Aberatiile noilor Coduri ale Justitiei. Copiii ucigasi, scosi din puscarii. Autorul unei crime care a revoltat Romania, Robert Ciobanu, va fi dus din puscarie intr-un centru de educare si va executa doar 15 ani de inchisoare, potrivit noilor reglementari penale. In 2006, Constantin Chelaru, tatal victimei sale, s-a sinucis atunci cand si-a dat seama ca Justitia este oarba. Printre cei transferati se numara si Robert Ciobanu (23 de ani), condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru uciderea fetitei Larisa Chelaru (8 ani), scrie EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Prima banca din Romania obligata sa returneze clientilor 2 milioane de euro. Schema prin care a marit abuziv ratele cu 25 la suta. Pentru prima data, o instanta din Romania le da dreptate clientilor impotriva bancilor intr-un proces colectiv. 580 de oameni s-au unit intr-un singur dosar si au avut castig de cauza. Patru ani si-au cautat dreptatea, insa a meritat, pentru ca ratele le-au scazut acum si cu 35 la suta. Sentinta Tribunalului Bucuresti este irevocabila si obliga Volksbank sa plateasca aproape 2 milioane de euro clientilor ei, care au castigat procesul, potrivit StirileProTv.ro.

Cum se impart in USL fotoliile din Parlamentul European. Ca PC va candida pe liste comune cu PSD si UNPR la europarlamentare nu este o surpriza. Iata insa ca, mai nou, si liberalii, initial dornici sa se aventureze pe cont propriu, inclina sa revina la matca USL. Care sunt negocierile dintre PSD si PNL, cine este cel a carui prezenta in capul listei ar putea sa blocheze intelegerea si care sunt favoritii ambelor parti, cititi exclusiv in EVZ.

Surse: Emil Boc isi pregateste terenul pentru a forta PDL sa-l excluda. Scopul: intrarea in Partidul Miscarea Populara. Surse din PDL au declarat pentru Adevarul ca Emil Boc se pregateste si el sa treaca in PMP, aceasta dupa ce ii va forta pe liderii democrat-liberali sa-l dea afara din partid. Fostul premier nu poate parasi PDL-ul din cauza ca si-ar pierde mandatul de primar al Clujului. In aceste conditii, strategia lui este sa se inscrie, intr-o prima faza, in fundatia Miscarea Populara pentru a forta excluderea din PDL, scrie Adevarul.

Ucraina, in pragul rupturii. Ce face Romania? Vladimir Putin denunta "ingerintele" europene in afacerile ucrainene, dar, in acelasi timp, ameninta Kievul ca ii retrage cele 15 miliarde de dolari promise. Revolta din Ucraina risca sa conduca la razboi civil, avertiza Leonid Kravciuk, primul presedinte al Ucrainei independente. Lucrurile au mers atat de departe la Kiev incat orice deznodamant este posibil. Intre timp, la Bucuresti, Ministerul de Externe ne asigura ca "urmareste evolutia situatiei" si favorizeaza "dialogul politic" in cadrul mecanismelor parlamentare. Este un alt fel de-a spune ca diplomatia romaneasca ar prefera ca rusii sa rezolve aceasta problema cat mai repede. Integral in Romania Libera.

Dragnea a cerut degajarea muntilor de zapada din fata Guvernului. Ce face Oprescu in restul Bucurestiului? Zapada lasata in urma de cele patru zile de viscol din Capitala continua sa le faca probleme bucurestenilor. In timp ce zeci de persoane au inceput sa dea zapada singuri, nemultumiti de treaba facuta de primarii, regimul pare sa fie diferit pentru guvernanti. Surse au declarat pentru adevarul.ro ca zona din fata Guvernului a fost curatata, duminica, la cererea ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea, potrivit Adevarul.

Acuze la adresa Bisericii Ortodoxe. Primarul din Targu Mures: BOR este complicele politicienilor. Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, e de parere ca biserica nu se implica in salvarea romanilor si prefera in schimb un partizanat cu o clasa politica vinovata de ce se intampla astazi in Romania. "Adevarata mantuire a neamului inseamna in momentul asta sa te implici sa scoti acest popor dintr-un derapaj urias spre mediocritate, spre subcultura, spre lipsa de educatie. Astea mi se par acum problemele cele mai mari pe care Biserica ar trebui sa sa si le asume, nu sa fie partizana, partenera sau sa se creeze culpabilizari din astea: - da-mi niste bani sau ti-am dat niste bani, dar vii sa imi faci campanie sau imi faci nu stiu ce", declara Dorin Florea, primarul municipiului Targu Mures, in Cotidianul.

Tara lui Andrei si a Mariei. Top 20 nume pe care parintii le-au dat copiilor in 2013. Andrei si Maria sunt cele mai populare nume de botez primite de copiii nascuti anul trecut, potrivit datelor obtinute de ziarul Gandul de la Directia de Evidenta a Populatiei, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Topul national al numelor preferate de romani arata ca, la fel ca in 2012, parintii au ales cu preponderenta nume crestine. Destul de frecvente sunt numele cu rezonanta internationala, in timp ce prenumele ciudate, desi nu foarte numeroase, ies usor in evidenta. Este cazul lui Pipi, al Imparatesei, dar si al lui Isus, locuitor al sectorului 1.