​Capii crimei organizate in dosarul "Petromservice". Sechestru pe imperiile lui Luca si Vintu. Procurorii DIICOT au stabilit ca SOV si sindicalistul Liviu Luca au lucrat organizat la devalizarea Petromservice si delapidarea Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom SA. Ancheta a fost finalizata. Ancheta privind deturnarea a peste 12 milioane de euro din fondurile Asociatiei Salariatilor SNP Petrom de catre tripleta penala Ovidiu Luca, Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan a fost finalizata de catre pocurorii DIICOT. 12 persoane au fost puse sub acuzare in ultimul dosar pe care procurorii il mai aveau in instrumentare cu privire la devalizarea Petromservice, alte doua cauze fiind deja pe rolul instantei. Acum se lucreaza la intocmirea rechizitoriului prin care inculpatii vor fi deferiti Justitiei, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Ce se ascunde in spatele "deschiderii" catre Rusia si China. In interviul acordat duminica seara Antenei 3, Victor Ponta a anuntat "o noua deschidere" a politicii externe romanesti catre Turcia, China "si chiar catre Rusia", justificata prin nevoia de a gasi noi piete pentru produsele romanesti. Romania are insa deja un parteneriat strategic cu Turcia, semnat de presedintele Basescu in 2011, si are chiar si un parteneriat cu China. Deci ce vrea, de fapt, Victor Ponta? Romania nu are doar un parteneriat strategic cu Statele Unite, ci o alianta, intarita prin acorduri succesive, ultimul, cel privind amplasarea scutului anti-racheta, semnat in septembrie 2011 de Teodor Baconschi si Hillary Clinton, prilej cu care a fost semnata si "Declaratia Comuna privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI", anuntaRomania Libera.

Ultima zi de strangere a semnaturilor pentru obtinerea venitului minim fara munca, neconditionat, de la UE. Cum au votat romanii. Pe 14 ianuarie expira termenul pana la care trebuie stranse un milion de semnaturi pentru a sustine o petitie in baza careia Comisia Europeana poate fi convinsa sa adopte un normativ privind venitul minim neconditionat. Acest venit s-ar acorda lunar, fara munca, tuturor cetatenilor UE "pentru a scapa de stresul supravietuirii", potrivit initiatorilor petitiei lansate anul trecut. Pana in aceasta seara, in loc de un milion de semnaturi s-au strans mai putin de 260.000, astfel ca petitia are putine sanse sa fie luata in seama. Pentru a fi atinsa suma de un milion, fiecare tara era asteptata cu un numar-tinta de semnaturi. Ei bine, Bulgaria este singura tara care a depasit numarul-tinta de semnaturi (114%), in timp ce Romania a trimis doar 9,1% din numarul-tinta. Cea mai slaba participare (sub 2%) a fost din Letonia si Lituania, iar printre cele mai active (peste 60% din tinte) sunt Belgia, Slovenia si Croatia, informeazaAdevarul.

DW: Premierul si-a irosit sansele. Vrea sau nu prim-ministrul Romaniei sa fie recunoscut ca interlocutor egal? Dupa tot ce s-a intamplat la finele saptamanii trecute, am crede ca nu tine cu tot dinadinsul si ca s-ar multumi cu putin: de pilda i s-ar parea suficient ca lumea din tara sa-si imagineze acest lucru. Chiar daca nu este asa, macar cei de acasa sa creada. Nu se explica altfel turul de forta pe care l-a facut Victor Ponta, incercand sa arate ca absenta sa din tara a fost fireasca, ca vizita emisarului american nu il privea direct, ca toata povestea ar fi o inscenare a propagandei prezidentiale, scrieDeutsche Welle.

Ce cred romanii si bulgarii din Marea Britanie despre invazia iminenta de imigranti romani si bulgari? 2013 s-a dus si majoritatea oamenilor privesc inainte spre 2014 cu acelasi amestec de speranta si groaza de la inceputul fiecarui an. Dar daca sunteti printre cei cativa cititori avizi de Daily Express sau genul de persoane care dau atentie discursurilor politicienilor britanici de dreapta sau niste preoti conservatori, nu priviti noul an cu prea multa bucurie. Doar se stie ca 2014 va aduce cu el o mare de imigranti romani si bulgari care o sa ne fure joburile si o sa profite de sistemul nostru de ajutoare sociale. Integral peVice.com.

Se discuta anularea drumului de lux "furat" de seful de la Metrou. Mai marii Capitalei sustin ca nu stiau de adresa Regia Autonoma Administratia Patrimoniului de Stat (RAAPPS) privind anularea drumului de lux construit ilegal de seful de la Metrorex, Aurel Radu, si spun ca o sa analizeze cererea. Liderii din Consiliul General al Capitalei, dar si arhitectul-sef, Gheorghe Patrascu, sustin ca au aflat de la reporterii EVZ ca RAAPPS cere anularea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) prin care seful milionar al Metrorex a primit cadou drumul pe langa locuinta fostului presedinte Iliescu, de pe strada Jean Monnet nr.16. "Se va discuta in Comisia de Urbanism. Cert este ca nu oricine primeste un drum de lux, iar planurile si avizele unei documentatii de urbanism le aproba Primaria, alesii generali voteaza oportunitatea", a declarat liderul USL din Consiliul, Cornel Pieptea, conformEVZ.