​Un lider de sindicat al minerilor din Rosia Montana a precizat pentru Observatorul Prahovean ca crica 50 de mineri au venit la Bucuresti pentru a manifesta in favoarea proiectului la Ministerul Mediului, protest care nu a mai avut loc, confirmand astfel partial informatia publicata de jurnalista Sorina Matei pe blogul sau.

“Într-adevăr, aveam programată o manifestare în faţa Ministerului Mediului pentru săptămâna trecută, însă am renunţat tocmai pentru a nu agita spiritele. Trebuie să precizez că această autorizaţie am solicitat-o şi obţinut-o încă din primăvară. În niciun caz nu au fost “autocare” de mineri în Bucureşti. Au fost 50 care, vă repet, ar fi trebuit să protesteze în faţa Ministerului Mediului. Când am văzut ce se întâmplă, am hotărât să renunţăm, să plecăm acasă şi să protestăm aici, la noi. Probabil de aici au apărut speculaţiile. Nu am fost cazaţi la Hotel Phoenicia. Acolo este cazat staff-ul companiei. Noi am fost cazaţi la un internat”, a declarat pentru observatorulph.ro Cristian Albu, preşedintele sindicatului Viitorul Mineritul din Roşia Montană (SVM).

Sorina Matei (Romania TV) scria pe blogul sau, citand surse politice, ca autocare cu mineri au fost aduse, saptamana trecuta, in Bucuresti, in contextul manifestatiilor anti-Rosia Montana din centrul Capitalei. Acestia ar fi fost cazati la Hotel Phoenicia. Ulterior insa s-a luat decizia ca acestia sa fie trimisi inapoi, pentru a se evita eventuale incidente asemanatoare mineriadei din 1990.