Vocea Rusiei considera ca violentele sangeroase din Kiev nu se vor limita la Ucraina, apreciind ca "ne indreptam spre un razboi civil la scara larga", care ar conveni Statelor Unite, cu scopul de a destabliza economiile Rusiei si Europei.

"Pentru SUA, ar fi ideal ca razboiul civil din zona Marii Negre sa dureze cat mai mult, iar intreaga regiune sa afecteze negativ stabilitatea si economia ruseasca si cea europeana. Ne indreptam spre un razboi civil la scara larga. Cine crede ca varsarea de sange se va limita la teritoriul ucrainean, nu a invatat nimic din lectiile 'Primaverii Arabe'", scrie cel care semneaza Valentin Mandrasescu, pe Vocea Rusiei, finantata de guvernul de la Moscova.

In opinia semnatarului, "dupa sfarsitul ingrat al 'Primaverii Arabe', radicalii americani au declansat 'Primavara Europeana', incepand cu Ucraina. Americanii au dorit razboi civil, americanii l-au obtinut".

Acesta ii face vinovati de violentele din Ucraina "exclusiv" pe "pucistii pro-americani care, sub conducerea directa a ambasadorului SUA la Kiev, Geoffrey R. Pyatt, au atacat cladirea parlamentului pentru a nu permite desemnarea noului prim-ministru".

"In ultimele 24 de ore, in cateva regiuni din vestul Ucrainei, pucistii au obtinut controlul asupra arsenalelor catorva unitati militare si acum 'trupele de soc ale opozitiei' pregatite din timp de instructori americani si britanici in Estonia si Polonia in perioada 2006-2013 incearca sa obtina controlul asupra administratiilor din regiunile din centrul si sudul tarii", continua acesta, inainte de a adauga:

"Este stilul tipic pentru Departamentul de Stat al SUA care nu ia in calcul dorintele cetatenilor ucraineni, la fel cum nu a luat in calcul voturile milioanelor de romani", afirma acesta.