A murit actorul Mircea Crisan
Informatia a fost anuntata initial de Stelian Tanase, pe blogul lui, unde scria marti, 26 noiembrie: "Un mesaj din Germania ma anunta ca MIRCEA CRISAN a murit vineri 22.11.2013 la virsta 89 de ani. Inmormintarea va avea loc maine, miercuri, 27.11.2013, la ora 11, la cimitirul evreiesc din Dusseldorf. Fie-i amintirea binecuvantata".
Potrivit WikiPedia, a studiat la Conservatorul de Arta Dramatica, clasa Maria Filotti (1944-1946). La 19 ani a debutat la Teatrul Baraseum, actualmente Teatrul Evreiesc de Stat, in spectacolul Lozul cel mare de Sholem Aleichem.
A mai jucat la Teatrul Armatei, la Teatrul Savoy, la Teatrul de Estrada, in spectacole de varietati alaturi de actorii Nicolae Stroe, Gogu Trestian, Ion Antonescu-Carabus, Horia Caciulescu, Zizi Serban, Elena Burmaz, Tanti Capatana, Puiu Calinescu. Multe din textele din perioada din Romania au fost compuse in colaborare cu Alexandru Andi.
Prin Decretul nr. 514 din 18 august 1964 al Consiliului de Stat al Republicii Populare Romine, actorului Mircea Crisan i s-a acordat titlul de Artist Emerit al Republicii Populare Romine "pentru merite deosebite in activitatea desfasurata in domeniul teatrului, muzicii, artelor plastice si cinematografiei".
A fugit din tara cu ocazia unui turneu la Paris la teatrul Olympia in 1968 si s-a stabilit ulterior in Germania, unde a colaborat cu artisti precum Rudi Carell si Gisela Schluter.

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Greu de crezut, evreii isi inmormanteaza mortii cel tarziu in ziua urmatoare decesului, regula fiind sa fie inmormantati in aceeasi zi.
O stire dubioasa.
Si ce daca era evreu?
A fost un mare actor, dar nu a suportat constingerile comuniste.
Odihneasca-se in pace.
N-am nimic cu omul, constat ca stirea nu e confirmata de surse altminteri extrem de prompte, si ca e posibil sa fie falsa.
Faptul ca e evreu era mentionat in contextul obiceuirilor de inmormantare ferme ale acestora, care par a fi incalcate brutal, conform stelian-tanasului. Greu de crezut.
Wikipedia nu e ziarul Magazin, e o sursa de stiri solida, care a ingenuncheat mari enciclopedii.
A bon entendeur, salut.
Wikipedia, cu continut generat de useri, a sovait. Ba era decedat, ba nu era pentru ca editorii cu exces de zel au inlaturat modificarile "neverificabile".
Se permit exceptii de la regula inmormantarii "intr-o zi" a evreilor in situatii cand familia apropiata nu poate ajunge atat de repede la inmormantare, ori din alte motive tehnice ori practice. Nimic neobisnuit.
Aveti idee, spre exemplu in Romania, cat dureaza obtinerea tuturor avizelor, certificatelor etc? Acte dupa care trebuie sa alerge fix familia deja lovita si indurerata.