Toti ochii atintiti pe CSM. Astazi se discuta eliminarea pensiilor magistratilor corupti. Vezi propunerile ministrului Robert Cazanciuc! Ministerul Justitiei a propus eliminarea pensiei de serviciu pentru magistratii condamnati penal, dar si pentru cei sanctionati disciplinar cu excluderea din magistratura. Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a luat rapid masuri pentru ducerea la indeplinire a solicitarii premierului Victor Ponta, de a modifica legile justitiei astfel incat magistratii condamnati penal sa nu mai beneficieze de pensia de serviciu, scrie EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Mina de uraniu, crucea pe care o duc de 30 de ani mii de oameni pentru ca Cernavoda sa functioneze. "Doctorul a fugit de aici, dar noi unde sa fugim?". La peste 30 de kilometri de pitoreasca statiune Vatra Dornei, pe Valea Bistritei, se afla localitatea Crucea, un loc unde anual sute de mineri din zona sau din intreaga tara extrag minereul de uraniu, care mai apoi ajunge procesat in reactoarele Centralei Nucleare de la Cernavoda. Mina de Uraniu de la Crucea, aflata in Muntii Stanisoarei, in vecinatatea Masivului Rarau si a Pietrosului Bistritei, functioneaza de 30 de ani, scrie Gandul.

De la un milion de noi locuri de munca la somaj-record. Blocajul fondurilor europene, lipsa investitiilor straine si neadecvarea absolventilor la nevoile pietei muncii sunt principalele motive pentru care, desi economia creste, piata muncii atinge performante dezastruoase. Citam din vestile bune ale ultimelor saptamani. La nivelul lunii iunie, Romania a inregistrat cea mai mare crestere a productiei industriale din randul statelor membre UE (9,6%). In prima jumatate a anului, produsul intern brut a urcat cu 1,7% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, scrie Capital.

Cat plateste Romania, zi de zi, pentru ca stam degeaba cu lucrarile la metroul din Drumul Taberei. Daca va fi gata vreodata, metroul din Drumul Taberei va stabili un record de intarzieri. Lucrarile ar fi trebuit sa dureze 3 ani, dar termenul este deja depasit cu 8 luni. Utilajele care trebuiau sa sape galeriile stau de pomana in subteran. Guvernul nu a virat sumele necesare, iar acest lucru inseamna costuri suplimentare, pentru intretinere si conservare. Desi oficialii au obtinut fonduri europene pentru constructia metroului, Guvernul trebuie sa dea mai intai bani de la buget si dupa aceea ii recupereaza de la Bruxelles, scrie StirileProTv.ro.

Constructia celui mai mare baraj din Romania de dupa Revolutie, la Azuga, vizata de investitori din Bavaria. Trei "curtezani" doresc sa construiasca la Azuga cel mai mare baraj pe un lac de acumulare, ridicat in Romania dupa Revolutie: Ministerul Apelor si Padurilor, Consiliul Judetean Prahova si un grup de investitori din Bavaria. Primele sondaje privind utilitatea barajului in zona, evaluat la peste 180 de milioane de euro, au fost facute in 1984. O vizita neasteptata, desfasurata zilele trecute de un grup de afaceristi din landul german Bavaria..., scrie Adevarul.

Minciunile fiului lui Cioaba, dupa moartea tatalui sau. Plus: "Au umflat" turcii pretul operatiei? Cat costa cel mai scump stimulator in Romania. Trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba va fi adus astazi in tara cu avionul. Factura ceruta de spitalul din Antalya, Akdeniz Universitesi, a fost de 30.000 de dolari. Inmormantarea va avea loc joi sau vineri si se anunta a fi una modesta. Dupa ce a fost anun tat decesul Re gelui rromilor Florin Cioa ba, fiul si urmasul acestuia la tron, Dorin Cioaba, s-a intrecut in laudarasenii, minciuni si amenintari fara rost, scrie EVZ.

Cum deconteaza CNAS contravaloarea serviciilor medicale pentru cei aflati temporar in alt stat UE. Asiguratii romani aflati temporar pe teritoriul altui stat membru al UE, Europa de Sud-Est si Elvetia au la dispozitie trei documente prin care pot beneficia in tara de rambursarea totala sau partiala a contravalorii serviciilor medicale de care au beneficiat in strainatate, arata CNAS. Astfel, CNAS deconteaza contravaloarea serviciilor medicale acordate acestora, in baza urmatoarelor documente, scrie Capital.

DW: Egiptul, vestul si crestinii. Condamnarea armatei egiptene pentru faradelegile ei nu inseamna ca vestul trebuie sa inchida ochii la crimele anti-crestine comise de islamisti in Egipt ori in restul Orientului Mijlociu. Excesele militarilor egipteni in lupta lor impotriva rebeliunii Fratiei Musulmane, declansate in urma debarcarii fostului presedinte islamist, Mohamed Morsi n-ar fi putut recolta osandiri mai virulente in Occident decat condamnarile formulate de cancelariile apusene, scrie Deutsche Welle.

Interviu Tokes: "La inceputul anilor '90, am spus ca de 70 de ani se duce un genocid pasnic impotriva maghiarimii". In februarie 2009, europarlamentarii UDMR Sogor Csaba si Iuliu Winkler au inaintat Presedintelui Parlamentului European, Hans-Gert Pottering, petitia adoptata la adunarea de la Sfantu Gheorghe din 8 februarie. Textul continea cele mai dure si grave acuzatii pe care le-am auzit pana acum la Bruxelles impotriva Romaniei, conducatorilor sai politici si administratiei centrale, scrie Adevarul.