Victor Ponta, inaintea vizitei la Chisinau din 27 august: "Romania vrea un calendar concret si accelerat de eliminare a vizelor pentru cetatenii moldoveni".Premierul Victor Ponta si-a anuntat si el o a doua vizita oficiala la Chisinau, urmand sa participe la festivitatile dedicate Zilei Independentei Republicii Moldova. Prim-ministrul Romaniei spune ca, desi vorbele sunt frumoase, conteaza mai mult planurile concrete. "Ideea premierului Leanca (n.r. de a limita bursele pentru studentii si elevii basarabeni la 6 luni), asa cum mi-a fost prezentata mie, este foarte buna si trebuie explicata pentru a combate dezinformarile aparute in unele zone. Concret, Romania isi mentine nivelul burselor, dar in acest fel avem mai multi beneficiari si o mai usoara integrare in economia Republicii Moldova", a declarat premierul Ponta intr-un interviu acordat EVZ.ro

ActualitateFoto: Colaj foto

Talciocul de sub nasul elevilor. Pana unde merge publicitatea in scoli.Exista un anumit tip de campanie in scoli, mult utilizat de-a lungul timpului, care, la prima vedere, ar avea numai rolul de informare. Asemenea initiative, de multe ori ale multinationalelor, au avut o latura principala - educatia, dar si una secundara - promovarea, mai mult sau mai putin subtila, de produse. Nu trebuie sa ne miram ca scolile reprezinta un teritoriu mult ravnit de firme, in conditiile in care chiar un specialist in comunicare arata ca tocmai copiii reprezinta cel mai important public-tinta pentru producatori. "Cei mici reusesc sa-i convinga cel mai repede pe parinti sa le cumpere produsul respectiv, iar adolescentii creeaza trenduri in comunitatile lor", ne spune Adriana Nica. "Atunci cand un produs poate fi folosit de copii, toate armele marketingului sunt indreptate spre acest incredibil public. Copiii, pe cat de repede sunt atrasi de un produs, pe atat de repede se plictisesc, astfel ca marketingul stie ca daca reuseste sa-i cucereasca, nu-i poate tine mult. De aici si determinarea de a-i avea clienti", scrie Romania libera.

Reportaj la Stefanestii de Jos. Viata dupa Nae. Dupa momentul de reculegere, carciumarul s-a inscris la cuvant si a facut cateva dezvaluiri: "In drumul lui in viata a cunoscut diversi oameni si a stiut cum sa se descurce. Era locotenent-colonel in Ministerul de Interne, mana dreapta a lui Gabriel Oprea. Lumea cam stia treaba asta. A ajuns bine unde a ajuns si a plecat de aici, de la masa asta, exact dintre noi. Acum se vede valoarea lui. Nu bogatia, ci omul. Pacat de el, avea tineretea". Moartea lui Nae Nicolae a fost pusa pe seama neatentiei, fiind exclusa, din start, sinuciderea, scrie Adevarul.

Scandalul identificarii cumparatorilor de cartele telefonice preplatite. Care sunt tarile din Europa in care iti dai CNP-ul cand cumperi o cartela. In prezent, cartelele telefonice preplatite pot fi cumparate in Romania fara niciun fel de identificare din partea utilizatorilor. Convorbirile efectuate de pe acest tip de cartele pot fi interceptate de SRI, insa identificarea utilizatorilor se face greoi, ceea ce pune piedici in munca de cercetare penala a anchetatorilor. Printre statele europene in care utilizatorii sunt obligati sa prezinte un act de identitate la cumpararea unei cartele preplatite se numara Germania, Grecia, Spania, Italia, Danemarca, Letonia, Bulgaria si Slovacia. De cealalta parte, in state precum Irlanda, Austria, Polonia, Estonia, Portugalia, Cehia, Franta sau Luxemburg, legea nu impune obligatia identificarii utilizatorilor de cartele preplatite la cumparare,scrie Gandul.

Jandarmeria, invinsa in instanta de un protestatar. Jandarmeria trebuie sa plateasca 50.000 de lei unui protestatar din Piata Universitatii. Decizia a fost luata de Judecatoria Sectorului 1, care a decis totodata sa anuleze amenda primita de protestatar in 9 mai 2012. George Epurescu, protestatarul care a invins Jandarmeria in instanta, a acordat un scurt interviu redactiei Yahoo! News, la scurt timp dupa aflarea sentintei. Epurescu a fost unul dintre cei mai activi protestatari in timpul manifestatiilor din Piata Universitatii, care au dus la caderea guvernului Emil Boc. Dezamagit si de guvernarile Ungureanu si Ponta, Epurescu (doctor in fizica al Universitatii din Bucuresti si cercetator stiintific la Magurele) a continuat protestele si in lunile care au urmat evenimentelor de la sfarsitul anului 2011 si inceputul anului 2012. O sa urmeze si alte plangeri penale, impotriva Jandarmeriei si a jandarmilor, cu identificare dupa poze si unitate...", explica George Epurescu pentru yahoonews.ro

PSD, PNL si PC au terminat de impartit tortul la Ministerul Economiei. La sapte luni de la numirea Guvernului Ponta II, in Monitorul Oficial au fost publicate hotararile de guvern privind organizarea Ministerului Economiei, precum si a departamentelor subordonate, pentru Energie si pentru IMM-uri. Potrivit celor trei hotarari de guvern publicate, acum aproape doua saptamana, in Monitorul Oficial, Departamentul pentru Energie, din cadrul Ministerului Economiei, preia cele mai importante companii: Romgaz, Hidrolelectrica si Nuclearelectrica. Totusi, nici Varujan Vosganian nu a ramas, asa cum se glumea initial, doar cu societati falimentare precum Oltchim sau Plafar. El a primit cel putin doua companii importante - Compania Sarii si Apele Minerale - despre care presa scria, initial, ca vor ajunge tot sub controlul lui Nita, explica EVZ.ro

Aleksei Navalnii si hidosenia sistemului mafioto-kaghebist. Justitia rusa l-a condamnat pe liderul protestatarilor si opozitiei neparlamentare ruse, Aleksei Navalnii, un elocvent critic al sistemului Putin, la 5 ani de inchisoare, pentru o frauda probabil fantezista. In Rusia s-a mai consumat o farsa judiciara de natura sa sluteasca durabil chipul tarii. Un tribunal l-a condamnat pe foarte popularul lider al opozitiei ruse, Aleksei Navalnii, un elocvent critic al sistemului Putin, la 5 ani de inchisoare, pentru o frauda probabil imaginara. Si pentru conducerea unui grup infractional care ar fi delapidat la Kirov, in provincia rusa, sume in valoare de o jumatate de milion de dolari. Nu doar inculpatul, ci si mai toti observatorii occidentali sunt de acord ca audierile judiciare incheiate cu osandirea lui Navalnii n-au fost mult mai mult decat un proces politic, scrie Deutsche Welle.

Alexei Navalnai, inamicul numarul 1 al lui Putin, "ucis" politic. Un fulger a lovit opozitia rusa cand un tribunal din Kirov l-a condamnat pe militantul Alexei Navalnii la cinci ani de detentie intr-o colonie penitenciara. Considerat liderul opozitiei din Rusia si inamicul numarul 1 al lui Vladimir Putin, avocatului Navalnii i-au fost puse catusele si a fost arestat imediat dupa citirea verdictului. Reactiile internationale au venit imediat, punand sub semnul intrebarii existenta statului de drept in Rusia. Orator eficace, devenit una din figurile de varf ale miscarii contestatare din 2011, Alexei Navalnii denunta o "razbunare politica" a Kremlinului pentru ca a demascat coruptia, ca si pentru campania pe care a dus-o contra partidului de la putere, al presedintelui Putin, Rusia Unita, si contra realegerii lui Putin la presedintie in 2012. Problemele sale judiciare nu se opresc cu afacerea Kirovles fiind inculpat pentru mai multe afaceri de escrocherie, scrie Romania libera.

Teorii trasnite despre originea poporului maghiar. Ungurii au venit pe Pamant de pe steaua Sirius. Pana si copiii de gradinita stiu ca stramosii ungurilor au venit de pe steaua Sirius iar Iisus era un print part, deci pe undeva ruda cu ungurii, scrie cotidianul budapestan "Nepszabadsag" care-i invita pe cititori sa cunoasca o parte dintre cele mai aberante teorii legate de originea poporului maghiar, lansate nu numai la forumuri de genul "Intalnirea Mondiala a Scitilor", ci si in diferite publicatii din strainatate sau pe internet. Pentru exemplificare, cotidianul a cules cateva dintre cele mai ciudate astfel de teorii.Planeta noastra a fost de fapt populata la inceput de maghiari, este citat un oarecare Csicsaky Janos. Originea cosmica (steaua Sirius) nu exclude faptul ca leaganul umanitatii a fost continentul scufundat in Oceanul Pacific, misteriosul Mu, unde, spune autorul teoriei, au fost gasite urme ale maghiarilor. Si Alexandru cel Mare era bineinteles ungur, citeaza Adevarul.

Nevazatori lasati de stat fara salarii. Mai multi angajati ai Asociatiei Nevazatorilor din Romania, printre care si nevazatori sau persoane cu vedere slaba, nu si-au primit salariile de la stat pentru lunile ianuarie - mai. Oamenii sunt angajati cu contracte de munca si, conform legilor in vigoare, ar trebui sa fie platiti din bani de la bugetul de stat deoarece desfasoara activitati permanente considerate prin lege "indispensabile vietii de zi cu zi a persoanelor cu handicap". Reprezentantii Ministerului Muncii spun ca incearca sa rezolve situatia, scrie yahoonews.ro. Cei 27 de oameni sunt angajati in serviciile tehnice in aparatul central al Asociatiei Nevazatorilor din Romania (numit Consiliul Director National, acest for de conducere al ANR este desemnat prin lege sa desfasoare o serie de activitati).