La doar doua zile de la inceperea lucrarilor la gazoductul Iasi-Ungheni, lansare facuta in prezenta premierului Victor Ponta, santierul s-a golit de conducte, utilaje si muncitori, relateaza Adevarul. Dupa trecerea delegatiei oficiale, pe santierul de la Rediu - punctul zero al santierului pe malul romanesc al Prutului - n-a mai putut fi gasit decat un paznic al unei firme private.

Pentru lansarea oficiala a lucrarilor, facuta la inceputul saptamanii, sefii firmelor contractate pentru realizarea proiectului au adus la fata locului conducte pregatite pentru a fi bagate in pamant, zeci de utiljate si muncitori care au efectuat probe sudand conductele chiar in timpul vizitei delegatiei Guvernului. Cotidianul citat precizeaza insa ca, o vizita la fata locului facuta cateva zile mai tarziu, scoate la iveala faptul ca nu a fost vorba decat de un "spectacol fastuos pentru vizita primului ministru".

Surse din administratia judeteana Iasi au declarat pentru publicatie ca firmele responsabile de proiect ar fi incarcat inca la o zi dupa vizita premierului toate conductele si le-ar fi transportat la Ungheni, pentru festivitatile inaugurale organizate in Republica Moldova, la care a luat parte si Ponta.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Gheorghe Dutu, a declarat pentru Adevarul ca utilajele nu au fost incarcate si duse in alta parte sci doar depozitate la distanta de cativa kilometri, intr-un loc unde pot fi pazite. El a dat asigurari ca lucrarea a fost demarat si ca se continua munca la gazoductul Iasi-Ungheni.