Vestile bune ale Guvernului pe care economia nu le simte. In plina epoca a vestilor proaste venite dinspre economie, Guvernul ne asigura ca lucrurile merg bine. Oamenii de afaceri nu vad insa tot acest bine din jurul lor si adauga actualul Guvern pe lista celor care le-au inselat sperantele. Economia se afla pe calea cea buna, veniturile bugetare sunt in crestere, sunt intr-adevar doar niste mici probleme cu niscaiva firme ce intra in insolventa mai degraba pentru a scapa de plata taxelor decat pentru ca nu gasesc calea spre prosperitatea economica, sustin in mai multe interventii publice recente atat premierul Victor Ponta, cat si conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), responsabila de veniturile bugetului de stat, scrie Romania libera.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Dupa ce i-au primit pe investitorii din China cu paine, sare si pliante colorate despre "frumusetea locurilor", autoritatile romane se mira: "De ce au plecat nemultumiti?!". China Gezhouba Group Company Ltd. (CGGC), una dintre primele 10 companii chineze din domeniul infrastructurii energetice si de transport, este interesata sa construiasca hidrocentrala Tarnita-Lapustesti. Investitia este estimata la 1,4 miliarde de euro si ar crea 5.000 de locuri de munca. Dupa mai multe intalniri cu autoritatile romane in ultimii ani, oficialii firmei au constatat recent la Bucuresti ca Guvernul roman nu s-a decis, inca, asupra procedurii de atribuire a contractului, scrie Gandul.

Agresivi, vitezomani si distrati. Strainii fac portretul soferilor romani si inspira masuri dure. Numaram prea multi morti pe soselele din Romania, iar soferii nu invata nimic din tragediile pe care le produc. La aceasta concluzie au ajuns politistii din Europa, reuniti la Bucuresti in cautarea unor solutii pentru siguranta rutiera. Jumatate dintre soferi nu poarta centura de siguranta in trafic sau vorbesc la telefon. Politistii vor sa porneasca o serie de campanii pentru a reduce numarul de accidente. O lege mai dura, amenzi mai mari, sunt printre masurile ce vor fi luate in urmatorii 7 ani, scrie stirileprotv.ro.

Scandalul case pentru generali. Dobritoiu, anchetat de ANI si de DNA. Fostul ministru al Apararii este cercetat pentru fals in declaratii. Inca un general are probleme cu locuinta primita de la stat. Senatorul liberal Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apararii, este in vizorul Agentiei Nationale de Integritate, dupa dezvaluirile facute de "Evenimentul Zilei". Potrivit unor surse, inspectorii fac verificari sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii, scrie EVZ.

Lungul drum spre casa al orfanilor romani. La un an de la modificarea legii romanesti a adoptiilor, cei care viseaza sa devina parinti se plang in continuare de neajunsurile unui proces greoi si de foarte lunga durata, care nu face altceva decat sa ii tina in asteptare atat pe ei, cat si pe copiii ale caror sanse de a avea o viata normala scad pe zi ce trece. Potrivit medicilor si specialistilor in ingrijirea copiilor, fiecare zi petrecuta intr-un mediu lipsit de caldura familiala afecteaza dezvoltarea psihica si chiar fizica a copilului si face cu atat mai grea munca parintilor adoptivi, scrie Yahoo News.

DW: Alternativa pentru Germania? Nasterea noii "Alternative pentru Germania" a fost asteptata cu interes de Berlinul politic. O formatiune care se adreseaza electoratului dornic sa auda critici la adresa pachetelor de slavare a monedei europene. Bernd Lucke este un fel de scamator. Incepe prin a-i starni pe cei 1300 de oaspeti din sala, dupa care le ofera un pact: intai rezolutia, pe urma dezbaterile pe marginea programului politic. Restul de "maruntisuri" pot astepta pana la final. Opinia publica trebuie sa primeasca un semnal despre o "Alternativa pentru Germania" unita si solida. Sala a aprobat in unanimitate. "Sa-i dam drumul", au strigat unii, entuziasti, scrie Deutsche Welle.

Victor Ciutacu: "Mi s-a spus ca sunt sluga lui Voiculescu, crezi ca poate sa doara ceva mai rau?" Controversatul jurnalist sustine ca Dan Voiculescu nu a intervenit niciodata in politica sa editoriala si il lauda pe directorul Antenei 3, Mihai Gadea, pentru faptul ca a jucat rol de "paratrasnet" in relatia cu patronul trustului Intact. Supranumit de Basescu "tonomatul cu euro", Victor Ciutacu este unul din cei mai controversati jurnalisti din Romania. Recent, el a surprins prin faptul ca a pararsit trustul lui Voiculescu, unde a lucrat timp de noua ani, si s-a transferat la Romania TV, postul patronat de Sebastian Ghita. Ciutacu promite ca, odata cu acest transfer sa-si schimbe stilul si sa fie mai putin conflictual, scrie EVZ.

Zboruri extreme cu Carpatair: incidente tinute la secret. 79 de incidente aviatice au fost inregistrate de compania romaneasca, in ultimii cinci ani. Doar 12 dintre ele au fost facute publice de oficialii Carpatair. Carpatair, una dintre cele mai importante companii aviatice din Romania, a avut, in ultimii ani, numeroase incidente ferite de ochii calatorilor si ai mass-media. Adevarul va prezinta, in exclusivitate, un sir de incidente tinute secret, dar si cazurile cele mai grave facute publice in ultimii ani, in care au fost implicate aeronavele Carpatair.

Crimele perfecte ale comunistilor. Urmarirea in justitie a celor 35 de persoane cercetate de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului (IICCMER) pentru ca ar fi savirsit crime politice in timpul regimului comunist este greu de realizat . Omorul comis in anii 1950-1960 este prescris si nu mai poate fi judecat. Singura sansa pentru a-i condamna pe tortionarii regimului trecut este incadrarea faptelor lor la infractiunea de crima impotriva umanitatii, scrie Romania libera.

O fapta cat cinci vieti. Primul preot din Romania care a facut un gest refuzat mai ales din motive religioase. Ficatul, rinichii si corneea unui preot romano-catolic din judetul Bihor au salvat vietile a cinci oameni. Parintele avea 69 de ani si a lasat cu limba de moarte fratilor sai ca vrea sa devina donator de organe. Sambata noaptea, la Spitalul Judetean din Oradea a avut loc o premiera in domeniul transplantului din tara noastra. Medicii au recoltat organele unui preot care fusese declarat in moarte cerebrala in urma unui accident vascular cerebral, scrie EVZ.

Ghidul VICE pentru Coreea de Nord - Partea 1. Sa intram in Coreea de Nord a fost unul dintre cele mai grele si mai ciudate procese cu care VICE a avut vreodata de-a face. Dupa ce au facut cu noi un du-te vino constant timp de cateva luni, au spus intr-un sfarsit ca vor lasa 16 jurnalisti in tara pentru a relata de la Jocurile Arirang Mass din Pyongyang. Apoi, cu zece zile inainte de a pleca, au spus "Nu, nu poate sa vina nimeni". Apoi au spus "OK, OK, puteti veni. Dar doar ca turisti", scrie VICE.