Consilierul prezidential Daniel Funeriu a declarat senatoarea Cristiana Anghel i-a cerut, dupa ce a iesit din greva foamei, "o serie de lucruri de factura personala". "Mi-a spus ca dorea o solutionare cu post pentru fiica ei. Cerea favoruri care erau dincolo de ceea ce ar fi fost corect sa actionez. Motiv pentru care nu am actionat", a afirmat Funeriu in cadrul emisiunii "Cronica de noapte" la Nasul TV. In replica, fosta "invatatoare grevista" a declarat ca nu a cerut nimic personal si ca il va actiona in instanta pe Daniel Funeriu.

"Am sa va spun adevarul exact asa cum el este. Eram in drum spre Brasov cand primesc stirea ca o invatatoare a fost transferata de la Caracal mi se pare la Bucuresti in a 40 zi de greva foamei. Sigur ca in acel moment te simti responsabil ca ministru. Imediat am facut drum intors, am sunat la spitalul la care fusese internata la Caracal sa intreb daca e o impostura sau e greva foamei sau daca intr-adevar este ceva serios. Mi s-a confirmat ca era o situatie medicala dificila, de aceea au si transferat-o la Bucuresti si pot sa fac public acest lucru acum, m-am dus direct la doamna Anghel la spital, la Bucuresti", a declarat Daniel Funeriu miercuri, 24 aprilie, in cadrul emisiunii "Cronica de noapte" moderata de Grigore Cartianu la Nasul TV.

Fostul ministru al Educatiei a povestit ca s-a dus la spital, "fara presa, nu am spus nimanui acest lucru, am vorbit cu cativa psihologi si psihiatri sa inteleg exact ce se intampla in astfel de situatii si m-am dus la doamna invatatoare. Am stat cu dansa de vorba si am constatat ca era foarte decisa".

"Una peste alta doamna invatatoare si-a incetat greva foamei, dupa care a venit la minister. Cu pompa, cu presa, invatatoarea grevista vine la minister. Eu am actionat institutional, am primit-o pe doamna Anghel care a facut cateva propuneri care nu puteau sa fie solutionate si in aceeasi discutie mi-a cerut o serie de lucruri de factura personala", a continuat consilierul prezidential.

Acesta a declarat ca senatoarea Cristiana Anghel i-a cerut "in mare cam ceea ce a obtinut de la succesorii mei. Nu mai stiu. Nu de la Catalin Baba, in septembrie, doamna Andronescu". "I-am spus foarte clar: doamna Anghel, obligatia mea ca ministru este sa rezolv cererile individuale atunci cand impotriva cuiva s-a facut un abuz. (...) Mi-a spus ca dorea o solutionare cu post pentru fiica ei. Cerea favoruri care erau dincolo de ceea ce ar fi fost corect sa actionez. Motiv pentru care nu am actionat", a precizat consilierul prezidential Daniel Funeriu.

Cristiana Anghel: Eu voi demonstra ca nu am cerut absolut nimic personal

In replica, senatoarea Cristiana Anghel a declarat: "Il voi actiona in instanta pe domnul Funeriu. Sa prezinte dovezile. In momentul in care eu i-am cerut ceva personal pentru copilul meu, sa prezinte dovada", scrie Evenimentul Zilei. "Eu voi demonstra ca nu am cerut absolut nimic personal, ci ca i-am facut oficial o plangere prealabila, la care, nici in ziua de astazi, n-am primit raspuns. Este o calomnie de ultima speta", a sustinut aceasta.

Aceasta a continua spunand ca, "in doi ani si jumatate, nimeni nu a spus ca as fi cerut vreo favoare, iar de trei saptamani, sunt oaia neagra a Romaniei. Sunt oameni cu salarii de 40.000 de euro si stam in drum de Cristiana Anghel. De ce? Pentru ca face parte din Partidul Conservator? Pentru ca sunt convinsa ca daca as face parte din alt partid n-as avea nimic de patimit", scrie EVZ.ro.

In plus, aceasta a publicat pe contul sau de Facebook urmatoarele declaratii: "I-am trimis un mesaj domnului Funeriu si, citandu-l pe cineva drag inimii sale, i-am urat, atat dumnealui, cat si familiei sale, tot atata sanatate, cat adevar spune".

Consilierul prezidential Daniel Funeriu a replicat si el pe pagina sa de Facebook, cu urmatorul mesaj: "Se pare ca voi avea sanatate buna, mult timp".

Citeste si: