Subiectele Zilei: Romanii ar putea calatori in SUA fara viza in mai putin de un an; Rasturnare de situatie dupa condamnarea in "Dosarul Valiza": Gigi Becali va sta cu pana la 2 ani mai mult in inchisoare; Cum il imbogateste Primaria Capitalei pe "Regele asfaltului"
Rasturnare de situatie dupa condamnarea in "Dosarul Valiza": Gigi Becali va sta cu pana la 2 ani mai mult in inchisoare. Dosarul "Valiza" ii aduce in plus lui Gigi Becali intre sase luni si doi ani de inchisoare, pe langa cei trei ani de inchisoare cu executare primiti deja in condamnarea propriu-zisa in acest caz si pe langa cei trei, tot cu executare, primiti in Dosarul schimbului ilegal de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Mai exact, Becali a primit, de fapt, trei condamnari de inchisoare cu executare in Dosarul "Valiza": o condamnare la trei ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita, o alta condamnare de trei ani cu executare tot pentru dare de mita si un an de inchisoare cu executare pentru fals in inscrisuri. Concret, cei trei ani de inchisoare cu executare primiti in Dosarul "Valiza" reprezinta, de fapt, contopirea celor trei pedepse. ICCJ a decis sa contopeasca pedepsele si sa il condamne pe Becali la pedeapsa maxima cu inchisoarea: de trei ani cu executare, anunta Romania Libera.
Romanii ar putea calatori in SUA fara viza in mai putin de un an. SUA sunt deschise sa includa Romania in programul Visa Waiver. Reprezentantii Departamentului american pentru Securitate Interna au dat asigurari ca SUA vor sa includa in programul Visa Waiver si cele patru state UE, printre care si Romania, ai caror cetateni inca au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriu american. Romanii ar putea calatori fara viza in Statele Unite "intr-un an sau chiar mai putin", a declarat miercuri, pentru agerpres.ro, europarlamentarul PSD Ioan Enciu. In cadrul intalnirii de la Bruxelles dintre Enciu, raportor al Parlamentului European pentru pachetul legislativ privind frontierele Schengen, si inaltii reprezentanti ai Departamentului american pentru Securitate Interna s-a discutat "despre problematica vizelor de calatorie pentru cetatenii romani", se arata in comunicatul emis miercuri de biroul europarlamentarului, informeaza Adevarul.
DW: Cu stema sau fara stema? Stema pe drapel deschide o dezbatere politico-juridica care trimite direct la lipsa de legitimitate a guvernelor de dupa 1989 si la pacatul originar al democratiei romanesti. S-a iscat o polemica pe tema stemei Romaniei. Comisia constitutionala propune aplicarea stemei pe banda galbena din centrul drapelului, dar unii dintre opozanti obiecteaza, aratand ca stema nu a figurat pe drapel decat in perioada comunista. E adevarat, dar nu asta este problema. Daca vom cere restaurarea integrala a simbolurilor antebelice, atunci va trebui sa repunem si coroana pe capul acvilei si nu in ultimul rand sa recuperam stema regala cu tot cu inscriptia "Nihil sine Deo". Cati dintre opozantii de acum ar fi gata sa jure pe monarhie si pe temeiurile sale divine? Sau cel putin sa le accepte ca factor constitutiv al unei conceptii politice laicizate? Cu siguranta ca cei mai multi se vor balbai, scrie Deutsche Welle.
In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat modificarile si completarile Hotararii 243/2009 privind controlul reproductiei cainilor cu sau fara stapan din Capitala. Incepand cu 1 iulie acestea intra in vigoare. De exemplu, riscati amenzi de 3.000 de lei daca nu declarati ca aveti caine. In viitor Bucurestiul va scapa de problema cainilor fara stapan. Cei de la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) se vor ocupa de gestionarea si coordonarea campaniei de sterilizare. Totodata vor face o baza de date a cainilor cu sau fara stapan, din Capitala. In cat timp vor merge bucurestenii relaxati pe strada fara sa le fie frica de maidanezi, cati bani se cheltuiesc sau cum se face sterilizarea ne-a explicat intr-un interviu Razvan Bancescu, director adjunct al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), anunta Metropotam.ro.
Calare pe varf de munte, la peste 2.000 de metri. Cu un peisaj montan foarte diversificat, Romania le ofera turistilor peisaje uimitoare cu stanci ascutite, dar si trasee mai domoale. Acestea din urma sunt perfecte pentru turismul ecvestru, care a inceput sa se dezvolte tot mai serios in ultimii ani si la noi in tara, in special in Muntii Apuseni, in Muntii Calimani sau la poalele Muntilor Fagaras. "De la an la an se simte un progres", arata Catalin Ursache din satul Neagra Sarului, aflat la 16 kilometri de Vatra Dornei, in judetul Suceava. De sapte ani, clubul sau organizeaza excursii calare pe trasee montane din Muntii Calimani si Muntii Bistritei. "Avem avantajul peisajelor foarte frumoase si al zonelor inca salbatice", spune el despre potentialul turismului ecvestru in zonele montane din Romania. Daca in lunile mai, iunie si octombrie excursiile au loc in weekend, in lunile iulie-septembrie vin turisti aproape zilnic. In total, in fiecare vara, sute de vizitatori vin in zona pentru a face trasee calare pe hutuli. Integral pe Yahoo News.
Cum il imbogateste Primaria Capitalei pe "Regele asfaltului". Inaugurat in mare graba- inainte de alegerile locale de anul trecut, pasajul Pipera, care trebuia sa fie gata in toamna lui 2012, ar putea fi platit la supra-pret din cauza indolentei mai marilor din Primaria Capitalei. "Hai, ma, mai aveti ceva de facut la el? Daca nu, sau daca vi se pare ca-i in siguranta, dati-i drumul! Acum, dupa ce plec eu, luati balizele alea din drum si gata!". Asa a inaugurat primarul general al Capitalei - Sorin Oprescu Pasajul Pipera si lucrarea de supralargire a Soselei Pipera, efectuata de o asociere din care facea parte firma omului de afaceri Costel Casuneanu, PA&CO International. Se intampla pe 1 mai 2012, inainte cu o luna de alegerile locale. Pe atunci mai-marii Municipalitatii ne spuneau ca lucrarile au costat aproximativ 32 de milioane de euro, scrie EVZ.
Prima romanca absolventa a Academiei West Point, cea mai buna scoala militara din lume. Romania nu isi exporta doar mintile luminate din domeniul IT, matematicii, chimiei, ci, mai nou, si pe cei mai buni viitori soldati. Larisa Tudor a absolvit United States Military Academy at West Point, cea mai buna scoala militara a lumii. Vestea buna este ca, dupa o instruire exemplara pe taram american, Larisa s-a intors acasa unde a devenit sublocotenent al armatei romane. Anual, la United States Military Academy, 15 studenti straini sunt invitati sa le fie colegi celor 4.400 de cursanti americani ai Academiei Militare a SUA. Un numar de 150 de state sunt eligibile pentru a-si trimite studenti la West Point. Insa, atunci cand invitatia scolii militare americane s-a indreptat spre Romania, Larisa Tudor nu a stat pe ganduri si s-a inscris imediat la concurs, anunta Romania Libera.

Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO