Este foarte grav ca, abia dupa 24 de ani de la Revolutie, avem primul scandal declansat pe tema transplanturilor din Romania. Daca nu era vorba de o vedeta, precum Alexandru Arsinel, si de un oengist incapatanat, Emanuel Ungureanu, nu ati fi aflat niciodata cat de murdara si nedreapta este aceasta 'industrie' a transplanturilor compusa din dumnezei medicali, bolnavi de rang 1, bolnavi fraieri de rang 2 si sicrie, scrie Liviu Alexa, pe Liviu Alexa, pe Ziar de Cluj.

Pentru ca foarte multa lume vorbeste despre scandalul asta fara sa aiba habar macar despre ce inseamna aceasta lume, mi-am permis sa va ofer un mic dictionar explicativ, cu cateva repere ale acestui scandal ce il are in centru pe Arsinel. Nu va servesc lectii de educare, ci vreau sa va deschid ochii asupra unor nuante, eu insumi fiind un ignorant al acestei lumi pana acum cativa ani, pana sa il cunosc pe Ungureanu. Pentru mine, vorba aia, ziarist informat, bolnavii de insuficienta renala cronica erau "bolnavi de dializa".

Atat eram de prost. Cand insa acest oengist m-a primit in lumea bolnavilor de insuficienta renala cronica, am primit o suta de perechi de palme morale. Aveam sa descopar, prin Emanuel, o alta parte a vietii pe care unii semeni o duc cu mult curaj si suferinta.

O viata in care prioritatea nu mai e un iPhone 5 si nici ultimele trenduri de la Zara, ci speranta neobosita de a redeveni normali.

Citeste articolul pe ZiardeCluj.ro