Primarul PSD din Zimnicea, Petre Parvu, a fost pictat pe zidurile unei biserici a carei constructie a inceput pe vremea regimului comunist si urmeaza a fi inaugurata in mandatul acestuia, scrie cotidianul local Teleorman24.ro.

Primarul PSD din Zimnicea, Petre ParvuFoto: teleorman24.ro

"Cand biserica va fi gata, zimnicenii se vor putea inchina si sfantului primar, asezat la loc de cinste intre arhangheli si apostoli. 'Minunea' de la Zimnicea nu este prima de acest gen din Teleorman. In urma cu aproape un deceniu, pe peretii unui lacas de cult din Videle a fost pictat chipul pedelistului Adriean Videanu, ctitorul lacasului. Aparitia politicianului printre sfinti a creat ceva rumoare la vremea respectiva si, pana la urma, sfantul pedelist a fost sters de pe peretii lacasului", noteaza Teleorman24.ro, in articolul cu titlul "MINUNE Sfantul primar Petre Parvu a aparut pe peretii noii biserici din Zimnicea!".

Contactat telefonic de Teleorman24.ro, Prea Sfintitul Galaction Stanga, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, nu considera ca este nimic in neregula in aceasta idee: "Nu am aflat despre acest lucru. Vom verifica. Daca a contribuit cu ceva la constructia bisericii, daca a sustinut aparitia lacasului de cult, ca si ctitor, primarul poate aparea pe peretii bisericii. Nu se incalca nimic. Ne vom interesa sa vedem despre ce este vorba".

In cursul zilei de miercuri, europarlamentarul PDL Sebastian Bodu i-a trimis o scrisoare presedintelui Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, in care ii cere sa ia in vedere efectuarea unui control asupra fondurilor publice, din bugetul central sau din bugetele locale, directionate catre Biserica Ortodoxa Romana (BOR) "in ultimii 5 ani cel putin".

"Potrivit relatarilor mass-media, de-a lungul ultimilor 23 de ani, sume foarte mari de bani au fost alocate de catre stat catre BOR, in special pentru constructia de biserici, astfel incat, potrivit unor statistici, s-au construit peste 4.000 de lacase de cult, in conditiile in care s-au construit, in aceeasi perioada, 0 scoli, 0 gradinite si 0 spitale publice," isi motiva Bodu demersul.