Biroul de presa al Serviciului Roman de Informatii a publicat pe site-ul oficial o stire-farsa publicata initial de Ziarul de Iasi pe 1 aprilie si care anunta ca fiecare cetatean poate afla daca ii este ascultat telefonul mobil sunand la 1958, numarul la care un robot telefonic anunta ora exacta, scrie site-ul StirileProTV.ro.

Site-ul oficial al SRI are o rubrica dedicata articolelor din presa care prezinta activitatea serviciului. In aceasta sectiune, potrivit sursei citate, care prezinta si o captura de ecran, a fost preluata o stire publicata de site-ul Argesenii.ro, care preluasera si ei eronat 'anuntul' publicat de Ziarul de Iasi pe 1 aprilie.

In aceasta 'stire' se preciza: "Serviciul Roman de Informatii a colaborat cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Justitiei pentru realizarea unei baze de date necesara functionarii unui serviciu telefonic la care clientii majori ai companiilor de telefonie din Romania pot afla daca le-au fost ascultate telefoanele. Acest serviciu a fost realizat de catre cele trei institutii ca urmare a recomandarilor facute Romaniei de catre Comisia Europeana in procesul de monitorizare a justitiei".

Ulterior, de pe site-ul SRI a fost stearsa respectiva referinta, fiind publicat si un 'avertisment' cu o eroare gramaticala pe contul de Facebook al serviciului, in care se preciza: "Articole de genul celui de mai jos, aparut intr-o publicatie locala (www.argesenii.ro), poate atrage institutia in polemici".

Ulterior, si aceasta exprimare a fost corectata.