Ce cauta stema pe drapelul Romaniei. Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat un amendament care precizeaza ca stema tarii va fi pusa pe drapelul de stat al Romaniei. Insa, de-a lungul intregii sale istorii, Romania nu a avut niciodata stema pe drapelul oficial de stat, cu exceptia perioadei comuniste. Potrivit amendamentului propus de deputatul UNPR Gheorghe Emacu, membru al grupului parlamentar PSD, "drapelul Romaniei este tricolor, avand pe fondul galben stema tarii; culorile sunt asezate vertical, in ordinea urmatoare incepand de la lance: albastru, galben, rosu". In prezent, Constitutia Romaniei precizeaza ca drapelul este tricolor, fara sa faca vreo referire la stema. Istoricul Emil Boboescu, specializat in istorie contemporana romaneasca, a explicat pentru Yahoo! News ca, in perioada 1866 - 1948, drapelul de stat al Romaniei a fost un tricolor simplu, fara stema, exact precum cel din prezent.

ActualitateFoto: Colaj foto

Paradoxal. Proiectele de PPP ale Guvernului depasesc valoarea tuturor proiectelor semnate in UE in 2012. Pe o piata europeana a PPP-in scadere, Guvernul are ambitii mari in pofida faptului ca nu avem inca o legislatie competitiva necesara si ca nu am derulat niciun astfel de proiect pana in prezent. Piata Parteneriatelor Public-Privat (PPP) a fost anul trecut in scadere fata de 2011, cu 35% ca valoare si cu 21% ca numar, arata date ale Centrului European de Extertiza in PPP, scrie Romania libera. Marile proiecte, faultate de legea parteneriatului public-privat. Un proiect prost intocmit ar putea arunca in aer marile investitii. Este clar ca statul nu mai are fonduri pentru constructia unor autostrazi, cum este si cazul Autostrazii Transilvania, nici sa acopere cofinantarea proiectelor strategice care ar fi demarate cu fonduri europene si are nevoie de parteneri care sa vina cu bani de acasa. Insa solutia parteneriatelor public- private se pare ca nu este asa de la indemana, deoarece modificarile aduse legii parteneriatului public-privat nu permit derularea acestor proiecte prin fonduri europene, ridicand si alte probleme de ordin juridic, scrie EVZ.

Metodele bolnave ale baietilor destepti din sanatate. Auzim zi de zi cum sistemul sanitar se scufunda in faliment. In paralel, zeci de milioane de euro ies anual din acelasi sistem si intra in buzunarele diversilor oameni de afaceri. Caci spitalele nu achizitioneaza doar medicamente, reactivi si echipamente, ci si servicii de catering, de paza sau, de ce nu, de comunicare si de evaluare a sanatatii. Daca spitalele vor mai acumula datorii, risca intrarea in insolventa, ameninta pe tonul alarmant caracteristic ministrul Eugen Nicolaescu in urma cu cateva zile, in cadrul unei dezbateri la care luau parte mai toti actorii din sistemul sanitar, scrie Capital.

Harta proprietatilor Printului Charles in Romania. Cat ii costa pe turisti sa fie printi pentru o noapte. Charles de Wales, printul mostenitor al Coroanei Marii Britanii, detine in Romania cel putin zece locuinte aflate in proprietate personala sau prin intermediul Fundatiei "Mihai Eminescu Trust". Insusi presedintele Traian Basescu i-a spus luni printului, in gluma, ca o sa aiba "un stat intreg, in curand". Dupa prima sa vizita pe care a efectuat-o in Transilvania, in 1998, Printul Charles a devenit un mare iubitor al traditiilor, culturii si peisajelor salbatice ale acestei regiuni istorice romanesti, pe care le-a si promovat deseori, scrie Gandul.

Atentie la gardul de fier forjat al Dambovitei! Sute de metri de gard ornamental de pe marginea Dambovitei au fost desfi intate. In locul fi erului forjat cu maiestrie au aparut panouri de sarma. EVZ trage un semnal de alarma, avand in vedere ce s-a intamplat cu piatra cubica. Tot mai multe lucruri emblematice ale Capitalei se deterioreaza sau dispar. Dupa ce piatra cubica de pe Aviatorilor a fost scoasa si doar o parte a fost pusa in Centrul Istoric, iar bordurile de granit au fost inlocuite cu altele de beton, care se sparg de la un an la altul, a venit randul gardului de pe marginea Dambovitei. Ieri, sute de metri de gard au fost scosi si in loc au aparut panouri de plasa, din cele folosite pentru protejarea spatiilor verzi din jurul blocurilor Bucurestiului, scrie EVZ.

Este Germania o tara rasista? Procesul gruparii NSU trebuie sa elucideze aspecte juridice ale "terorii brune". De explicatii politice se ocupa o comisie. Si totusi, nu este suficient, spun unele voci, care solicita o dezbaterea ampla despre rasism. Membrii "Subteranei National-Socialiste" (NSU), grupare neonazista considerata responsabila de mai multe crime, au fost oficial pusi sub acuzare pentru "indeplinirea scopurilor lor rasiste, adica uciderea unor oameni doar pentru faptul ca nu au origini germane", scrie Deutsche Welle.

Ziar din Bulgaria: Turistii romani fura tot ce le cade in mana, chiar si hartia igienica sau televizoarele din hoteluri. Acuzatia vine din partea jurnalistilor de la ziarul bulgaresc Monitor, care sustin ca romanii care isi petrec vacanta pe litoralul acestei tari ar fi recurs la "diverse fraude si practici" care aduc pagube importante hotelurilor in care isi petrec sejurul. Jurnalistii citeaza cazul unui turist roman care a luat televizorul din camera de hotel si l-a pus in bagaje sau al altora care se cazeaza la hoteluri de doua stele si mananca apoi in cele de cinci stele, cu regim all inclusive, scrie Romania libera.

4.000 de marci, tariful lui Ceausescu pe "cap" de emigrant german. La inceputul anilor '70, in conturile BRCE s-au depus 54 de milioane de dolari proveniti din emigrarea germanilor din Romania in RFG. Pe langa banii platiti pentru fiecare emigrant, Ceausescu a obtinut credite si investitii masive vest-germane. In dinamica geopolitica a "razboiului rece", Republica Federala Germana si Romania comunista s-au "intalnit" undeva la mijloc, in drumul vest-germanilor spre est (Ostpolitik) si deschiderea lui Ceausescu fata de Occidentul capitalist, scrie Adevarul.

Dupa sange pentru petrol, se varsa sange pentru uraniu. Puneti la un loc aceste trei lucruri: 1 - In ciuda anuntului public facut de presedintele Barack Obama in care acesta spunea ca va renunta la dependenta de atacuri cu drone, Stapanul Dronelor a autorizat o noua baza de drone in natiunea africana Niger. 2 - In luna mai 2010, Obama a trimis congresului o factura prin care cumpara armuri si vehicule rezistente la mine anti-personal pentru trupele americane din Afganistan, scrie Vice.

O noua tara in Europa: a facut un pas istoric! Artur Mas, seful executivului local catalan, a semnat un acord ce reprezinta un pas urias pentru Catalunia si pentru formalitatile acesteia de a deveni independenta. Astfel, incepand din aceasta saptamana, Catalunia va putea avea in urma acordului semnat, proprii reprezentanti la UNESCO, fara sa mai depinda de delegatiile spaniole, scrie Capital.