Decizia Curtii Constitutionale privind eutanasierea cainilor fara stapan este o rusine. Declaratia a fost facuta, la RFI, de actrita Oana Pellea. Ea a semnat recent alaturi de trei sute de personalitati o petitie trimisa magistratilor Curtii.

In opinia Oanei Pellea, "Curtea sa-si asume responsabilitatea pana la capat. Cainii nu sunt pe strada din greseala lor. Mi se parea de bun simt ca greseala sa fie indreptata, sa se gaseasca o solutie tot de partea umana. Niciodata o crima nu a fost o solutie. Niciodata in istoria umanitatii o crima nu este egala cu o solutie. Nu s-a vrut a se gasi o solutie pana in clipa de astazi. Se invoca imposibilitatea de a se gasi o solutie si atunci apelam la crima. E o rusine decizia Curtii Constitutionale de astazi!".

Actrita considera ca "este absolut o decizie politica. S-au castigat bani pana acum din nerezolvarea problemei cainilor comunitari. De acum incolo se vor castiga bani din eutanasiere si asa o s-o tot ducem. Eu nu pot pune niciodata inaintea unei vieti umane o viata de caine, dar cred ca fiecare fiinta de pe pamantul asta care contine viata are dreptul de a trai (...). Atata timp cat un popor nu stie sa-si respecte animalele, ca sa nu discutam de oameni, are foarte multe de invatat. Imi e rusine de decizia Curtii Constitutionale de astazi!".

Continuarea pe www.rfi.ro.