Exclusiv in Gandul: Cu 15 luni inainte de alegerile prezidentiale, Crin Antonescu face o miscare-surpriza. Surse din USL au declarat ca la sfarsitul lunii, pe 31 august, la Constanta, va fi organizat un eveniment special, care va marca inceperea campaniei pentru prezidentiabilul Crin Antonescu. In ultima luna, presedintele PNL a lipsit din spatiul public, el fiind plecat in SUA, in vizita de lucru potrivit propriilor declaratii, si in concediu in Europa. Chiar daca pana la alegerile prezidentiale mai sunt aproximativ 15 luni, liberalii doresc sa marcheze faptul ca prezidentiabilul USL este sustinut de toti partenerii din Uniune, eliminand astfel zvonurile privind aparitia unor prezidentiabili din partea PSD.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Eurostat: Romanii au cel mai mic salariu minim din Uniunea Europeana, ca putere de cumparare. Romania are cel mai scazut salariu minim pe economie din Uniunea Europeana, calculat la paritatea puterii de cumparare, potrivit datelor de la nivelul lunii iulie facute publice de Eurostat. Conform sursei citate, Romania este pe penultimul loc in clasamentul salariilor minime in termeni nominali, cu 179 de euro brut pe luna, inaintea Bulgariei, care are 159 de euro brut, potrivit Curs de guvernare.

Legea ministrului Eugen Nicolaescu ar putea decapita intregul sistem medical din Romania. Majoritatea membrilor conducerilor Universitatilor de Medicina si Farmacie se afla in incompatibilitate si risca sa isi piarda toate functiile din facultati si spitale, scrie Evz.

Intr-un interviu in Romania Libera, profesorul seful Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni, explica punctele slabe din proiectul-pilot al Guvernului privind cresterea veniturilor medicilor. Din punctul lui de vedere, in Romania nu a venit inca momentul in care sa li se interzica doctorilor sa lucreze simultan in spitalele publice si in cele private. In acelasi timp, Irinel Popescu, primul doctor care a facut un transplant de ficat in Romania, critica ideea salarizarii medicilor pe criterii cantitative, dar spera in reducerea "plicurilor" odata cu initiativa introducerii sectiilor private in spitalele publice, model despre care spune ca functioneaza destul de bine in Franta.

Spaga de 1 milion de euro. Judecatoarea stresata a facut avere din eliberarea infractorilor si din sporuri. Acuzata de luarea unei mite de un milion de euro, Veronica Cirstoiu s-a judecat cu Ministerul Justitiei si a castigat 117.000 de lei, cu titlul de spor pentru suprasolicitare neuropsihica. In octombrie 2008, judecatoarea Veronica Cirstoiu, alaturi de celebrele sale colegele de complet - respectiv Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu - au dat in judecata Ministerul Justitiei si au castigat sporul de 50% pentru "risc si suprasolicitare neuropsihica, din 2004 si pana la data incetarii calitatii de magistrat prin pensionare", aflam din Evz.

Dezinteres cultural pentru Romania si Bulgaria? Un indemn la o mai buna cunoastere reciproca, din convingerea ca Romania si Bulgaria prin cultura lor ar trebui sa atraga mai intens privirile Europei, semnat de o scriitoare originara din Romania, retine atentia Deutsche Welle. Ce ne leaga este neinteresant. Prea putine stie europeanul despre viata reala a oamenilor din Bulgaria si Romania, tari care de sapte ani sunt deja membre ale Uniunii Europene. Iar disponibilitatea de a face descoperiri nu este prea mare. Continuarea la Deutsche Welle.

Caru' cu Bere intra in renovari. "Ne straduim sa-i redam siguranta si infatisarea monumentala de odinioara". Cladirea in care functioneaza restaurantul Caru' cu Bere a intrat in renovare, proprietarii urmand sa investeasca in acest sens 1,5 milioane de euro, conform declaratiilor lui Nicolae Mircea, co-proprietar al localului bucurestean. "La mai bine de un secol de la construire, dupa zeci de ani de administrare de catre stat, fatada imobilului a ajuns intr-o stare dramatica. Astazi, ca mostenitori ai fondatorului, ne straduim sa-i redam siguranta si infatisarea monumentala de odinioara", sunt anuntati clientii pe site-ul localului amplasat pe Strada Stravropoleos din Centrul Vechi al Capitalei, scrie Gandul.

"O noua era" in serviciile secrete. Relatiile americano-ruse au scazut la cel mai jos nivel de dupa perioada Razboiului Rece dupa ce Rusia i-a acordat azil temporar ex-consultantului NSA Edward Snowden. Obama a ripostat anuland brusc un summit la Moscova cu omologul sau rus, Putin, prevazut pentru debutul lunii septembrie. Dar, la o conferinta avuta la Casa Alba, Obama a dezmintit deteriorarea relatiilor sale personale cu presedintele Putin. Presedintele american a precizat ca s-a retras de la summitul bilateral de la Moscova nu numai din cauza deciziei Rusiei de a-i acorda azil lui Snowden, care este cautat de SUA pentru a fi judecat pentru spionaj, noteaza Romania Libera.

Cu ce se ocupa Nadia Comaneci in 1984, dupa retragerea din gimnastica. Cu aproape 30 de ani in urma, sportiva ducea o viata destul de agitata. Aceasta antrena echipa de junioare a Romaniei si, in acelasi timp, era studenta la Institutul de Educatie Fizica si Sport. In timpul liber, Nadia mergea la meciuri de fotbal. Sportiva nu s-a ferit sa declare ca Gheorghita Geolgau a fost jucatorul ei preferat. De-a lungul anilor, presa a speculat ca intre cei doi a fost mai mult decat o simpla prietenie, scrie Adevarul.