Reteaua spagarilor din Tribunal. Judecatoarea Costache catre vrajitoare: "De ce nu mi-ai spus ca or sa vina astia peste mine?". In timp ce procurorii DNA ii bateau la usa judecatoarei Antonela Costache, arestata pentru coruptie, ea si-a sunat vrajitoarea pentru a-i cere socoteala fiindca nu i-a prezis bine viitorul. "Deschideti, Politia DNA", au fost strigatele care i-au ajuns la ureche judecatoarei Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, in ziua in care procurorii si politistii Directiei Nationale Anti coruptie i-au calcat casa, saltand- o sub acuzatia de coruptie! In acel moment, potrivit surselor EVZ, Antonela Costache a format numarul ghicitoarei. "De ce nu mi-ai spus ca or sa vina astia peste mine?", a strigat judecatoarea, prin telefon, catre vrajitoare. O femeie pe care Costache o folosea frecvent pentru a-i deslusi tainele viitorului, noteaza EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Sabina Elena, eleva cu bentita tricolora: "Nu-i urasc pe unguri, urasc faptul ca ei ma urasc". Sabina Elena, eleva din Covasna care a purtat la scoala bentita tricolora de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, pe 15 martie, a declarat ca nu a planuit nimic, ci a fost mai degraba ceva instinctiv. Avocatul Tabalai, care o reprezinta pe eleva, a precizat ca parintii Sabinei vor sa depuna plangere penala impotriva dirigintei si colegilor care au amenintat-o. "Pe 1 decembrie, ca sa putem intona imnul Romaniei in curtea scolii, am depus o cerere la directiune. Dupa insistente, s-a aprobat. Dupa ce l-am intonat in pauza mare, ni s-au adresat cuvinte jignitoare, huiduieli, gesturi obscene din partea sectiilor maghiare. Pe 15 martie, chiar nu am putut sa nu am nicio reactie", scrie Adevarul.

Viata de dupa gratii a avocatului interlopilor Nutu si Sile Camataru. 13 ani de puscarie! Mihai Costea a ajuns, dintr-un avocat celebru, un simplu tepar care executa 13 ani de inchisoare. Acum, in puscarie, citeste tabloide, se uita la Antena 3 si da consultatii juridice colegilor de celula. Cand se enerveaza, sparge televizoare. Povestea avocatului-puscarias Mihai Costea (49 de ani) pare rupta din filme americane de categoria a II-a. A fost ofiter de jandarmi, a predat la Academia de Politie si a fost avocatul interlopilor. In septembrie 2004, Costea facea senzatie in Comisia de abuzuri a Senatului, unde a venit insotit de Nutu si de Sile, sa se planga de "abuzurile" anchetatorilor in cazul Camatarilor, informeaza EVZ.

Fiul lui Oprescu, principalul sau sponsor in campania electorala. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a primit in campania pentru localele din 2012 donatii in valoare de 746.600 de lei, cel mai generos sponsor fiind chiar fiul acestuia, care i-a donat 61.000 de lei, din care 17.900 de lei pentru "spatiu", potrivit situatiei publicate in Monitorul Oficial. Primarul, candidat in 2012 pentru un nou mandat in Capitala, a primit in campanie de la fiul sau Sorin Mircea Oprescu 44.000 de lei in bani si 17.900 de lei pentru "spatiu". De asemenea, el a mai obtinut 10.000 de lei de la Irina Oprescu si 22.000 de lei de la Dorin Gelu Oprescu, fratele edilului, noteaza Adevarul.

DW: Marga, Nastase si noua religie politica. Saptamana s-a situat sub semnul unei desantate apologii pentru Adrian Nastase si a stropselilor tafnoase ale sefului ICR la adresa unor venerabili oameni de cultura. Ambele sunt instructive pentru involutia tarii. In ce democratie normala mai e oare nevoie sa-i atragi atentia premierului sau unui ministru precum cel al transporturilor ca nu au dreptul sa faca o apologie a infractiunii, afirmand ca "partidele nu se finanteaza doar cu bani albi"? Romania e insa un taram care a incetat, in acest an de guvernare USL-ista, sa se mai situeze in registrul normalitatii democratice. A reintrat in schimb sub conul de umbra al democratiei dirijate. Integral in Deutsche Welle.

Gaura istorica de 220 de milioane de euro. Oprescu pozeaza in salvatorul RADET. Primarul Capitalei pregateste concesionarea caldurii la un pret mic. Primul pas: reclama furturile pe care nu le-a vazut timp de cinci ani. Cu doar cinci zile inainte ca Executivul sa aprobe memorandumul privind unirea RADET cu ELCEN, adica primul pas in ceea ce priveste concesionarea serviciului de furnizare a energiei termice in Capitala, anchetatorii au descins la Regie si acasa la mai multi directori ai institutiei. Surse din RADET au explicat, pentru EVZ, ca anchetatorii au insistat pe contractele din ultimul an. Una peste alta, ancheta demarata scade credibilitatea Regiei. Coincidenta sau nu, surse guvernamentale au precizat ca, dupa aprobarea memorandumuluii, Municipalitatea va incepe discutiile in ceea ce priveste concesionarea, delegare de servicii care ar putea fi facuta la un pret mic, din cauza prejudiciului, scrie EVZ.

DW: De ce are Germania o problema de imagine? Criza datoriilor desfigureaza in mentalul colectiv al tarilor grav afectate imaginea Germaniei, desi Republica Federala este cea care finanteaza cel mai masiv fondul de ajutorare. Cum se explica acest paradox? Germania postbelica este obisnuita sa se confrunte din cind in cind cu o imagologie resentimentara, generata de trecutul ei brun, de nazism, de ororile comise in timpul celui de-al Treilea Reich. Istorica reunificare a tarii a fost la vremea ei acompaniata de un cor de voci potrivnice si de o galerie de imagini deloc magulitoare la adresa identitatii nationale. Dar Germania a inteles motivul resentimentelor, al temerilor generate vecinilor de noile ei dimensiuni geografice si de forta ei economica. Era obisnuita sa fie considerata un pitic politic, dar un urias economic. Continuarea in Deutsche Welle.

"The Human Body". Reportaj printre cadavre, un spectacol in carne si oase. Cand afli ca vei putea vedea, "pe viu", expozitia "The Human Body", despre care s-au scris si povestit atatea lucruri "cutremuratoare" si "ingrozitoare", simti un fior pe sira spinarii. Ne vorbeste Radu Tudor Gradinaru, docent al expozitiei, despre "procesul de plastinatie" a exponatelor: "Trupul disecat este scufundat in acetona, care intra in tot organismul. Apoi este scufundat in alta baie de polimer siliconic, aceasta facand o reactie cu acetona pe care o inlocuieste si intra in toate celulele corpului. Spre deosebire de formol, polimerul siliconic ramane in organism ca si cum corpul ar avea silicon in loc de sange. De aici si aspectul cerat al exponatelor. Apoi, dupa ce corpul este scufundat in baia de silicon, este introdus intr-o camera cu vid pentru a pastra siliconul si a conserva total organismul". Integral in Gandul.