Corlatean: Acum se poate lucra rational pentru o agenda concreta a comisiei cu Rusia privind Tezaurul. Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a afirmat, joi, la Gandul.live ca in actualul context al relatiei politice cu Moscova se poate lucra "rational" pentru a avea o agenda concreta a Comisiei mixte de istorici in care se discuta si problema Tezaurului Romaniei. "Vom discuta tot ceea ce este important sa fie discutat si pentru partea romana", a afirmat Corlatean la Gandul.live, intrebat daca in vizita pe care o va face in iulie la Moscova va ridica si chestiunea Tezaurului.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Fotografia unui roman a facut inconjurul lumii: Tranzitul ISS peste Luna, asemanator cu cel al navei Enterprise. Romanul Maximilian Teodorescu a publicat fotografia pe blogul sau, maximusphotography.wordpress.com, pe 15 iunie, citeaza Mediafax. Datorita asemanarii tranzitului Statiei Spatiale Internationale (ISS) peste Luna cu cel al tranzitului navei Enterprise din popularul serial SF "Star Trek", fotografia a fost publicata pe mai multe site-uri internationale, precum spaceweather.com, petapixel.com sau reddit.com.

Cum s-a incheiat cariera de conducator de osti a cronicarului Miron Costin. Cei care cunosc mai multe amanunte despre aceasta personalitate stiu ca Miron Costin, educat in colegiile iezuitilor polonezi din Bar si din Camenita, a fost un adevarat precursor al Scolii Ardelene, prin promovarea argumentelor referitoare la originea latina a poporului roman. Insa putini cunosc faptul ca Miron Costin a fost un diplomat de mare valoare si, totodata, un temut conducator de osti, Romania Libera.

Povestea tulburatoare a mamelor ce au plecat acasa din spital cu alti copii: "Sunt terminata psihic.".Neglijenta angajatilor din spitalele romanesti poate mutila destine. Doua mame din judetul Bacau au trait cel mai infricosator cosmar al lor, cand au avut confirmarea ca pruncii pe care i-au adus pe lume au fost schimbati intre ei. S-a intamplat la Onesti si abia dupa o luna de nopti nedormite, ganduri negre si mai multe teste, femeile s-au intalnit si si-au dat una alteia copilul. Despartirea de bebelusul pe care fiecare l-a tinut la san si, in acelasi timp, regasirea cu cel purtat in pantece le-a doborat pe amandoua. Cei responsabili pentru aceasta drama risca sa fie concediati, stirileprotv.ro.

Catalin Predoiu: "Unele propuneri de revizuire a Constitutiei frizeaza lipsa de responsabilitate". Fost ministru al Justitiei, avocatul Catalin Predoiu este ingrijorat de intentia actualei puteri de a pune Justitia sub control. El critica demersurile guvernantilor de a se proteja de anchetele Justitiei, prin modifi carea Legii Fundamentale, scrie evz.ro

Romania plateste avansul la avioanele F-16 cu banii din frecventele de Internet 4G . Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care asigura banii pentru prima transa, de 97 de milioane de euro, din contractul de achizitie a celor 12 avioane F-16 second-hand de la Fortele Aeriene din Portugalia. Banii vor proveni din sumele incasate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) pentru vanzarea frecventelor radio folosite de companiile de comunicatii pentru Internetul mobil de mare viteza 4G, folosite pana recent de Armata, potrivit Gandul.

Raportul stat-biserica in Constitutie. Cum stau lucrurile in Europa. In viitoarea Constitutie, parlamentarii din comisia de revizuire au decis sa fie recunoscut rolul istoric, in constituirea si modernizarea statului roman al Bisericii Ortodoxe si al Casei Regale. Ce spun, insa, specialistii in drept constitutional, in conditiile in care raportul dintre stat-biserica a generat discutii aprinse si in alte tari europene? Romania Libera

Începe construcţia unui nou mall în Bucureşti. Camioane pline cu moloz ies de două săptămâni pe poarta fostei fabrici textile Dacia din cartierul Bucureştii Noi, acolo unde se vor începe în curând lucrările de construcţie la un nou mall. Joi, la ora 12, lucrările erau în toi, iar camioane care transportau molozul ieşeau şi intrau pe poarta fostei fabrici. Lucrările au început în urmă cu două săptămâni, iar un angajat ne-a declarat că după ce terenul va fi curăţat se va trece la construcţia mallului, scrie Economica.net

Contre intre ministrul german de interne si Comisia Europeana. Discutiile contradictorii dintre ministrul german de interne si Comisia Europeana privindu-i pe asa-numitii "imigranti ai saraciei" din Romania si Bulgaria se poarta pe un ton din ce in ce mai aspru.Administratiile locale ale catorva orase mari din Germania se plang ca sunt luate cu asalt de romii romani si bulgari, care, spun autoritatile in cauza, profitand de ajutoarele sociale, punand in pericol pacea comunitatii, potrivit Deutsche Welle.

Escrocheria cu discul minune de 240 de euro, plin cu nisip. Aparatul-minune Torser este prezentat de falsii inventatori ca un dispozitiv care ii apara pe clienti de radiatii, de atacuri energetice si ii vindeca de orice boala. Medicii si fizicienii il desfiinteaza. Pana acum, 8.000 de romani au fost pacaliti, potrivit evz.ro