Nicusor Dan si cele 105 minciuni ale lui Sorin Oprescu. Nicusor Dan se lupta cu Sorin Oprescu de ani de zile pentru salvarea Bucurestiului. El castiga proces dupa proces, reclama ilegalitati si nu se intampla mai nimic. Viata pe care a dus-o pana astazi il recomanda drept un posibil politician sau, oricum, o varianta demna de luat in seama. Simte si el pentru ca ne-a declarat: "Romanilor o sa le ajunga cutitul la os si voi intra si eu in politica". Asociatia "Salvati Bucurestiul" are sediul pe langa Piata Kogalniceanu, intro curte meschina, in care mai locuiesc noua familii. Pana la camera luata cu chirie contra sumei de 150 de euro, urci pe o scara din lemn, desprinsa din filmele unde actiunea se intampla pe la inceputul secolului al-XIX-lea. Treptele scartaie, peretii sunt scorojiti si mucegaiti. Inauntru, in "sediu"atmosfera este dominata de dosare voluminoase si o boare de pauperitate excitanta avand in vedere ca Nicusor Dan se lupta de peste sase ani cu magnatii imobiliari ai Bucurestiului, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Catedrala Neamului este mai aproape de finalizare: structura de rezistenta, gata la sfarsitul lui aprilie. Agentia de stiri a Patriarhiei Romane a anuntat, miercuri, ca o etapa importanta din construirea Catedralei Neamului va fi in curand finalizata. Subsolul 1 si intreaga structura de rezistenta a edificiului este la cateva saptamani de terminare. Astfel, echipele de muncitori lucreaza la finalizarea placii de la cota minus 0,10 metri, element care va incheia subsolul 1, precum si intreaga structura de rezistenta a edificiului, informeaza "Ziarul Lumina". Acest pas semnifica totodata incheierea unei etape importante din constructia edificiului. "Stadiul lucrarilor prevede turnarea pana la sfarsitul saptamanii 1-7 aprilie 2013 a placii de la cota minus 0,10 metri. Aceasta placa se va decofra peste vreo doua-trei saptamani, in jurul datei de 20-25 aprilie, cand putem spune ca este finalizata. Deci, la sfarsitul lunii aprilie, toata structura de rezistenta pana la cota minus 0,10 va fi finalizata integral", a declarat inginerul Gabriel Nastase, pentru sursa citata, anuntaAdevarul.

Interviu cu Cristian Preda, europarlamentar PDL: "Obiectivul meu este ca, la sfarsitul lui 2014, sa-l trimitem pe Basescu la pensie!" Europarlamentarul Cristian Preda, 46 de ani, reprezentant al gruparii reformiste din PDL, crede ca Traian Basescu "merita sa se retraga linistit" "dupa doua mandate grele", dar ca presedintele nu o va face daca "dreapta" cedeaza in fata USL si daca la Cotroceni va veni in 2014 un reprezentant al socialistilor sau liberalilor, care va continua sa se bazeze pe actuala majoritate de 70 la suta din Parlament. Preda crede ca PDL si Traian Basescu au toate datele pentru o reconciliere bazata pe proiecte comune. Unul dintre aceste proiecte ar fi, in viziunea europarlamentarului PDL, gasirea unui prezidentiabil cu sanse sa castige alegerile de anul viitor. Integral inRomania Libera.

Descoperirea fostului premier Nicolae Vacaroiu: "Privatizarile din Romania au esuat in proportie de 80 la suta". Privatizarile din Romania au esuat in proportie de 80%, in conditiile in care statul este nevoit acum sa vanda companii strategice intr-o perioada de criza, a declarat miercuri Nicolae Vacaroiu, presedintele Curtii de Conturi "Nu vrem sa recunoastem ca, din pacate, privatizarile au fost in proportie de 80% un esec. Dupa cum nu vrem sa recunoastem ca, iata, vindem actiuni la companii strategice, in perioada de criza, in contextul in care capital autohton nu exista", a declarat Vacaroiu, la un eveniment care a marcat aniversarea a 100 de ani de la infiintarea Academiei de Studii Economice (ASE). Fostul premier al Romaniei a adaugat ca exista o reticenta in recunoasterea faptului ca statul are prea putine solutii de dezvoltare, scrieGandul.

DW: Peste capul electoratului. Daca primul ministru nu are dreptul sa treaca "peste capul alegatorilor", asa cum se spune in mod obsesiv, atunci oricare cetatean indignat il va putea demite cu de la sine putere pe seful Guvernului. Se face o mare greseala in Romania. Nu neaparat pentru ca se amana fara ratiune explicita numirea procurorilor, nu doar pentru ca se incalca intelegeri incheiate, ci mai ales pentru ca se invoca mereu vointa si opiniile electoratului. Am auzit de nenumarate ori in aceste zile ca Victor Ponta ar gresi pentru ca a facut o intelegere cu Traian Basescu "peste capul electoratulu". Au spus-o ziaristi, au spus-o politicieni si in general toti aceia care aveau motive sa dinamiteze decizia primului ministru. Dar guvernul si primul ministru nu au primit de la nimeni un mandat imperativ. Aceasta libertate de actiune si de constiinta tine de chiar esenta democratiei reprezentative, anuntaDeutsche Welle.

Din dragoste pentru seful spionilor DGIPI-llfov. Cum se juca cu informatiile secrete judecatoarea Barbalata. Georgeta Barbalata nu s-a gandit la cariera sa de judecator suprem cand a fost vorba de prietenul sau. Femeia l-a avertizat pe spionul sef ca va fi perchezitionat de DNA . Judecatoarea Georgeta Barbalata (47 de ani), unul dintre magistratii de la Curtea Suprema care emitea mandate de siguranta nationala, avea o relatie "foarte apropiata" cu fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Ilfov, Vlad Mihai (46 de ani). Procurorii DNA arata ca relatia dintre ei era chiar "extrem de apropiata", asa ca femeia a uitat de siguranta statului si si-a avertizat prietenul ca este cercetat de anticoruptie, informeazaEVZ.

Cum au fost inventate si ce s-a ales de brandurile lui Ceausescu. Va mai aduceti aminte de sapunul Cheia, salteaua Relaxa, tigarile Carpati sau de pantofii Guban? Anii 1950 au pastrat inca din maiestria vechilor artisti plastici, dar nationalizarea si ideologia marxist-leninista avea sa duca rapid spre iluzoriu ideea de concurenta. Chiar daca nu au fost vandute cum suntem astazi obisnuiti, Carpati, Relaxa sau Hategana sunt doar cateva din marcile romanesti devenite vedete in comunism. adevarul.ro va readuce in atentie brandurile-vedeta din Romania lui Ceausescu, dar si ce s-a ales de ele, astazi. Intre superficialitate si derizoriu, intre amatorism si uneori chiar amuzant, modul prin care se vindeau "produsele Patriei" arata tocmai felul in care a fost o epoca prin care Romania a trait jumatate de secol. Cu toate astea insa, o buna parte dintre produsele romanesti comuniste se faceau cu mult timp inainte ca sistemul ideologic marxist-leninist sa intre in tara, asa incat numele firmelor au ramas in constiinta publica. Unii le-au indragit, altii au facut glume pe seama felului in care li se facea reclama, unii le-au preferat in fata celor straine, unii au urat monopolul statului, cert este ca nu putine au fost brandurile romanesti care au devenit vedeta in Epoca de Aur, scrieAdevarul.