Ministrul Transporturilor vrea sa-l demita pe directorul general al CFR SA. Exact la o luna de la demararea campaniei EVZ "Jaful de la CFR", ministrul Transporturilor a anuntat, ieri, ca are de gand sa-l demita pe seful de la CFR SA si pe membrii CA, pentru o serie de nereguli descoperite de Corpul de Control. Ministrul Ramona Manescu a declarat, ieri, ca masurile vor fi luate in cel mai scurt timp. "In urma neregulilor mentionate in raportul Corpului de control al Ministerului Transporturilor, probabil ca se va intampla sa-i dam afara in perioada urmatoare pe directorul general si pe membrii Consiliului de Administratie de la compania CFR Infrastructura. Trebuie, insa, sa respectam legea, deoarece exista niste proceduri, termene. Legea ma obliga sa parcurg niste etape. Cine nu respecta legea poate ajunge la DNA. Eu sper sa nu mai dureze mult aceasta procedura, pentru ca, pentru fiecare zi de intarziere in plus, sunt pierderi", a spus Manescu, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Armata romana vrea sa se doteze cu armament donat de trupele americane care se retrag din Afganistan. Armata romana isi doreste armament de care americanii s-ar putea debarasa in timpul retragerii din Afganistan, care se va face prin Romania. Ministrul apararii, Mircea Dusa, spune ca are deja o lista cu tehnica pe care si-o doreste pentru militarii romani si asteapta o decizie in acest sens de la Pentagon. Surse din armata spun ca pe lista s-ar afla si blindate americane de care militarii romani se folosesc provizoriu pe frontul din Afganistan. Armata americana isi va muta logistica din Afganistan mai intai in Romania, apoi o va reloca spre bazele sale din spatiul NATO. Mii de tone de tehnica de lupta moderna vor ajunge, astfel, pe pamant romanesc iar autoritatile militare din tara noastra fac demersuri ca o parte din arme sa ramana pentru militarii romani , ca donatie din partea Statelor Unite, anuntaAdevarul.

Un articol despre tiganii romani din Franta starneste o dezbatere mondiala: "au trasaturi faciale distincte si pielea mai inchisa". Chestiunea tiganilor plecati din Romania starneste discutii aprinse nu doar in cancelariile occidentale dar si in randul oamenilor simpli de pretutindeni. Un articol intitulat "Sute de tigani din Romania evacuati dintr-un campus din Franta" si preluat de un portal de mare impact din SUA a starnit sute de comentarii, unele extrem de virulente si agresive. Articolul, al carui titlul l-am mentionat mai sus, a fost redactat de Shaun Turton de la www.romania-insider.com si a fost postat pe portalul de Internet www.reddit.com un agregator care strange cele mai citite, comentate si mai de impact stiri, informatii din numeroase domenii, imagini, clipuri video aparute la nivel global. Articolul vorbeste despre evacuarea unor rromi de origine romana de la periferia orasului francez Croix, eveniment ce are loc pe fondul cresterii opozitiei Frantei cu privire la aderarea Romaniei la spatiul Schengen, informeazaRomania Libera.

DW: Mituri false si fundaturi politice. Cazul Nastase a produs o vizibila stanjeneala in tabara liberala. Pe de o parte, militantii PNL nu au niciun inters sa celebreze condamnarea lui Nastase, caci "sarbatoarea" aduce beneficii exclusiv taberei prezidentiale, dar pe de alta nici nu doresc sa participe la victimizarea fostului premier. Liberalii au memoria anilor cand, dupa ezitarea ciudata prezidata de Valeriu Stoica (care initiase un acord de colaborare cu guvernul Nastase), se constituisera intr-un partid de opozitie. E adevarat si faptul ca, din diverse pricini, PNL nu intretinea cu PSD aceleasi raporturi de exterminare politica in care se gaseau PSD si PD-ul lui Traian Basescu, dar incetul cu incetul ridicasera tonul si se prezentasera ca alternativa la guvernare, scrieDeutsche Welle.

30% din terenurile agricole din Romania sunt controlate de straini. Discutiile generate de posibilitatea ca autoritatile de la Buda pesta sa lanseze un program de sustinere a cetatenilor unguri care doresc sa achizitioneze terenuri agricole in Transilvania sunt departe de a se fi incheiat. Totul a pornit dupa ce un oficial al ambasadei Ungariei la Bucuresti a declarat unui jurnalist maghiar ca guvernul condus de Viktor Orban va plati renta viagera cetatenilor romani de etnie maghiara care detin sau cumpara teren in Romania si il cedeaza spre exploatare statului ungar. Autoritatile maghiare au negat informatia, dar au admis ca ideea a fost lansata la o intalnire care a avut loc in decembrie 2013, la Targu Mures. Totusi, se pare ca ideea este mai veche. Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat pentruEVZca la nivelul Guvernului se stia de mult timp de posibilele intentii ale Budapestei.

Proiectantul Zidului Mortii isi apara "opera": "Intersectia este sigura. Soferii sunt vinovati pentru accidente!" Inginerul Florin Vasile Jula, seful echipei care a proiectat Zidul Mortii, pilon unde au avut loc doua accidente mortale cu patru victime, a explicat cum a fost aleasa controversata solutie tehnica. Jula a explicat ca accidentele s-au produs din cauza faptului ca lucrarea nu a fost finalizata si a neatentiei soferilor, dar ca intersectia va fi foarte sigura dupa inchiderea santierului pentru ca vor fi evitate coliziunile intre masini. Zidul Mortii, asa cum este cunoscut pilonul soselei de centura a municipiului Suceava de la intersectia cu DN17, a fost o solutie tehnica corecta si care va garanta siguranta participantilor la trafic dupa ce lucrarile vor fi finalizate. Asta sustine inginerul bacauan Florin Vasile Jula, seful echipei care a proiectat varianta ocolitoare a municipiului Suceava, informeazaAdevarul.