BAC 2013. Totul despre sesiunea de toamna a Bacalaureatului. Ce s-a intamplat cu elevii care au picat in ultimii 10 ani. Aproape 87.000 de absolventi de clasa a XII-a s-au inscris pentru a doua sesiune de BAC 2013 ce incepe luni, 19 august, cu proba orala de competente la limba romana, arata datele de la Ministerul Educatiei. Autoritatile spun ca examenul de Bacalaureat 2013 se va desfasura in aceleasi conditii ca si la sesiunea din iunie - iulie, cu camere video in fiecare sala de examen si cu toleranta zero din partea profesorilor. Mai multe in Gandul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Toate cele 10 licee din topul la nivel national au elevi picati la BAC. Fenomenul elevilor care nu promoveaza la Bac in prima sesiune nu este strain nici celor mai bune licee din tara, insa cazurile sunt putine, cate doua-trei pe scoala. Totusi, pentru institutii precum Colegiile Nationale "Sf. Sava", "Gheorghe Lazar", sau "Tudor Vianu", care se mandresc cu un prestigiu academic de invidiat, lumea nu se asteapta la o rata de promovare mai mica de 100%, potrivit Adevarul.

Cum sa te feresti de tepe la achizitia locuintei.Specialistii spun ca, inainte de a cumpara o locuinta, trebuie consultat un inginer constructor sau un expert tehnic autorizat. In caz contrar, noii proprietar pot avea surprize neplacute, cum ar fi bucati de tavan care cad peste ei sau locuinte cu pereti foarte subtiri. Cati bani trebuie sa scoti din buzunar, pentru o verificare a locuintei de catre un expert, unde pot fi gasiti acesti experti autorizati, precum si care sunt cele mai sigure blocuri, in EVZ.

Expertii avertizeaza: Urmeaza cutremure majore in Europa, inclusiv in Romania. Cutremure majore sunt asteptate in Europa, inclusiv in Romania, potrivit unei cercetari realizate la nivel european. Tara noastra se numara asadar, alaturi de Turcia, Italia si Grecia, printre tarile cu risc seismic mare pe continentul european. Noua harta a riscului seismic din Uniunea Europeana si tarile vecine a fost realizata de o echipa internationala de experti, cu ajutorul unor criterii si modele matematice unice, potrivit B1.ro.

Ce legatura exista intre ultimele sondaje de opinie si seful SRI. Un fost consilier al lui George Maior a infiintat un institut de cercetari sociale si marketing. INSCOP este cel mai nou institut de cercetare de piata din Romania. INSCOP produce sondaje de opinie. In ultimul dintre ele, SRI si SIE sunt prezentate ca fiind depozitarele unei increderi crescute din partea romanilor. Intamplator sau nu, directorul general al INSCOP si detinator a 50% din partile sociale ale firmei care opereaza INSCOP (Inscop Cercetare SRL), Remus-Ioan Stefureac, este doctorand al Academiei Nationale de Informatii Mihai Viteazul (din subordinea SRI), membru al colegiului editorial al Revistei Romane de Studii de Intelligence (care functioneaza sub autoritatea Academiei Nationale de Informatii) si fost consilier al directorului SRI, George Maior, noteaza Romania Libera.

Urmasul lui Cioaba, printul cu doua facultati. Florin Cioaba, autoproclamatul rege al romilor, a murit, ieri, intr-un spital din Antalya, lasand familiei o avere impresionanta. Dorin, fiul sau, are cele mai mari sanse sa ii urmeze la tron. Florin Cioaba s-a casatorit inca de la 14 ani cu Maria, dupa traditia tiganeasca, si au impreuna patru copii, doua fete si doi baieti, dar si zeci de nepoti si stranepoti. Fetele fostului rege sunt casatorite si stabilite in judetul Valcea, iar fiul cel mare, Dorin, este cel care, cel mai probabil, ii va urma in fruntea etniei, scrie Adevarul.

Reteaua care l-a ajutat pe Omar Hayssam sa transfere bani catre organizatii teroriste arabe. Zeci de milioane de euro au iesit din Romania luand drumul Orientului Mijlociu. In filiera suspectata de legaturi cu teroristii Hezbollah sunt implicati romani si arabi. Cititi in EVZ cine sunt cei care l-au ajutat pe teroristul Omar Hayssam.

Boala care duce la pierderi anuale de 5,8 miliarde de euro in Europa. Desi este considerata o boala a trecutului in conditiile progresului rapid al medicinei, unele tari, precum Romania, nu reusesc sa impiedice raspandirea tuberculozei. Cativa economisti germani din domeniul sanatatii au facut cateva calculele privitoare la costurile implicate de tuberculoza anual si au ajuns la sume uimitoare. Europa se confrunta cu o crestere de miliarde de euro a costurilor pentru a tine sub control tuberculoza, in conditiile in care se raspandesc forme rezistente la medicamente ale acestei boli, aflam din Capital.

Mina de uraniu, crucea pe care o duc de 30 de ani mii de oameni pentru ca Cernavoda sa functioneze. "Doctorul a fugit de aici, dar noi unde sa fugim?". La peste 30 de kilometri de pitoreasca statiune Vatra Dornei, pe Valea Bistritei, se afla localitatea Crucea, un loc unde anual sute de mineri din zona sau din intreaga tara extrag minereul de uraniu, care mai apoi ajunge procesat in reactoarele Centralei Nucleare de la Cernavoda. Rusii sunt cei care au dat primele indicatii despre posibila existenta a uraniului aici. Veniti in anii 50 sa faca prospectiuni geofizice, in cautare de despagubiri de razboi, sovieticii de la societatea Kuartit au constatat o serie de anomali radiometrice, potrivit Gandul.

Amintiri din "uzina mortii". Elisabeta Mendel a fost martora crimelor comise de nazisti in lagarul de la Auschwitz. Elisabeta Mendel avea 31 de ani cand a fost deportata, in luna mai a anului 1944, in lagarul de la Auschwitz. Desi s-a numarat printre putinii supravietuitori ai Holocaustului, aceasta a putut povesti abia dupa 40 de ani cum se murea in lagarul de concentrare. Continuarea in Adevarul.

Rusia santajeaza comercial Ucraina. Marfurile ucrainiene sunt blocate in vamile rusesti pe masura ce Kievul se pregateste de semnarea acordurilor de asociere la UE. Moscova a decis, fara vreun anunt prealabil, sa suplimenteze formalitatile comerciale vamale in relatia bilaterala cu Ucraina, ingreunand, astfel, accesul produselor din fosta republica sovietica pe piata ruseasca. Din noaptea de 13 spre 14 august, la granita comuna, camioanele sau vagoanele de marfa sunt trase pe dreapta si transporturile sunt descarcate pana la ultimul produs pentru a fi apoi reincarcate, potrivit Deutsche Welle.

Rasturnare de situatie la Rapid! Angajatii il regreta pe Copos, dupa ce nu au mai vazut un ban de 4 luni: "Era mai bine cu el". Situatia de la Rapid a luat o intorsatura cu totul neasteptata. Dupa ce in urma cu aproape doua luni angajatii din Giulesti se bucurau ca au scapat de sub conducerea lui George Copos, oamenii de la ProRapid regreta acum vechea conducere a clubului. Decizia TAS a dat peste cap tot planul lui Cristescu, care s-a declarat incapabil sa mai suporte cheltuielile pe care s-a angajat sa le faca la inceputul sezonului, scrie ProSport.