In timp ce prima generatie de moguli, Vantu-Voiculescu-Patriciu, isi pierde usor din importanta, o alta tinde sa-i ia locul. Varful de lance al noului val este fara indoiala Sebastian Ghita, care isi construieste cu cu rabdare un imperiu, in care un loc aparte il reprezinta banii castigati din afacerile cu statul. Prosper si in timpul guvernarii PDL, firmele controlate de Sebastian Ghita au obtinut in ultimul an, de la venirea USL la putere, contracte cu statul de peste 28 milioane euro, potrivit publicatiei Revista 22.

Pe langa legaturile de la centru, bine intretinute cu ajutorul RTV, Ghita a capatat si influenta si la Prahova, judet pe care de altfel il reprezinta in Camera Deputatilor.

Desi in ultima declaratie de avere, Ghita nu mai apare ca actionar la nicio companie, el controleaza direct sau indirect, prin rude sau oameni de incredere, mai multe firme din domeniul IT: grupul Asesoft, Teamnet International, XOR IT Systems, Grupul GIR si 2K Telecom.

Citeste in Revista 22 mai multe informatii despre contractele din bani publici primite de firmele controlate de Ghita, dupa ce Victor Ponta a devenit premier in aprilie 2012.