din cauza unor zvonuri care circulau prin tarile protestante europene in secolele 16 si 17, potrivit carora seful iezuitilor ar avea puteri malefice si ar conduce din umbra Biserica Catolica, scrie Adevarul.

Romania si ochiul liber al realitatii. Nimic nu probeaza mai pregnant si mai convingator mentalitatea totalitara, neoceausista si national-comunista a actualei puteri USL-iste decat intoleranta ei. In discutie e indeosebi intoleranta USL fata de opozitie si critici. Fata de orice opozitie. Si fata de orice critici, interni sau externi. Or, se stie ca regimurile autoritare, dictaturile si sistemele totalitare nu suporta nici un soi de alteritate. Opozitia? Horribile dictu. In democratiile dirijate, strambe, in "democraturi" si "democratii originale" se admite doar opozitia de fatada. Edificatoare sunt, de pilda, burzuluielile agresive ale mai-marilor USL nu doar la Comisia Europeana, la Reding, Barroso si Merkel, ci mai cu seama la Traian Basescu. Izolatul presedinte al tarii ar fi facut chipurile, in chestiunea Schengen, "campanie impotriva Romaniei". Dixit Ponta. Continuarea in Deutsche Welle.

Elena Udrea: Blaga nu are calitatile de a fi presedinte PDL, dar este un bun executant. Elena Udrea a declarat, la Romania TV, ca adversarul sau in cursa pentru sefia PDL, Vasile Blaga, nu are aptitudinile care sa-l califice pentru aceasta functie. In schimb, el este un bun executant, considera Udrea. Elena Udrea ii reproseaza lui Vasile Blaga ca recurge la practici nu tocmai democratice in competitia interna "De fiecare data cand Vasile Blaga s-a inscris in cursa pentru presedintia partidului, Traian Basescu si-a exprimat preferinta pentru celalalt candidat. Asta nu are legatura cu Elena Udrea sau Monica Macovei, ci cu neincrederea presedintelui in capacitatile domnului Blaga de a fi presedintele PDL", a declarat Elena Udrea. Intrebata daca o victorie a lui Vasile Blaga la Conventia Nationala a PDL din mai 2011 ar fi evitat infrangerile electorale usturatoare din 2012, Elena Udrea a raspuns: "Am fi avut mai devreme certitudinea ca Vasile Blaga nu are calitatile necesare pentru a fi presedintele PDL", noteaza EVZ.