Zgarie-norii Romaniei: Sky Tower, cea mai inalta cladire, turnul combinatului din Baia Mare, mai mare ca Turnul Eiffel. In Romania exista numeroase cladiri care se impun prin zeci de metri inaltime si prin povestile ascunse in spatele dimensiunilor impresionante. Turnul Combinatului din Baia Mare este mai inalt decat Turnul Eiffel, in timp ce Bucurestiul gazduieste cea mai "ametitoare" cladire din tara, Sky Tower, care masoara 137 de metri. La finalizarea exterioara a blocului Adama din Ploiesti, in 2010, cladirea a devenit cea mai inalta din Ploiesti. Criza a afectat insa afacerea, astfel ca imobilul nu este locuit si a capatat renumele de "blocul fantoma" Ceea ce ar fi trebuit sa devina unul dintre cele mai asteptate proiecte imobiliare din oras, blocul Evocasa Uptown Ploiesti, s-a transformat, pentru ploiesteni in subiect de legenda urbana. Intrigati de faptul ca imobilul a fost parca abandonat dupa un ritm foarte sustinut al lucrarilor, in perioada 2009-2010, oamenii au dat ca sigura ipoteza ca blocul trebuie demolat pentru ca este... inclinat, scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Cazanciuc, despre numirea la CEDO: Daca Iulia Motoc s-a prezentat cel mai bine, ea va fi aleasa. Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, miercuri, la Digi 24, ca trebuie sa se mentina rezultatele luptei impotriva coruptiei si ca autoritatile trebuie sa se asigure ca procurorii isi pot face meseria. "Noi trebuie, in primul rand, sa ne asiguram ca rezultatele luptei impotriva coruptiei se vor mentine. Un rol important il are si preventia. Putem sa avem rezultate concrete in privinta combaterii coruptiei, dar putem spune ca avem un mediu propice atunci cand si preventia e consolidata. Suntem intr-o etapa de evaluare, dupa care vom propune masuri concrete, mai ales pe partea de preventie, pentru ca pe partea de combatere exista rezultate.Tot ce trebuie sa facem este ca procurorii sa-si poata face in continuare meseria", a declarat Cazanciuc, anuntaRomania Libera.

Cazul Posta Romana: Bani grei pentru reparatii scumpe si tratamente inexistente. Pe lista firmelor care au devalizat bugetul Postei Romane gasim mari companii de IT&C care au beneficiat de contracte la suprapret, precum si clinici care au primit bani pentru servicii inexistente. EVZ va prezinta astazi alte contracte paguboase incheiate de fostii sefi ai Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), in special cu firme din domeniul IT. Printre numele grele de companii din acest domeniu se numara Romsys, care a obtinut in 2009 doua contracte. Paradoxul unuia dintre acestea a fost ca pretul serviciilor de intretinere a echipamentelor prestate era de doua ori mai mare decat valoarea echipamentelor noi ce trebuiau reparate. Contractul prevedea furnizarea de servicii de mentenanta pentru echipamente de tehnica de calcul, valoarea acestuia fiind de 7 milioane de euro, fara TVA. Valoarea echipamentelor care trebuiau verificate si, dupa caz, reparate era de aproape doua ori mai mica, respectiv 3,8 milioane de euro, potrivit surselorEVZ.

Dispare conceptul de mancare dietetica.Un Regulament European care va intra în vigoare peste trei ani va desfiinţa conceptul de "mâncare dietetică". De asemenea, legislaţia actuală referitoare la acest tip de produse alimentare va fi abrogată, urmând să fie înlocuită cu noi legi-cadru.De la mijlocul anului 2016, producătorii europeni nu vor mai putea utiliza sintagma "produse dietetice" pentru a-şi promova produsele, ca urmare a intrării în vigoare a unui Regulament European. "Regulamentul va abroga conceptul de "mâncare dietetica" şi legislaţia actuală care creează cadrul pentru aceste produse (Directiva 2009-39-CE)", explică un comunicat al Comisiei Europene, scrie Economica.net

Incepe constructia laserului de la Magurele. Cum va arata cel mai mare proiect de cercetare din Europa: "Va fi un CERN al laserelor". La doar 4 kilometri de Bucuresti, inconjurat de o padure densa, cu o raza de 800 de metri, alaturi de invechitele cladiri ale Institutului National de Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei" de pe platforma Magurele, se va ridica cel mai mare centru de cercetare stiintifica din istoria Romaniei. Vineri incepe oficial constructia pilonului romanesc al infrastructurii europene "Extreme Light" (Lumina Extrema), care va rivaliza, din 2017, cand va fi complet operational, cu marile centre de cercetare din lume. Parcul stiintific de la Magurele va fi pentru domeniul laserelor ceea ce CERN-ul de la Geneva este pentru domeniul particulelor elementare : un deschizator de drumuri, unde se vor putea dezvolta tehnologii inalte cum nici autorii de SF nu au imaginat, in scrierile lor, scrieGandul.

DW: Spaima atavica fata de dezmembrarea corpului colectiv. Presedintele Traian Basescu anunta un nou referendum pe tema monocameralismului, incercand sa blocheze proiectul USL de modificare a Constitutiei. Spaima atavica fata de dezmembrarea corpului colectiv Presedintele Traian Basescu anunta un nou referendum pe tema monocameralismului, incercand sa blocheze proiectul USL de modificare a Constitutiei. Problema de fond nu a fost nici pana azi discutata. De ce are nevoie Romania de bicameralism? Presedintele Traian Basescu nu a contribuit nici el la aceasta dezbatere caci, in ciuda a ceea ce se crede, el nu a combatut niciodata modelul bicameral. Aici se ascunde viciul logic: Basescu a combatut modelul actual, care poate fi caracterizat pe buna dreptate ca un sistem dublu monocameral. El nu s-a raportat insa la bicameralismul veritabil, acela care ofera camerelor functiuni diferite. De aceea a si fost usor sa convinga intr-un simulacru de referendum: orice om de bun simt prefera, desigur, un model monocameral, unuia care dubleaza camerele inutil, anuntaDeutsche Welle.

Mircea Ursache, vicepresedintele ASF: "Sefii comisiilor comasate aveau in contracte sporuri si de pana la 40% pentru confidentialitate". Mircea Ursache, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), cel care a dezvaluit salariile compensatorii incasate de fostii sefi ai celor trei comisii comasate pentru infiintarea ASF, a declarat, la Adevarul Live, ca noile contracte colective ale membrilor Consiliului Autoritatii nu mai includ salarii compensatorii, dar nici sporuri, sporuri care ajungeau in vechile contracte chiar si pana la 40% pentru confidentialitate. Integral peAdevarul.ro.

Dezvaluirile fostilor parteneri ai lui Voiculescu. Mihai Motoc, fost director general si asociat al Cameliei Voiculescu la institutul de sondare a opiniei publice CCSB, a relatat pentru RL ca atat el, cat si Sorin Oancea, Mihai Craiu si Codrut Seres, fosti manageri si asociati la Intact, ar fi renuntat la colaborarea cu Dan Voiculescu deoarece "la un moment dat trebuia sa alegi intre bani si libertate". Mihai Motoc ne-a relatat ca a renuntat la colaborarea cu Voiculescu deoarece mogulul facea presiuni asupra lui sa schimbe rezultate ale sondajelor in favoarea Partidului Conservator si a aliatilor acestuia si in defavoarea lui Traian Basescu si a PDL. El ne-a declarat ca are si probe in acest sens, pe care le va da doar procurorilor DNA, cand va fi chemat la audieri, scrieRomania Libera.