Actorul si comicul roman Mircea Crisan a murit pe 22 noiembrie, la 89 de ani, si a fost inmormantat la cimitirul evreiesc din Dusseldorf, scrie Evenimentul Zilei.

Informatia a fost anuntata initial de Stelian Tanase, pe blogul lui, unde scria marti, 26 noiembrie: "Un mesaj din Germania ma anunta ca MIRCEA CRISAN a murit vineri 22.11.2013 la virsta 89 de ani. Inmormintarea va avea loc maine, miercuri, 27.11.2013, la ora 11, la cimitirul evreiesc din Dusseldorf. Fie-i amintirea binecuvantata".

Potrivit WikiPedia, a studiat la Conservatorul de Arta Dramatica, clasa Maria Filotti (1944-1946). La 19 ani a debutat la Teatrul Baraseum, actualmente Teatrul Evreiesc de Stat, in spectacolul Lozul cel mare de Sholem Aleichem.

A mai jucat la Teatrul Armatei, la Teatrul Savoy, la Teatrul de Estrada, in spectacole de varietati alaturi de actorii Nicolae Stroe, Gogu Trestian, Ion Antonescu-Carabus, Horia Caciulescu, Zizi Serban, Elena Burmaz, Tanti Capatana, Puiu Calinescu. Multe din textele din perioada din Romania au fost compuse in colaborare cu Alexandru Andi.

Prin Decretul nr. 514 din 18 august 1964 al Consiliului de Stat al Republicii Populare Romine, actorului Mircea Crisan i s-a acordat titlul de Artist Emerit al Republicii Populare Romine "pentru merite deosebite in activitatea desfasurata in domeniul teatrului, muzicii, artelor plastice si cinematografiei".

A fugit din tara cu ocazia unui turneu la Paris la teatrul Olympia in 1968 si s-a stabilit ulterior in Germania, unde a colaborat cu artisti precum Rudi Carell si Gisela Schluter.