Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, RISE Project prezinta o radiografie a firmei care tine captiv fostul hotel Concordia - cladirea istorica in care, exact acum 155 de ani, s-a hotarat alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Tarii Romanesti. Aceasta decizie politica a dus la unificarea Moldovei si a Tarii Romanesti si reprezinta actul de nastere a statului roman contemporan.

Cladirea fostului hotel Concordia e, astazi, o ruina. Incepand cu anul 2003, ea este exploatata de firma Ro Naturstein, compania care o detine in proprietate, alaturi de alte 50 de imobile pe care le are in tot Bucurestiul. Impreuna cu acestea, formeaza un conglomerat imobiliar a carui valoare contabila era estimata, la finele lui 2011, la aproximativ 1,14 miliarde de lei (aprox. 250 de milioane de euro).

O familie italiana, asociata cu un roman

O familie italiana din Novara (Piemont) si un roman - asociat, in alte intreprinderi, cu afaceristi cu dosare penale - sunt proprietarii acestei companii care, in ultimul deceniu, a cumparat o felie de Bucuresti.

Numele romanului: Grigore Miu (55 de ani). El patroneaza 20% din societate.

Numele firmei italiene care detine 80% din Ro Naturstein: Montipo Trading. Gianfranco Montipo (72 de ani), cel mai influent membru al familiei piemonteze, este actionarul majoritar al firmei.

Citeste tot articolul si comenteaza pe RISE Project