Salvarea statea in hangar. Asta e aeronava de 1 mil euro interzisa medicilor care isi risca vietile in "conservele zburatoare". Culmea, in vreme ce doctorii aflati in avion au fost la un pas de moarte, in hangar sta un aparat de zbor performant si ultra-rapid, utilat pentru transporturi umanitare. Este o aeronava americana, cumparata prin contributia publica a romanilor si care pana acum a fost folosita exclusiv de echipajele SMURD pentru transportul pacientilor. Desi secretarul de stat Raed Arafat spunea inca din iulie anul trecut ca acest avion american va sta si la dispozitia echipelor de prelevare, acest lucru nu s-a intamplat, scrie StirileProTv.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cine sunt medicii care erau la bordul aeronavei care a aterizat fortat. Primele declaratii: "Am cazut cu avionul. Incerc sa-i ajut pe ceilalti". Echipa medicala care se afla la bordul aeronavei care a aterizat fortat in zona Pasului Ursoaia era condusa de medicul Radu Zamfir de la Spitalul de Urgenta Fundeni. Alaturi de el se mai aflau dr. Valentin Calu de la Spitalul de Urgenta Elias, medicul Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si dr. Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius. Acestia sunt 4 dintre cei 35 de medici coordonatori de transplant intraspitalicesti existenti in Romania care au primit misiunea de a ajunge la Oradea, unde erau asteptati sa preia ficatul, rinichii si corneele unei donatoare aflate in moarte cerebrala, scrie Gandul.

CNADNR face in familie deszapezirea A3. Compania Nationala de Drumuri a intrat, din nou, in mijlocul unui conflict de interese, de data aceasta privind intretinerea de iarna pe autostrada Bucuresti-Ploiesti. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) se afla din nou inca conflict de interese dupa ce a acceptat la licitatia organizata pentru deszapezirea A3 oferta firmei Teo Trans Consulting. Aceasta este detinuta majoritar de Adrian Mugurel Teodorescu, fratele fostului director de achizitii al CNADNR, Razvan Teodorescu, scrie Romania libera.

Planul secret prin care USL vrea sa faca pe plac FMI. Fondul cere Guvernului sa faca rost de 600 de milioane de lei. Cel mai probabil, Executivul va amana cheltuielile cu investitiile. Misiunea FMI, condusa de Andrea Schaechter, vine maine la Bucuresti pentru a doua evaluare a acordului cu Romania. Nici prima evaluare nu a fost incheiata, deoarece presedintele a respins taxa de 7 eurocenti pe combustibili si scrisoarea de intentie. Pana pe 5 februarie, cand se incheie vizita, discutiile se vor concentra asupra taxei pe combustibili si a relaxarii fiscale, scrie EVZ.

Parfum electoral in negocierile cu FMI. Stimularea consumului, neimpozitarea profitului reinvestit, reducerea contributiilor sociale sau anularea accizei suplimentare de 7 eurocenti sunt principalele masuri cu iz electoral avansate in spatiul public pentru negocierile cu finantatorii internationali. Autoritatile au dat startul cererilor electorale inaintate catre reprezentantii Fondului Monetar International (FMI): mai multi ministri, politicieni si partide au venit cu solicitari legate de negocierile ce vor fi purtate incepand de astazi cu echipele de experti ale misiunii finantatorilor externi, scrie Adevarul.

Plagiatul lui Ponta depaseste granitele Romaniei. Avocatul francez William Bourdon compara "cateva zeci de pagini" din cartea sa in paralel cu teza de doctorat a premierului. Acuzatiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta sunt analizate de catre avocatul francez William Bourdon. Anul trecut Victor Ponta a fost acuzat ca a copiat "mai multe zeci de pagini" dintr-o lucrare semnata de juristul francez. Reprezentantii casei de avocatura detinuta de William Bourdon au explicat pentru gandul ca analizeaza cazul si vor decide in urmatoarea perioada ce masuri vor lua. William Bourdon este unul dintre cei mai cunoscuti avocati din Franta. Este specializat in drepturile omului, dar si in drept penal international, scrie Gandul.

Seful Spitalului Universitar: "Atentiile pentru medici ar trebui fiscalizate". Seful celui mai mare spital din Romania considera ca problema spagilor pe care pacientii le dau medicilor ar putea fi rezolvata prin impozitarea acestor atentii. Romanul, atunci cand realizeaza ca se confrunta cu o problema de sanatate, are o singura tinta: spitalul. Asa se face ca in anul 2014 unitatile de primiri urgente (UPU) din spitale, fie ele universitare, judetene sau orasenesti sunt pline ochi de pacienti care nu merg la medicul de familie sau la cel din ambulatoriu, asa cum se intampla in celelalte state europene, scrie Adevarul.

Iata cum arata sefa comunicarii de la Compania de Drumuri si Autostrazi. Afla cine a recomandat-o, ce avere are si cine este. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri din Romania are de curand o noua sefa la comunicare. Raluca Sandru este o fosta jurnalista la OTV si, mai de curand, la cotidianul.ro. Potrivit unor surse din CNADNR, Raluca Sandru ar fi fost recomandata de insusi ministrul Dan Sova, care are in subordinea ministerului marelor proiecte, pe care il conduce, si CNDNR. Raluca Sandru, in calitate de recomandata a ministrului Sova si de director de comunicare, ar avea, potrivit acelorasi surse, un salariu de aproximativ 100 de milioane de lei, scrie expresmagazin.ro.

Soferii vor primi un nou act anul acesta pe care vor trebui sa il pastreze la bordul masinii. Soferii vor primi incepand de anul acesta un nou document, atunci cand realizeaza inspectia tehnica periodica, care trebuie pastrat la bordul autovehiculului. Statiile ITP sunt obligate incepand din acest an sa le dea soferilor la verificarea masinii un certificat special, scris in romana si engleza. Acest certificat trebuie purtat impreuna cu certificatul de inmatriculare si celelalte acte, altfel soferii vor fi amendati, scrie Capital.

Cum se vede Martin Schulz la sefia Comisiei Europene. Fostul lider al socialistilor din Parlamentul European si actual presedinte al Legislativului comunitar Martin Schulz vrea sa devina presedintele Comisiei. Principalul obstacol ar putea fi chiar originea sa germana. Dincolo de rivalitatile partinice, politicienii germani au stiut, in ultima perioada, sa se sustina reciproc pe scena europeana, in asa fel incat sa nu prea existe paliere comunitare in care sa fie luate decizii fara ca Berlinul sa fi fost de fata si sa fi intervenit atunci cand a simtit ca este nevoie, scrie Deutsche Welle.