Tam-tam-ul starnit in chestiunea banilor pe care rusii de la Gazprom i-ar fi dat presedintelui Basescu prin intermediul fiicei sale, Ioana, a ajuns - gratie masinariei de manipulare si propaganda a lui Dan Voiculescu - la proportii paroxistice, scrie Adrian Halpert, pe blogul lui.

"Basescu e cumparat de rusi" - asta e concluzia pe care vrea s-o impuna in opinia publica fabrica de dezinformari Felix & Co. SA.

Realitatea este una mult mai prozaica si, daca ar fi fost jurnalisti, nu propagandisti cu pixul, slujbasii lui Felix ar fi ajuns foarte usor la adevar. Dar, qui prodest?

Lucrurile stau in felul urmator. In primul rand, Antenele 1, 3 si JN au vorbit despre "multe tranzactii", insa au venit doar cu... una, cea a cumpararii de catre Nis (companie petroliera sarba, subsidiara Gazprom in Romania) a benzinariei d-lui Constantin Sufana.

In al doilea rand, daca ar fi fost chiar "investigatori" - asa cum se lauda - ar fi descoperit repede, fara prea multe sfortari, urmatorul lucru:

Gazprom, ca orice mare companie care se respecta, lucreaza in Romania cu o casa de avocatura. Acea casa de avocatura se numeste Tuca, Zbarcea & Asociatii. La randul ei, aceasta casa de avocatura lucreaza, pe contract, cu un cabinet notarial. Al notarului... Ioana Basescu. Pe aceasta filiera simpla au ajuns "banii Gazprom" la Ioana Basescu!

Citeste articolul integral si comenteaza pe blogul lui Adrian Halpert