Sechestrele DNA in dosarul lui Dan Voiculescu. Vila de 2 milioane de euro a lui Sorin Pantis. Daca decizia de condamnarea de la Tribunal ramane definitiva, Dan Voiculescu si complicii sai risca sa-si piarda toata imobilele, banii din conturi si veniturile. Instanta a stabilit ca prejudiciul de 60.482.615 de euro, din dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), va fi platit la cursul BNR din ziua efectuarii platii catre Ministerul Agriculturii, scrie Evenimentul Zilei.

Subiectele zileiFoto: Hotnews

Premierul Ponta anunta rectificare bugetara in octombrie. Se vor lua bani de la unele ministere si se vor aloca altora. Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca va exista o rectificare de buget, in luna octombrie, pentru a acoperi golurile din locurile "unde arde", cu bani luati de la capitole bugetare unde "nu sunt absolut necesari", si a asigurat ca se vor plati toate salariile si pensiile, scrie Curs de guvernare.

Scheletele din dosarul unui candidat roman la CEDO. Florin Streteanu, un judecator sprijinit de USL pentru Strasbourg. In calitatea sa de judecator ad-hoc la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), Florin Streteanu a sustinut ca nu ar trebui admisa reclamatia unui invalid-victima a batailor incasate in noaptea de 13 iunie 1990 (mineriada din iunie), pe motiv ca acesta ar fi fost"pasiv" in a cere sa i se faca dreptate, scrie Romania Libera.

Stenograme-bomba: PSD Iasi arunca Rosia in capul guvernului Ponta. Vicele filialei municipale a PSD Iasi a reusit sa genereze un scandal politic national. Marius Ostaficiuc le-a ordonat colegilor mai tineri sa se infiltreze la un protest la adresa sefului sau de partid, primarul Gheorghe Nichita, manipuland masele spre cel mai fierbinte subiect al propriului guvern: Rosia Montana, potrivit Adevarul.

Criza italiana si temerile UE. Silvio Berlusconi cufunda Italia in haos. Printe victime s-ar putea numara, insa, intreaga zona euro. Dar nu numai Berlusconi e responsabil pentru noua criza guvernamentala de proportii. Abia cinci luni a reusit sa se mentina marea coalitie, formata din social-democrati si conservatori. Dupa ce, in februarie, electoratul italian nu a acordat niciunui partid majoritatea de voturi, fortand astfel formarea unei coalitii neobisnuite intre stanga si formatiunea de centru-drapta a fostului premier Berlusconi, Popolo della Liberta, noul sef de guvern, Enrico Letta, si-a propus, in aprilie, obiective aproape imposibil de atins: un guvern stabil si iesirea din criza economica. Integral la Deutsche Welle.

Misterul care de 7 zile tine treaza o localitate din Romania. "Zici ca vrea sa iasa ceva din pamant". Specialistii incearca sa dezlege misterul satului sub care pare ca fierbe pamantul. O comisie a Institutului National de Fizica a mers la Galati, in localitatea Izvoarele. Cercetatorii au instalat mai multe dispozitive care vor masura zgomotele stranii din cauza carora oamenii n-au mai inchis un ochi de aproape o saptamana. Oamenii se vaita ca din pamant se aud niste bubuituri, urmate de un soi de cutremure pe vertical - scurte, dar foarte puternice. De spaima, unii se gandesc sa isi abandoneze casele, anunta StirileProTv.

Radu Beligan, imobilizat intr-un scaun cu rotile. Actorul Radu Beligan (94 de ani) a aparut, intr-un scaun cu rotile, la un spectacol care a marcat 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase, anunta Gandul, citand presa tabloida. Maestrul Radu Beligan a asistat la spectacolul de trei ore, apoi a petrecut cateva minute alaturi de spectatorii si artistii coborati de pe scena, cu care a discutat si s-a fotografiat.