Autoritatile ar putea limita volumul de apa folosit de compania Chevron pentru explorarea gazelor de sist, daca va fi nevoie. O spune, la RFI, ministrul delegat pentru Ape si Paduri, Lucia Varga (PNL). Reactia sa vine in contextul in care gigantul american va folosi 35 de tone de apa pe zi, pentru forarea primei sonde din judetul Vaslui. Necesarul de apa ar urma sa fie asigurat din surse externe, nu din panza freatica, potrivit companiei.

Lucia VargaFoto: Agerpres

Lucia Varga declara ca principiul precautiei trebuie sa primeze.

"Ca ministru care gestioneaza domeniul resurselor de apa, orice activitate economica trebuie privita din perspectiva dezvoltarii durabile. Noi vom asigura toate masurile, astfel incat activitatea economica sa nu aiba un impact semnificativ asupra resurselor de apa, nici din punct de vedere cantitativ, nici din punct de vedere calitativ. Cei de la Apele Romane au aceasta obligatie, in primul si in primul rand de a reglementa acele activitati care nu produc poluarea resurselor de apa si care nu utilizeaza in exces apa. Deci eu sunt convinsa ca in urma reglementarilor pe care le vor emite cei de la Administratia Nationala Apele Romane, aceste volume de apa vor fi foarte atent analizate, astfel incat daca va fi necesar, se vor impune masuri inclusiv de limitare a acestor debite", explica ministrul delegat pentru Ape si Paduri.

Ea precizeaza ca "principiul precautiei in luarea deciziei trebuie sa primeze. Trebuie analizata cu mare atentie cantitatea de apa care se consuma si limitat impactul activitatii economice asupra resurselor".

Mai mult pe RFI.ro