Cum sa-ti bati joc de 150.000 de euro de la bugetul de stat: patinoarul ridicat cu mare fast de Sorina Placinta in Focsani a fost demolat. Inaugurat cu fast in decembrie 2009, chiar in preajma alegerilor prezidentiale, patinoarul artificial de la Focsani s-a dovedit a fi o investitie complet inutila, motiv pentru care este demolat in aceste zile de autoritati. Patinoarul a costat 150.000 de euro si a fost construit din fonduri de la Ministerul Tineretului si Sportului, in perioada in care titular la acest minister a fost senatorul PDL de Vrancea, Sorina Placinta, care ulterior a dezertat la PNL. Patinoarul, realizat din placi de gheata uscata, s-a dorit a fi un loc de atractie pentru copiii din Focsani, mai ales ca orasul nu dispune de multe posibilitati de agrement, scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Procesele tortionarilor ar putea fi blocate la Curtea Constitutionala. Admiterea unei exceptii de neconstitutionalitate a articolului 125 din Codul Penal privind inlaturarea prescriptiei raspunderii penale pentru infractiunile de omor ar putea bloca "dosarele Revolutiei". Sesizarea urmeaza sa fie discutata la Curtea Constitutionala la 15 octombrie. "Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) isi exprima ingrijorarea privind posibila blocare a 'dosarelor Revolutiei' ca urmare a solutionarii unei exceptii de neconstitutionalitate de catre Curtea Constitutionala a Romaniei la data de 15 octombrie 2013", arata miercuri IICCMER, intr-un comunicat de presa, anuntaRomania Libera.

Santaj de doua milioane de euro. Oameni de afaceri sechestrati si schingiuiti pentru taxe de protectie. Oameni de afaceri sechestrati in Cartierul Pipera erau batuti si obligati sa plateasca taxe de protectie uluitoare. Membrii uneia din cele mai dure grupari, care se ocupa de infractiuni violente si santaj in cercurile de lux, au fost retinuti de procurorii DIICOT. Doi oameni de afaceri israelieni, Simhon Efraim Atzmon si Kastro Charli, au incercat sa faca rost de milioane de euro prin metode inspirate din filmele americane cu gangsterii: rapiri, amenintari cu pistolul si santaj. Planul a fost pus in aplicare intr-un complex de apartamente de lux din nordul Capitalei, informeazaEVZ.

DW: Imigrantii saraciei din Romania si Bulgaria abuzeaza de ajutoarele sociale germane. Potrivit datelor Agentiei Federale a Muncii, numarul romanilor si bulgarilor din Germania care primesc ajutoare sociale a crescut semnificativ. Ministrul de interne cere masuri din partea Comisiei Europene. Potrivit lui Hans-Peter Friedrich, asa-numita imigratie a saraciei reprezinta o problema tot mai mare in Germania. Ministrul sustine ca numarul ridicat al celor care abuzeaza de libertatea de miscare si de sistemul social german ar trebui sa determine Comisia de la Bruxelles sa ia masuri dure. Friedrich s-a referit in principal la imigrantii din Romania si Bulgaria. In iunie 2013, 32600 de romani si bulgari au primit in Germania alocatia pentru copii (Kindergeld), cu 44% mai multi decat in urma cu un an. Totusi, aceasta inseamna doar 0,4% din numarul persoanelor care incaseaza aceasta alocatie in Republica Federala, scrieDeutsche Welle.

Perspectiva demografica 2050: schimbari uluitoare, consecinte pe masura. Datele si cifrele care sustin prezentarea viitorului pe termen mediu in termeni demografici pe planeta Terra sunt prelucrate acum de toate echipele de specialisti in domeniul proiectiilor strategice deoarece concluziile celui mai recent raport al ONU* sunt absolut surprinzatoare, uluitoare chiar in unele sectiuni, deschizand posibilitatea unei discutii fundamentale, cea a restructurarii majore, a peisajului geopolitic al lumii in care traim. Din cele 9,6 miliarde de oameni cat vor fi pe Terra in 2050 (si 10,9 miliarde in 2100), mai mult de 6 miliarde vor trai in orase, ceea ce cu siguranta va reprezenta o problema majora in termenii viabilitatii planetei, anuntaAdevarul.

Granita dintre doua lumi. Punctul sudic din care incepe Coreea de Nord. Actuala administratie de la Seul intentioneaza sa amenajeze in interiorul DMZ (Zona Demilitarizata care separa Coreea de Sud de Coreea de Nord) un Parc al Pacii Mondiale (World Peace Park). Numele dat acestui spatiu tampon induce, totusi, in eroare: DMZ este, de fapt, cel mai militarizat loc de pe planeta. Tocmai din acest motiv, complexitatea proiectului devine de la sine inteleasa, iar autoritatile sud-coreene recunosc ca vor avea nevoie de implicarea ONU, SUA, Chinei si a altor natiuni. De altfel, presedinta Correi de Sud, Park Geun-hye, a vorbit despre aceasta intentie in vara, in fata Congresului SUA, si, sustine mass-media din peninsula, ar fi discutat subiectul si cu omologul sau chinez, Xi Jinping, informeazaRomania Libera.