Document care probeaza santajul. Ce scria Mitica Dragomir Antenelor, inainte de arestarea directorului Sorin Alexandrescu. Cu doua luni inaintea arestarii directorului de la Antena TV Group, Dragomir primise la Liga un control de la Garda Financiara. Cateva zile mai tarziu, pe la jumatatea lunii aprilie, Garda a revenit si i-a cerut punctual contractul de asociere intre RCS&RDS si S.C.Bodu SRL. Reprezentantii Garzii Financiare au studiat actele respective si i-au adresat presedintelui Ligii niste intrebari pe aceasta tema. Culmea este ca, la doar o zi distanta, in 26 aprilie 2013, Dragomir a primit de la Antena TV Group exact aceleasi intrebari pe care i le pusese Garda Financiara. El le-a si raspuns. Evenimentul Zilei a intrat in posesia scrisorii pe care Dumitru Dragomir a adresat-o Trustului Intact, in data de 29 aprilie. Seful Ligii de Fotbal nu a vrut sa comenteze, dar a confirmat trimiterea acestui text, din care publicam cele mai importante fragmente, cu mentiunea ca intertitlurile apartin redactiei.

ActualitateFoto: Colaj foto

Pe cine poate trage dupa el Dan Voiculescu. Motivarea arestarii pentru santaj a directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, dezvaluie atat implicarea lui Dan Voiculescu si a fiicei sale, Camelia, ca actori interesati de evolutia incheierii contractului de 20 de milioane de euro cu RCS&RDS, cat si amploarea participarii jurnalistilor grupului la astfel de practici. Printre participantii la santaj, cu sau fara voie, care vor fi audiati de procurorii anticoruptie (in afara de Dan si Camelia Voiculescu) ar fi: Dan Matiescu, directorul general al INTACT Publishing, conducerea cotidianului "Jurnalul National", jurnalistii de la acest cotidian care au facut ancheta, realizatorii spotului publicitar prin care se anuntau dezvaluiri incendiare de dare de mita in fotbal - 3,5 milioane euro - si responsabilii cu difuzarea acestui spot de circa 41 de ori la posturile TV ale trustului, scrie Romania libera.

Povestea controversata a "dictatorului" turc: cum a ajuns un vanzator de covrigi din mahalalele Istanbulului sa fie "Papa Erdogan". Considerat de rivalii politici un autocrat si un islamist periculos, sustinatorii in numesc "Papa" Erdogan si-l catalogheaza drept erou si fiu al poporului. Cu totii cad insa de acord asupra unui singur lucru: Erdogan a transformat dramatic tara de cand partidul pe care-l conduce a venit la putere, in 2002. Ba chiar exista voci care pun reformele facute de Erdogan pe aceeasi treapta cu schimbarea adusa in 1923 de Kemal Ataturk, care a pus bazele Republicii Turcia peste ruinele invinsului Imperiu Otoman. "Erdogan vrea sa ramana in istorie drept omul care a transformat Turcia intr-o putere mondiala. Si vrea sa demonstreze lumii intregi ca poti fi o putere globala si un stat musulman in acelasi timp", explica pentru cotidianul britanic "The Telegraph" Henri Barkey, expert cu specializare in Turcia, care activeaza in cadrul Carnegie Endowment for International Peace, potrivit Adevarul.

Ruprecht Polenz: "Este evidenta forta excesiva folosita de politia turca impotriva manifestantilor".Deutsche Welle a solicitat un punct de vedere lui Ruprecht Polenz, seful Comisiei de Politica Externa din Bundestag, privind evenimentele din Turcia, care au escaladat in ultimele doua zile. Polenz este de parere ca este inca nevoie de chibzuinta in cantarirea faptelor, multe informatii privind evenimentele din Turcia fiind contradictorii. Cu toate acestea, spune Polenz, "este evidenta forta excesiva folosita de politie impotriva manifestantilor, care astfel a incalcat principiile statului de drept. Guvernul turc este solicitat sa opreasca un asemenea comportament al politiei, sa investigheze cu atentie cazurile si sa-i traga la raspundere pe cei responsabili pentru abuzuri si folosirea fortei exagerate".

V-au facut AUTOSTRADA, de ce mergeti in continuare pe DN1?! Din cifrele obtinute de gandul, de la Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS) si de la Politia Rutiera, reiese ca deocamdata soferii prefera in continuare sa mearga pe DN1, pe tronsonul Bucuresti-Ploiesti, dand peste cap asteptarile autoritatilor, care se asteptau ca noua autostrada sa preia masiv din traficul catre si dinspre statiunile de pe Valea Prahovei. In 2013, aproximativ 9.300 de autovehicule au circulat in medie zilnic pe autostrada Bucuresti-Ploiesti. Cu toate acestea, autoritatile se asteptau la o valoare medie a traficului zilnic de 39.000 de autovehicule, conform datelor obtinute de gandul de la DPIIS. Aceasta inseamna ca autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti nu isi face treaba nici macar pe sfert: 23,8% din traficul estimat initial, potrivit gandul.

Stenograme in aromana. Ziua cea mai lunga pentru Steaua si Gigi Becali. "Zburesti armaneste?" In dosarul "Valiza" sunt zeci de discutii telefonice in limba aromana intre Gigi Becali, Teia Sponte si capitanul echipei Universitatea Cluj, Ioan Dorin Goga. "Zburesti armaneste?" il intreba Gigi pe Goga. "Vezi ca te sun de pe alt numar, da?... Te sun de pe telefonul lu' nevasta-mea!", a transmis latifundiarul. In discutiile purtate cu Sponte, Becali ii explica cum ii vor contacta pe fotbalistii clujeni pentru a li se comunica sumele pe care le-ar fi primit fiecare: 100.000 de euro. El a folosit sintagma "cate o bucata". Una din discutii este chiar in timpul meciului, cand unul dintre fotbalistii sai, Nicolae Dica, juca slab: "Ia uite, ma, ce a ratat Dica, ma! Papagal!... Ia uite, ce fel au dat gol! Aiurea, manca-ti-as! Doua aiurea le-au dat, manca-ti-as!", dezvaluie EVZ.ro

15.000 de agresiuni pe an. De ce profesorii ascund violenta din scoli. Cei care sunt surprinsi de numarul mare de cazuri de violenta in scoli, care apar in mass-media, trebuie sa stie ca acestea reprezinta doar varfurile aisbergului. Romania are o problema serioasa din acest punct de vedere pe care atat profesorii cat si autoritatile din invatamant prefera sa o tina ascunsa. Intrebati daca reusesc sa gestioneze fenomenul de "bullying", adica acele comportamente agresive ale tinerilor, care se refera la poreclire, abuz verbal, fizic sau marginalizare, profesorii au raspuns ca nu au intampinat niciodata nicio problema de acest gen. Dupa spusele lor, fenomenul violentei in acel liceu lipseste cu desavarsire, potrivit Romania libera.

Doi romani gata sa se bata pentru a deveni presedintele Frantei. Doua figuri politice majore din Franta se pregatesc sa preia succesiunea lui Francois Hollande, din 2017, daca actualul presedinte nu va mai candida, sau cinci ani mai tarziu. Jean-Francois Cope, seful UMP, partidul lui Nicolas Sarkozy, si Pierre Moscovici, candidat declarat la investitura partidului socialist, nu-si ascund ambitia de multi ani. Deputat-primar UMP la Meaux, un oras din jurul Parisului, cunoscut pentru branza sa "le Brie", Jean-Francois Cope, 49 de ani, este ales mereu cu scoruri impresionante in fruntea primariei sale - 67% ultima data - pe care o conduce de la varsta de 31 de ani. Ales deputat in acelasi an, el era cel mai tanar din Adunarea Nationala. Acestui superdotat nu i-a trebuit mult pentru a iesi pe scena politica, daramand totul in jurul lui, scrie Adevarul.