Caracatita din Asigurari. Dovada care l-a bagat in arest pe "nasul" Dan-Radu Rusanu. Unul dintre cei mai puternici liberali din ultimul deceniu a fost arestat pentru 30 de zile. El a fost turnat la DNA de fostii subordonati din ASF, cum voia sa controleze institutia. A fost interceptat in baza unor mandate emise de Curtea Suprema. Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan-Radu Rusanu (64 de ani), a fost incarcerat ieri pentru 30 de zile in arestul Politiei Capitalei. El este cercetat pentru favorizarea infractorului, influentarea declaratiilor, constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la abuz in serviciu. Este vorba de dosarul in care DNA a cerut ridicarea imunitatii parlamentare in cazul finului lui Rusanu, deputatul PNL Daniel Chitoiu (47 de ani), fost vicepremier si ministru de Finante, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Martor la o discutie istorica dupa cutremurul din martie '77: "Emil Prager i-a spus lui Ceausescu ca administratia tarii este vinovata pentru dezastru". Inginerul iesean Nicolae Constantin, unul dintre personajele-cheie implicate in gestionarea consecintelor cataclismului din 4 martie 1977, rememoreaza dupa 37 de ani intalnirea de criza la care a fost convocat de conducerea partidului imediat dupa dezastru. Marturia inginerului iesean Nicolae Constantin, considerat unul dintre cei mai importanti specialisti romani in structuri anti-seism, a fost facuta in cadrul unei dezbateri organizate astazi, 4 martie, la Iasi de Universitatea "Petre Andrei". Tema dezbaterii a fost "Gestionarea crizelor provocate de catastrofe naturale in Romania comunista", iar specialistul iesean a vorbit in calitate de participant la comitetul de criza convocat de autoritatile comuniste. Cu aceasta ocazie, Constantin a avut ocazia de a-l cunoaste pe Charles Richter, cel care a inventat cunoscuta scala de magnitudine, anuntaAdevarul.

Cine sunt judecatorii care i-au condamnat pe cei opt grei ai fotbalului romanesc la inchisoare cu executare. Dosarul Transferurilor a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti in 2013, dupa ce Curtea Suprema a decis rejudecarea acestei cauze. Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea au fost judecati si gasiti vinovati de un complet format din doua judecatoare. Una dintre ele are doar 33 de ani si in patru ani a reusit sa promoveze de la o judecatorie de provincie la Curtea de Apel Bucuresti, una dintre cele mai importante instante din Romania, informeazaGandul.

Presedintii a doua sectii de votare la referendumul din 2012, condamnati la inchisoare. Magistratii Judecatoriei Drobeta Turnu Severin au decis condamnarea la inchisoare cu executare pentru presedintii a doua sectii de votare la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Traian Basescu, conform B1TV. Liviu Catalin Bondoc, presedinte al Sectiei de votare nr. 63 din Drobeta Turnu Severin, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, iar Dumitru Mirea, presedinte al Sectiei 170 din localitatea mehedinteana Garla Mare a fost condamnat la doi ani si sapte luni de inchisoare cu executare. Instanta a stabilit, de asemenea, condamnari cu suspendare de un an si jumatate, respectiv un an pentru Gheorghita Burcu si Manuela Micu, membri ai Sectiei de votare nr. 70 din Orsova, scrieRomania Libera.

DW: Un ministru hotarat sa curme evaziunea fiscala. Cea mai interesanta propunere a noului guvern este candidatura Ioanei Petrescu pentru Ministerul de Finante. Este vorba de o tanara necunoscuta, cu studii la Harvard, care s-a intors in tara anul trecut in septembrie pentru a ocupa postul de consilier economic al primului-ministru. Primul lucru semnificativ este ca profesoara de politici publice nu si-a abandonat postul academic din Statele Unite, ci, de comun acord cu Universitatea din Maryland, unde ocupa pozitia de assistant profesor, a intrerupt pentru un an activitatea didactica pentru a lucra direct pe terenul economiilor in curs de dezvoltare. Prin urmare nu intentioneaza sa se intoarca in Romania si sa faca politica la Bucuresti. E un fapt care vorbeste implicit despre un dezechilibru pe care societatea romaneasca il resimte tot mai dureros. Integral inDeutsche Welle.

"Baronul Rosu" si un prieten deputat au tras dupa ei,la DNA, 38 de primari. Fostul "Baron de Arges", Constantin Nicolescu, si deputatul social democrat Mircea Draghici sunt urmariti penal intr-un nou dosar privind atribuirea mai multor contracte unei firme conduse de o ruda a parlamentarului. In aceeasi cauza, 38 de primari si viceprimari din judetul Arges dau declaratii la DNA, fiind acuzati de abuz in serviciu. Ei au semnat atribuirea unor contracte de aproape 3,8 milioane de lei unei firme controlate de parlamentarul amintit. Intre 2007 si 2010, Nicolescu si Draghici si-ar fi folosit influenta politica asupra mai multor primari si viceprimari pesedisti din judet si le-au cerut sa incheiei mai multe contracte de consultanta pentru obtinerea de fonduri cu firma lui Draghici. Totodata, urmarite penal sunt si Onela Carmen si Aida Catana, reprezentante ale firmei deputatului, ele fiind acuzate de complicitate la abuz in serviciu, informeazaEVZ.

Interviu-eveniment cu Nicolae Stroescu Stinisoara. Adevarul despre reteaua de colaboratori a Radio Europa Libera. Continuam interviul-maraton cu fostul director de la "Europa Libera", inceput in urma cu aproape un an, cu un raspuns amplu care ne-a parvenit de la Munchen. Raspunsul este atat de complex incat va fi publicat in patru parti. Intrebarea va ramane aceeasi. Astazi, partea a IV-a! Adevarul: Avea "Europa Libera" o retea de colaboratori in Romania, existau oameni de legatura, cum ajungeau scrisorile pe adresa redactiei ￯ se folosea, pur si simplu posta? Nu era prea periculos? Nicolae Stroescu Stinisoara: Exista o nota-raport semnata (indescifrabil) de un colonel, din 17-VI-1987, care se refera la o intimplare, care creiase, la vremea aceea, senzatie printre redactorii nostrii de la Europa Libera. Integral inAdevarul.