Mihai Gadea l-a acuzat pe Andrei Plesu, marti seara, la emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3, ca a fost o "sluga" a tuturor regimurilor de dupa 1989, indiferent daca au fost de dreapta sau de stanga. Mihai Gadea si Mugur Ciuvica au folosit un limbaj suburban la adresa lui Plesu dupa ce omul de cultura a publicat un editorial critic la adresa acestora.

Emisiunea, dedicata aproape in intregime lui Andrei Plesu, vine dupa ce filosoful a scris mai multe texte critice la adresa lui Gadea si a Antenei 3.

Mihai Gadea a afirmat ca exista doar doua personaje in Romania care au fost demnitari ai puterii in toate regimurile de dupa 1989 - Traian Basescu si Andrei Plesu.

Realizatorul Antenei 3 a declarat ca s-a simtit "onorat" sa fie numit "obraznicatura" (referire la un articol publicat de Andrei Plesu recent, in Adevarul), intrebandu-i pe telespectatori: "Daca ati avea de ales intre o obraznicatura si o sluga, ce ati alege?".

Mihai Gadea a prezentat fragmente dintr-un interviu acordat de Andrei Plesu si in care acesta vorbeste pe un ton critic despre fostul presedinte Emil Constantinescu, in timp ce pe burtiera scria: "Cine sunt slugile tuturor presedintilor".

Gadea l-a intrebat pe Ciuvica daca a mai intalnit vreodata un ministru de Externe care "sa-si bata joc" de presedintele sau in acest fel.

"Nu e vorba ca isi bate joc, minte ca un porc", a replicat Mugur Ciuvica, invitat in studio alaturi de Radu Tudor si Adrian Ursu.

Mihai Gadea a completat ulterior ca Andrei Plesu "isi porcaieste presedintele". Mugur Ciuvica a adaugat, putin mai tarziu: "E si prost omul", moment in care Gadea l-a rugat sa nu il jigneasca pe Plesu, dar Ciuvica a precizat ca a citat din Traian Basescu.

In debutul emisiunii, Mihai Gadea a cerut autoritatilor sa ancheteze un caz in care este amenintat cu moartea, dupa ce a sustinut ca un barbat care ar fi membru sau simpatizant al Partidului Noua Republica s-ar fi fotografiat pe Facebook cu "un pistol Beretta, si a spus ca regreta faptul ca lui Mihai Gadea nu i-a trecut un glont prin cap", dupa cum precizeaza site-ul Antena 3.

Radu Tudor a recomandat o plangere penala la parchet pentru amenintare si plangere la "forurile nationale si europene privind respectarea drepturilor omului, un politician din dresura de purici a lui Traian Basescu si-a permis sa ameninte niste ziaristi".

Spre finalul emisiunii, Mihai Gadea a enumerat o serie de greseli gramaticale din textele publicate de-a lungul timpului de Andrei Plesu si i-a cerut acestuia sa nu se mai faca "de ras".

"De 24 de ani va faceti de ras in toate regimurile iar noi va platim", a spus el.