Ramona Manescu a semnat cu mana altcuiva contractul de privatizare a CFR Marfa. Luni a fost semnat contractul de privatizare a CFR Marfa intre statul roman si castigatorul Grup Feroviar Roman (GFR). Ramona Manescu, noul ministru al Transporturilor, nu a vrut insa sa parafeze tranzactia, ci i-a delegat sarcina secretarului de stat Cristian Ghibu. Totusi, Manescu a asistat pasiv la derularea procedurilor. Din partea Grup Feroviar Roman (GFR), castigatorul licitatiei de privatizare, au fost prezenti la minister, inca de la prima ora a diminetii, mai multi reprezentanti ai companiei, scrie Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Reactia strazii la moartea copilului atacat de maidanezi. Oamenii striga, primaria nu are pe cine sa acuze. Vestea ca un copil in varsta de patru ani a fost omorat de maidanezi pe un teren ce da in strada lor nu le-a picat deloc bine bucurestenilor de pe strada Tuzla, din sectorul 2 al Capitalei. La orele pranzului, imediat ce s-a aflat de moartea copilului, oamenii s-au strans la fata locului, ingroziti de ce auzisera, scrie Gandul. Maidanezii lui Oprescu, o afacere care a ajuns sa ucida. Primaria Capitalei are un buget anual de 3,2 milioane de euro pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari si intentioneaza angajarea de hingheri particulari. La randul lor, firmele de protectie a animalelor produc propaganda in loc de solutii. Singurii care sufera sunt bucurestenii, scrie EVZ.

"Legea Rosia Montana" in versiunea Guvernului: Maraton de 48 de avize in 10 luni. Guvernul vrea sa treaca proiectul minier de la Rosia Montana printr-un adevarat maraton al stampilelor. 48 de avize, acorduri si autorizatii in perioada august 2013-mai 2014, sunt prevazute intr-o anexa la o forma a proiectului de lege al Guvernului. In iunie trebuie sa se emita deja autorizatia de constructie pentru instalatiile de extractie a aurului si argintului din Apuseni, pentru ca exploatarea propriu-zisa sa inceapa din noiembrie 2016, releva Lista principalelor decizii din proiect, scrie Cursdeguvernare.

Cosmarul de pe Centura continua minimum 4 ani. In timp ce lanseaza proiecte de sute de milioane de lei pentru variante de ocolire la Stei sau Alesd, CNADNR a abandonat total centura Bucurestiului, unul din cele mai aglomerate si mai importante drumuri din tara. Suntem pe centura Bucurestiului, inaintea celebrei intersectii de la Domnesti. "Duminica sau noaptea se merge bine. In rest, pentru ca traficul de pe centura trebuie sa cedeze trecerea celor care circula intre Domnesti si Bucuresti, din cauza traversarii la nivel peste calea ferata, se fac niste cozi imense...", scrie Capital.

Germania. Alegerile de care depinde soarta Europei. Duminica seara a avut loc singura dezbatere televizata dintre cancelarul Angela Merkel (Uniunea Crestin-Democrata, CDU) si contracandidatul sau, Peer Steinbruck, liderul Partidului Social-Democrat, SPD, dinaintea alegerilor federale programate pe 22 decembrie. Majoritatea comentatorilor, chiar si cei de stanga, au apreciat ca "Duelul" TV a fost indecis, dar sondajele au dat un usor avantaj pentru liderul SPD, scrie Romania libera.

DW: Impotriva "burgheziei coloniale compradore". Cea mai importanta batalie politica a acestui an nu este legata de Constitutie si regionalizare, ci de exploatarea cu cianuri de la Rosia Montana. Bucurestiul a fost duminica scena unui protest fara precedent in ultimii ani. Cateva mii de manifestanti (numarul este mereu prilej de controversa interesata), mai numerosi in orice caz decat la manifestatiile din Piata Universitatii din ianaurie 2012, au protestat impotriva proiectului minier de la Rosia Montana, scrie Deutsche Welle.

Documentar inedit despre George Enescu: Cum si-a inceput cariera marele compozitor roman. Periodic, personalitatea si opera lui George Enescu revin in prim-planul scenei culturale mondiale datorita Festivalului International ce poarta numele celebrului compozitor roman. Cu aceasta ocazie, revista Historia si studiourile de film Sahia vor prezenta pe parcursul lunii septembrie imagini-document de o importanta deosebita despre viata si realizarile lui George Enescu, scrie Adevarul.

Cum a ajuns un castel ruinat sa atraga zeci de mii de turisti. Aflat in restaurare de mai multi ani, cu ajutorul printului Charles, castelul din Bontida a devenit gazda mai multor festivaluri internationale. Vechiul castel nobiliar din Bontida (judetul Cluj) a reusit sa atraga la un singur sfarsit de saptamana peste 10.000 de vizitatori. Circa 20 la suta sunt oaspeti veniti de peste hotare, din Ungaria, dar si din Germania sau Marea Britanie, scrie Romania libera.